Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

abiko 11:14, 13 maj 2013

Bogdzia, specjalnie forum odwiedziłam, tak mi brakuje spektaklu u Ciebie zresztą często wracam do pierwszych zdjęć bo jest do czego Życzę zdrowia i jeszcze raz zdrowia
U mnie Franceska nie ma ani kwiatka, reszta chyba zakwitnie, ale dopiero się zbierają za to z azalii chyba też nici, no cóż tak bywa. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 11:21, 13 maj 2013

abiko napisał(a)
Bogdzia, specjalnie forum odwiedziłam, tak mi brakuje spektaklu u Ciebie zresztą często wracam do pierwszych zdjęć bo jest do czego Życzę zdrowia i jeszcze raz zdrowia
U mnie Franceska nie ma ani kwiatka, reszta chyba zakwitnie, ale dopiero się zbierają za to z azalii chyba też nici, no cóż tak bywa. Pozdrawiam serdecznie.

Wiesz Agnieszko że coś w tym roku z niektórymi azaliami się złego dzieje. Nie mogły zmarznąc bo nie było zimno ale u mnie na niektórych suche gałęzie. Pąków kwiatowych też nie ża dużo.O Franceskę się nie martw , większa urośnie jak nie ma kwiatów i w przyszłym roku Ci pokaże swoją urodę.U mnie jeszcze uschła wielka gałąź klonu palmowego też nie wiadomo dlaczego na szczęście takiego najmniej cennego ale szkoda mi bo sie cudnie jesienią przebarwiał nad jeziorkiem.Pozdrówka.
Bogdzia 11:25, 13 maj 2013

dajana napisał(a)
O kurcze Bożenko to ty Rh juz samochodem przesadzasz ? a ja ścięłam wielką sosnę ręczną mała piłą i siekierą ,myslałam ze ducha wyzionę ale tak się zawzięłam i mi się udało .Korzenie boczne odrąbałam ale pnia za nic nie dało się ruszyć Też bidulko ciężko pracujesz ?Obie więc mamy pełne łapki roboty Kiedy się obrobię częściej zajrzę do ciebie Póki co tak niewiele mam czasu w dzień a wieczorem padam jak betka i juz nie mam siły na komputer taka jestem spiąca .Niech ci pogoda sprzyja Bożenko i moc siły na zaplanowane prace towarzyszy.Pozdrawiam serdecznie ciebie i mężusia twego .Dobranoc Bożenko

Dajanko jak Ty wytrzymujesz tą ciężką pracę. Nie znajdziesz w okolicy jakiegoś faceta do pomocy? Teraz z pracą krucho to moze te ciężkie prace by Ci ktoś zrobił? Ja też padam głównie przez ból kręgosłupa od pielenia ale cięższe roboty to M robi nie ja . Nie wyobrazam sobie bym wogóle mogła spróbowac się brac za tak ciężką prace. Buziaczki i rozejrzyj się za jakaś pomocą.
Bogdzia 11:26, 13 maj 2013

anna_g napisał(a)
Bożenko pozdrawiam serdecznie. Obejrzałam rozpoczynający sie piękny spektakl. I z wielką ciekawością czekam na następny. Bogdziu - dziękuję Ci ponownie bo "uprzejmie donoszę" że rh który uratowałaś w moim ogródku ma się bardzo dobrze i wygląda też już bardzo dobrze. Co prawda w tym roku nie zakwitnie, ale co tam - jest już ładny. Wg zaleceń zrobiłam opryski florovitem pomieszanym z nawozem dolistym do iglaków i naprawdę pomogło Dziękuje Bogdziu

Te opryski to pomoc doraźna , trzeba też podsypac nawozem dla rh bo na dłuższą metę opryski nie wystarczą. Bardzo się cieszę że jest lepiej. Pozdrówka.
Bogdzia 11:28, 13 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

Już puszczają więc wczoraj w deszczu wyrywałam bo dzisiaj wyjeżdżam, a po tym deszczu wszystko (łącznie z chwastami) rośnie ekspresowo.

Żebyś się tylko nie przeziębiła , to nie było aż tak pilne choc dobrze jak jest zrobione. Ty pracuś jesteś nie lubisz miec roboty na zapas.Ja też taka jestem ale już zaczynam nie wyrabiac.
Bogdzia 11:29, 13 maj 2013

Ewa napisał(a)
Kłaniam się z rana

Ewuś ja też się kłaniam a jest mi łatwo się kłaniac do ziemi bo kregosłup już mi się odkształcił
Bogdzia 11:33, 13 maj 2013

Mariusz napisał(a)
Różaneczniki piękne, pewnie z dnia na dzień pokrywają się kwiatami, choć obecnie ochłodzenie nieco wyhamuje ich rozwój.
Dziękuje za piękne zdjęcia kaczeńców.
Pozdrawiam i życzę Ci zdrowia.

Tak to prawda ze pogoda nieco hamuje ale ja lubię jak nie jest zbyt ciepło bo wtedy dłużej kwitną. Mariusz na drugi raz prosze mi tu pisac że cuda nowe pokazałeś bo nie zawsze zajrzę a u Ciebie jest na co popatrzec.Pozdrówka.
popcorn 11:35, 13 maj 2013

Bożenko ja też wczoraj po deszczu pieliłam, oj chwasty rosną na potęgę
pozdrawiam serdecznie, kuruj się!!
miłego!
k.
EPODLAS 20:29, 13 maj 2013

Bogdziu serdecznie pozdrawiam. U ciebie teraz w ogrodzie najpięniej, bo przeciesz to rotodendronowy ogród, a one mają teraz swoje pięć minut. Życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia.
Bogdzia 22:40, 13 maj 2013

popcarol napisał(a)
Bożenko ja też wczoraj po deszczu pieliłam, oj chwasty rosną na potęgę
pozdrawiam serdecznie, kuruj się!!
miłego!
k.

Oj rosną Karola, dziś się bardzo dobrze o tym przekonałam.