Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:58, 23 sie 2012

adka napisał(a)
Witam serdecznie . Ogród boski .Nie wiem co bardziej mnie zauroczyło , niebiańskie widoki z okna
czy przepiękne fotografie z motylami. Bajka. Nie wiedziałam,czy oglądać motylki czy zwracać uwagę na kwiatuszki ale fruwajki wygrały Przyroda jest jednak piękna.Gratuluję ślicznego ogrodu i talentu fotograficznego. Przesyłam bzyki z mojego ogrodu.Pozdrawiam.

Adrianno dzięki za miłe słowa i wizytę w moim ogrodzie. A czy Ty masz swój wątek na ogrodowisku? , bo stopka nie jest aktywna więc może nie masz , oczywiście nie ma takiego obowiązku.Ale gdybyś miała to chętnie bym zajrzała. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 21:02, 23 sie 2012

majkel0326 napisał(a)
Bogdziu,narobiłaś mi apetytu na kanie Chyba ze dwa lata już nie jedliśmy.Też liczę na urodzaj grzybów w tym roku,w końcu padało sporo.Pozdrawiam

U mnie w ogrodzie chyba co rok sa a i w lesie ich nie brakuje. Gorzej jest z innymi grzybami ,w niektore lata są a w inne nic nie ma ale prawde mówiąc dużo przyjemniej zbiera sie grzyby w lesie iglastym niż liściastym ale jak mam liściasty za płotem to nie chce mi się już szukac iglastego.Szkoda że nie mogę Ci ich dac bo ja wolę inne grzyby a kanie aż tak mnie nie pociągają.
marzena 21:05, 23 sie 2012

Bogdziu, no to zdrowia życzę i dobrych lekarek/rzy na Twojej drodze ...

co do grzybów w ogrodzie... miała maslaki, kozaki, nawet borowik sie trafił - bez oporów je wykorzystywałam do róznych potraw ale ostatnio pojawiły się chyba pieczarki ( ale czy na pewno one ? ) sprawdzałam w atlasach i internecie... niby pieczarki to były, ale nie wzięłam do jedzenia...
bociek 21:18, 23 sie 2012

Bozenko, ciesze sie ogromnie, ze wreszcie dobrane masz odpowiednio leki. W koncu maja poprawic stan a nie go pogarszac. Echhh nasi lekarze, dluuuugo by mozna opowiadac

A szerszeniami mnie zaskoczylas. Ciekawe do czego im potrzebna kora... Do budowy gnizda??? Szkoda roslin, ale natura sama reguluje, czasami nam sie to nie podoba, ale kto powiedzial, ze musi
eliza3 21:19, 23 sie 2012

Bogdziu, poczytałam trochę, widzę, że rozmowy o zdrowiu, obyśmy mieli je jak najlepsze, czego Ci życzę.
Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrej nocy.
Bogdzia 21:21, 23 sie 2012

marzena napisał(a)
Bogdziu, no to zdrowia życzę i dobrych lekarek/rzy na Twojej drodze ...

co do grzybów w ogrodzie... miała maslaki, kozaki, nawet borowik sie trafił - bez oporów je wykorzystywałam do róznych potraw ale ostatnio pojawiły się chyba pieczarki ( ale czy na pewno one ? ) sprawdzałam w atlasach i internecie... niby pieczarki to były, ale nie wzięłam do jedzenia...

No to tak jak ja , też tych pieczarek się boję. Jak człowiek nie jest pewien to nie powinien jeśc i tyle. Nie taki to smakołyk żeby aż życiem ryzykowac. Pozdrawiam Marzenko.
Bogdzia 21:28, 23 sie 2012

bociek napisał(a)
Bozenko, ciesze sie ogromnie, ze wreszcie dobrane masz odpowiednio leki. W koncu maja poprawic stan a nie go pogarszac. Echhh nasi lekarze, dluuuugo by mozna opowiadac

A szerszeniami mnie zaskoczylas. Ciekawe do czego im potrzebna kora... Do budowy gnizda??? Szkoda roslin, ale natura sama reguluje, czasami nam sie to nie podoba, ale kto powiedzial, ze musi

Jak sobie upodobają jakiś drzewo czy krzak to latami przylatuja i go niszczą. Do czego w przyrodzie potrzebne szerszenie???moim zdaniem do niczego.Pozdrówka.
Bogdzia 21:30, 23 sie 2012

eliza3 napisał(a)
Bogdziu, poczytałam trochę, widzę, że rozmowy o zdrowiu, obyśmy mieli je jak najlepsze, czego Ci życzę.
Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrej nocy.

Prawdę mówiąc zdrowie to najgorszy temat do rozmów wg mnie, bo zbyt denerwujący a wogóle od takich rozmów można się jeszcze bardziej rozchorowac. Więc koniec tematu. Wolę nawet o szerszeniach i pajakach.
hanka_andrus 22:00, 23 sie 2012

Szerszenie mają swoje miejsce w przyrodzie, polują na osy, gąsienice,motyle,też i na pszczoły.
A że nam się nie podobają?Wilków też nie lubimy......
dajana 22:38, 23 sie 2012

Lubię wilki Hanusiu i wszystko co żyje też lubię Niektórych stworzeń się jedynie boję np pająków sporo ich u mnie .Zbliża się jesień zaczną wchodzić do domu ,trzeba uważać.W tym roku jest dużo szerszeni u mnie ich nie ma ale w Małopolsce jest ich moc.Wczoraj widziałam wiewiórkę na mojej działce ,ile miałam radości bo to pierwsza spotkana ruda kitka .Trzeba zaopatrzyć się w orzechy na zimę Karmiki już sie robią bo ptaszków u mnie sporo Najwięcej kowalików,, ale są też kosy ,sójki.dzięcioły a nawet jastrzębie Stoi taki bez ruchu na niebie i się wydziera po czym szybkim ruchem ląduje przy ziemi .Boję się ze kiedyś porwie moja psinkę.Ona jest malutka i nigdy nie wiadomo czy polując nie weżmie jej nie za zająca One są naprawdę ogromne .Pozdrawiam cię cieplutko Hanusiu