Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:15, 10 cze 2013

Urszulla napisał(a)
zaglądam i macham

Odmachuje Ulciu- serdecznie.
Bogdzia 20:20, 10 cze 2013

popcarol napisał(a)

Tak z ciekawości zapytałam, piękna
Turkucia wykopałam niedawno u Teściów na działce, brr, paskudztwo! Zginął marnie
Zdjęcia ptaków cudne większość widzę pierwszy raz w życiu, u nas marnie, tylko te pospolite..

miłego dnia!!

Karolina ja też myslałam ze u mnie nic ciekawego nie ma ale jak się zacznie obserwowac i jeszcze zdjęcia robic to się okazuje ze ptaków jest sporo gatunków i sporo ciekawych sytuacji. Dziś jsk juz usiadłam do komputera spojrzałam w okno a tam sójka próbowała dostac sie do karmnika który jest dla małych ptaszków, sporo się nagimnastykowała zanim siegnęła ziarenko. Kilka zdjec zrobiłam , wprawdzie z dużej odlagłosci i wieczorem bo kilka minut temu ale popatrz.

Bogdzia 20:21, 10 cze 2013

Bogdzia 20:22, 10 cze 2013

Bogdzia 20:27, 10 cze 2013

Mila napisał(a)
Kto by pomyślał, że robale mogą być takie fotogeniczne bo ptaszki to wiadomo, że są.

Robale potrafią byc i ciekawe i piekne i maja bardzo rózne , ciekawe zwyczaje. To bardzo ciekawy temat ale bardzo obszerny i mało zdokumentowany. Czasem warto im sie z bliska przyjrzec.Np ten nie jest ciekawy????

Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 20:32, 10 cze 2013

irena_milek napisał(a)

śliczna ta lilia i już kwitnie!
a róża też wyjatkowa, niespotykany kolor
u mnie wczoraj fruwałą sobie wyjątkowa ważka, czarna ale opalizująca, nie zdążyłam sfocić
pozdrawiam, powoli nadrabiam, ale znowu będę mieć tyły!

Witaj Irenko.Lilie były posadzone w doniczki, wprawdzie nie sadziłam od razu po otrzymaniu bo chciałam od razu do ogrodu ale jak ta zima sie przedłużała to jednak posadziłam w doniczki i te martagony sa nieco wcześniej bo niedługo zakwitna te które były w gruncie. To jedne z pierwszych lilii. Ciesze sie bardzo tymi ich kwiatkami choc M sie ze mnie śmieje że co to za kwiat w porównaniu do kwitnacych rh.
Ważki trudno sfotografowac bo prawie bez przerwy sa w ruchu , najłatwiej wcześnie rano zanim wyschnie im rosa na skrzydełkach , wtedy siedza na roślinach.Pozdrawiam Cię serdecznie.
Bogdzia 20:33, 10 cze 2013

asc napisał(a)
W przerwie pozdrawiam

Aniu kochana jesteś że zaglądasz.
marzena 20:34, 10 cze 2013

cały serial z sójką
a robal bardzo ładny
danuta_ 20:36, 10 cze 2013

Bożenko , piękne zdjęcia robali - jak jest ładne ujęcia to nawet ten najbrzydszy (i niekiedy ten najbardziej szkodliwy) potrafi przyciagnąć uwagę. Pozdrawiam
Bogdzia 20:37, 10 cze 2013

Przetacznik napisał(a)

zaraz tam niszczyć... biznes rozkręcić turkuciowy http://forum.wedkuje.pl/f,turkuc-gdzie-kupic,38333,0.html ; )

Weroniko rozbawiłaś mnie tym postem, choc trudno mi teraz o uśmiech. Masz racje , grunt to logiczne myślenie a tu faktycznie interes można ubic. Od razu Ci podpowiem że gdybyś swoich miała za mało to u Roberta są w namiarze i możecie razem ten interes zakładac. Nie wiedziałam ze można ryby na nie łowic i z tego co czytam to towar prawie deficytowy więc pomysl na interes fantastyczny.Pozdrawiam bardzo serdecznie.