Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kindzia 19:46, 27 sie 2013

Siewki hortusiowe...to tylko U Ciebie Bogdziu możliwe chyba...
Tak piszesz do Ani o tych kilku dziesiątkach...i sobie uzmysłowiłam, że ja też już mam kilka na karku...niebywałe. Czas leci
Bogdzia 19:50, 27 sie 2013

Gabriela napisał(a)
O siewkach hortensji jeszcze nie słyszałam, to Ci dopiero.
Chociaż u mnie wysiewają się masami funkie w tym roku, Dobrze że mamy takie siewki, lepsze takie niż chwasty.
A powiedz mi, czy któraś z tych siewek już kwitła i czy są ładne? Bo jeżeli masz kilka odmian, to możesz stworzyć całkiem nową odmianę.
Pozdrawiam.

Gabrysiu to sa siewki hortensji Pink Diamond. Nie hoduję ich niestety ,wyrywam , nie chce mi się juz robic doświadczeń. Inne hortensje rosną dośc dsleko wiec same sie nie krzyżują a ja też nic w tym kierunku nie robię.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 19:53, 27 sie 2013

Kindzia napisał(a)
Siewki hortusiowe...to tylko U Ciebie Bogdziu możliwe chyba...
Tak piszesz do Ani o tych kilku dziesiątkach...i sobie uzmysłowiłam, że ja też już mam kilka na karku...niebywałe. Czas leci

Niestety czs szybko leci. Widzę ze sie naprawde starzeję bo robię to czego nigdy nie mogłam znieśc u innych -narzekam , to na pewno nie jest oznaką młodości. Kasiu Ty jeszcze ,,babka na fleku" jak to się kiedyś mówiło. Buziaki ślę.
Justyna 20:39, 27 sie 2013

Dziękuję Sherlocku - bingo!
Szczęściara jesteś z tymi sadzonkami hortensji, mnie się jakoś nigdy sama nie wysiała. A z rozmnażaniem mam zamiar zaeksperymentowac na wiosnę.
Serdecznie
Kindzia 20:41, 27 sie 2013

Bogdzia napisał(a)

Niestety czs szybko leci. Widzę ze sie naprawde starzeję bo robię to czego nigdy nie mogłam znieśc u innych -narzekam , to na pewno nie jest oznaką młodości. Kasiu Ty jeszcze ,,babka na fleku" jak to się kiedyś mówiło. Buziaki ślę.

I znowu się głośno do komputera śmieję
Bogdzia 20:52, 27 sie 2013

Justyna napisał(a)
Dziękuję Sherlocku - bingo!
Szczęściara jesteś z tymi sadzonkami hortensji, mnie się jakoś nigdy sama nie wysiała. A z rozmnażaniem mam zamiar zaeksperymentowac na wiosnę.
Serdecznie

Justynko u mnie nie ma kory więc nasionka moga rosnąc poza tym nie nadążam z pieleniem więc mają cień i ziemia nie wysycha, idealne warunki do wzrostu.Co tylko rośnie w ogrodzie ma dobre warunki do wysiewania, nawet azalie niektóre się wysiewaja bo nie zawsze zdążymy oberwac kwiatostany, szczególnie jedna pomarańczowa ma w tym kierunku duże zdolności.
Bogdzia 20:53, 27 sie 2013

Kindzia napisał(a)

I znowu się głośno do komputera śmieję

Śmiech to zdrowie więc fajnie ze się śmiejesz.
gierczusia 23:02, 27 sie 2013

A ja psieplasiam ... Do ilu wiosen liczą się Kobitki " na fleku "???... Bo ja ciekawa jezdem

Aaaa... Bogdziu ... Tu sklep internetowy z hortkami załóż .... Zawsze jakieś drobniaki się uzbierają ... Na kolejnego rodka

A wiesz ,że gdzieś oglądałam rodka , który miał liście prawie czarne o jeszcze takiego co miał liście niebieskawe ??.... Ale się głupio pytam , pewnie wiesz o nich doskonale.... Ale ja jak je zobaczyłam , to od razu o Tobie pomyślałam

Bo ja już nie upchnę

Ale melduję ,że lilia wodna rośnie i ma się dobrze .... I dzięki raz jeszcze
kasik 00:25, 28 sie 2013

Dziękuję Bogdziu za pięknego motylka, bardzo mi miło słyszeć Twoje słowa, dzięki Tobie założyłam zimową stołówkę balkonową i zainteresowałam się ptakami Wiem, że ogrodnicy zimy nie lubią .... mimo wszystko nie mogę doczekać się widoku Twoich skrzydlatych gości Bogdziu mam same ochy i achy oglądając Twój wątek, zwierzęta, przyrodę... Dziękuję i Pozdrawiam Serdecznie. Nie jestem lizusem lecz Twoją wielką fanką
Margarete 01:01, 28 sie 2013

Ciesze sie że pojedziemy razem, szczególy dogadamy telefonicznie juz bliżej wyjazdu gdy juz cała ekipa sie "wykrystalizuje" bo na razie to jest tylko taki zarys.. ale ja jade na pewno