Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Madzenka 10:32, 16 cze 2013

Bożenko jak zwabić jeze do mojego ogrodu. Czy pies je odstrasza?
Margarete 11:11, 16 cze 2013

Bożenko obejrzałam fotki, historie wiewiórki i ptaków, popodziwiałam powojniki - sliczne i inne kwitnące piekności. Róże u ciebie tez juz zaczynaja swój pokaz, moja jedna "stara " pnąca ma jakis problem, wczoraj ja pryskałam a dwie nowowkupione chyba w tym roku nie zakwitna. Ale cóz rzeczą ogrodnika jest cierpliwie czekac a bedzie mu to wynagrodzone ... czyz nie ?
Też wrzuciłam u siebie fotki, zapraszam
Mala_Mi 11:53, 16 cze 2013

Ja też zapraszam na kąpiel kopciuszka
Mala_Mi 11:55, 16 cze 2013

Z pośpiechu nie napisałam, że kwiatki inne też masz ładne... też zwróciłam uwagę na bodziszka i na to białe, ale Karolina już się zapytała, wiec czekałam na odwiedź.. Dostałąm od ciebie też coś.. i ciekawe czy to bedzie to...
Bogdzia 14:20, 16 cze 2013

popcarol napisał(a)

Bożenko jak spotkasz gdzieś ten bodziszek wspaniały, daj proszę znać. Nie chcę już zamawiać przez internet, same maleńkie te rośliny przychodzą. Dostałyśmy z Anitką Martagony, ech, ze 2-3 lata zanim zakwitną, maleństwa...
No właśnie nie dostałam, a chętnie przygarnę maciupkiego chociaż. Jednego bylinowego mam, (kupiłam rok temu po wizycie u Ciebie) ma bordowe liście jak wyrasta i drobne jasne kwiatki podczas kwitnienia. Ten ładniejszy! Clematisy jutro wysyłają, we wtorek powinny być

karola bardzo możliwe że w tym tygodniu bede we Florini, jak mi tylko coś innego nie wypadnie to zadzwonie do Ciebie jeśli bedą i kupie ile będziesz chciała.Co do martagonów to ja też mam takie maleńkie. Tylko jedne które pokazywałam miały duże cebulki, inne malutkie takie ze niektóre nawet nie wyrosły. Dwa urosły jako tako i zkwitły a reszta maleńka. Liczę ze jeszcze trzy jednego gatunku i jeden innego mi zakwitna bo mają pączkiczyli w sumie 6 cebulek na 22 kupione, ale trudno , nigdzie sie tego nie kupi wiec cierpliwie bede czekac aż dorosna , gorzej z tymi które nie wyrosly wogóle bo pewnie ich nie będzie a nie wyrósł mi np żaden biały.Teraz powojnik : z Twojego opisu wynika ze masz ten sam co ja ale nie ma sprawy mogę Ci dac , najwyżej bedziesz miała wiecej.Na clematuski czekam , szkoda ze nie wszystkie mieli .
Bogdzia 14:23, 16 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko jak zwabić jeze do mojego ogrodu. Czy pies je odstrasza?

Uwielbiają jedzonko dla kota, ale nie ma pewnosci czy koty wcześniej się o nim nie dowiedza, a poza tym lubią miejsca pod krzakami a na zimę pod jałowcami rozłożystymi , czy świerkami czy kupą gałęzi najlepiej też świerkowych , ale zeby przyszły to musza byc w okolicy i miec możliwośc wejścia np pod bramką czy bramą.Psa sie oczywiście boją ale nie az tak żeby przez niego nie przyszły.
Bogdzia 14:28, 16 cze 2013

Margarete napisał(a)
Bożenko obejrzałam fotki, historie wiewiórki i ptaków, popodziwiałam powojniki - sliczne i inne kwitnące piekności. Róże u ciebie tez juz zaczynaja swój pokaz, moja jedna "stara " pnąca ma jakis problem, wczoraj ja pryskałam a dwie nowowkupione chyba w tym roku nie zakwitna. Ale cóz rzeczą ogrodnika jest cierpliwie czekac a bedzie mu to wynagrodzone ... czyz nie ?
Też wrzuciłam u siebie fotki, zapraszam

Małgosiu dopiero niedawno zrobiło się ciepło wiec róze teraz dopiero bedą rosły szczególnie te nowowsadzone i pewnie zakwitną, no chyba ze są naprawde malutkie.Zajrze do Ciebie oczywiście.
Bogdzia 14:29, 16 cze 2013

asc napisał(a)
Ja też zapraszam na kąpiel kopciuszka

Zajrzę .
Bogdzia 14:30, 16 cze 2013

asc napisał(a)
Z pośpiechu nie napisałam, że kwiatki inne też masz ładne... też zwróciłam uwagę na bodziszka i na to białe, ale Karolina już się zapytała, wiec czekałam na odwiedź.. Dostałąm od ciebie też coś.. i ciekawe czy to bedzie to...

To powojnik prosty (clematis Rekta), nie wiem czy wzięłaś ode mnie , jeśli nie to oczywiście musisz po niego przyjechac
Madzenka 15:19, 16 cze 2013

Bogdzia napisał(a)

Uwielbiają jedzonko dla kota, ale nie ma pewnosci czy koty wcześniej się o nim nie dowiedza, a poza tym lubią miejsca pod krzakami a na zimę pod jałowcami rozłożystymi , czy świerkami czy kupą gałęzi najlepiej też świerkowych , ale zeby przyszły to musza byc w okolicy i miec możliwośc wejścia np pod bramką czy bramą.Psa sie oczywiście boją ale nie az tak żeby przez niego nie przyszły.

Ani jałowców, ani świerków u mnie nie ma... Kotów pełno więc jedzenie też zjedzą. Tytus chyba nie będzie problemem bo to pies domowy, w ogrodzie przebywa wyłącznie w moim lub innych domowników towarzystwie Chyba muszę sobie jeża kupić lub jabłka wyłożyć jesienią