Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

popcorn 09:47, 12 cze 2013

piękne zdjęcia! pozdrawiam!
Mala_Mi 19:03, 12 cze 2013

Melduję na bieżąco.. zachód słońca obłędnie piękny .. też bym szorowała w podskokach po aparat.. a u nas nad ogrodem i oczkiem szybował wkoło bocian.... i M nie zdążył po aparat... bom mu kartę z aparatu wyjęłam
Kindzia 20:47, 12 cze 2013

Pozdrawiam Bogdziu bardzo uśmiechnięta Dzisiaj u nas słoneczko świeciło
Bogdzia 20:53, 12 cze 2013

popcarol napisał(a)
piękne zdjęcia! pozdrawiam!

Dzięki Karola za podanie przez Anitke.Biedna Anita codziennie ma ze mną kłopot. Dziekuje Wam obydwu.
Bogdzia 20:56, 12 cze 2013

asc napisał(a)
Melduję na bieżąco.. zachód słońca obłędnie piękny .. też bym szorowała w podskokach po aparat.. a u nas nad ogrodem i oczkiem szybował wkoło bocian.... i M nie zdążył po aparat... bom mu kartę z aparatu wyjęłam

Kartę jak się wyjmie trzeba włożyc- szczególnie w takim ciekawym ogrodzie jak Twój. A tak to bociusia nie ma i to Twoja wina. Dobrze ze na forum jest inny bociuś ale dwa też by mogły byc.
Bogdzia 20:59, 12 cze 2013

Dziś zielone robaczki. Podobają sie?

Przetacznik 21:03, 12 cze 2013

Bogdziu, patrzyłam na to samo niebo i też takie rozpalone kolorami, żałowałam że nie miałam aparatu, a teraz już nie żałuję bo Ty utrwaliłaś pięknie, dziękuję : )
Ale te robaczki figlują ; )
Bogdzia 21:07, 12 cze 2013

Co bardziej spostrzegawczy może zauważyli że sa na bardzo dziurawych lisciach. To naliściaki, robale z dużym apatytem. U mnie głównie zjadają liście azalii. Bardzo ich dużo w tym roku ale jak tylko się je zauważy a moze odwrotnie jak one człowieka zauważą to spadają w dół na ziemię lub na niższe liscie, trudno im zrobic zdjecie. za to liście bardzo kiepsko wyglądają.

A na rododendronach istna plaga mączlika. Sprawdźcie u siebie bo pogoda bardzo sprzyjała tym owadom, najwiecej na rh o ciemnych kolorach ale nawet na Cunninkhamach były choc w mniejszej ilości. Ja dziś swoje rh opryskałam na mączlika i azalie też , może pozbęde się tych zielonych robali a jak nie to znów oprysk. Pogoda wyjatkowo sprzyjała tym robalom więc sprawdzcie bo też możecie je miec.
Bogdzia 21:10, 12 cze 2013

Przetacznik napisał(a)
Bogdziu, patrzyłam na to samo niebo i też takie rozpalone kolorami, żałowałam że nie miałam aparatu, a teraz już nie żałuję bo Ty utrwaliłaś pięknie, dziękuję : )
Ale te robaczki figlują ; )

Figluja ale to tylko powiększy ilośc szkodników w ogrodzie. Ich larwy zjadają korzenie tak samo jak larwy opuchlaka którego poraz pierwszy dziś zobaczyłam u siebie na azalii.oczywiście marnie skończył.

Bogdzia 21:14, 12 cze 2013

Kindzia napisał(a)
Pozdrawiam Bogdziu bardzo uśmiechnięta Dzisiaj u nas słoneczko świeciło

Miło że jestes bardzo uśmiechnieta. Ja dzis miałam trudny dzień , nie rozwiazał on jednak problemów które dzis miały byc załatwione.