Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

gierczusia 10:56, 28 sie 2013

Osiołek stołówce tarasowej też trza będzie w tym roku pomyśleć ... Buziam Bogdziu
popcorn 11:13, 28 sie 2013

Bożenko, ja chyba jeszcze "na fleku" cokolwiek to znaczy Fajnie że jedziemy razem na święto róż!
wreszcie Ci przekażę obiecane fioletowe irysy!

pozdrawiam!!
dajana 11:22, 28 sie 2013

Bożenko przyszłam się przywitac i życzyć tobie oraz męzowi radosnego dnia Mój flek tez juz zdarty i co raz czesciej łapie się na zmianach które w nas zachodzą Często sa one wynikiem tego czego doswiadczamy, przynajmniej tak się usprawiedliwiam przed sobą Poujadam i przechodzi Buziaki przesyłam
dajana 11:24, 28 sie 2013

Wróciłam z ciekawości, na jakie święto róz jedziecie coś mnie ominęło?
Bogdzia 14:41, 28 sie 2013

gierczusia napisał(a)
A ja psieplasiam ... Do ilu wiosen liczą się Kobitki " na fleku "???... Bo ja ciekawa jezdem

Aaaa... Bogdziu ... Tu sklep internetowy z hortkami załóż .... Zawsze jakieś drobniaki się uzbierają ... Na kolejnego rodka

A wiesz ,że gdzieś oglądałam rodka , który miał liście prawie czarne o jeszcze takiego co miał liście niebieskawe ??.... Ale się głupio pytam , pewnie wiesz o nich doskonale.... Ale ja jak je zobaczyłam , to od razu o Tobie pomyślałam

Bo ja już nie upchnę

Ale melduję ,że lilia wodna rośnie i ma się dobrze .... I dzięki raz jeszcze

Ela no Ty niewątpliwie jesteś ,,na fleku" po tym co widziałam na zdjeciach.Kiedys pisałam że robiono badania i kobitki wypowiadały sie co do wieku w którym poczuły się stare. wyszło że ok.63 roku życia. U mnie dokładnie też taka była granica , więc babki na fleku sa do 63 rocznicy urodzin, potem już różnie bywa , zależy od tego czy są akurat w sanatorium przystojni panowie.

Takiego z ciemno bordowymi listkami to i ja mam ale tylko zimą jesienia i wczesna wiosną takie są i z niebieskimi też mam ale to tylko młode przyrosty takie sa a potem sa normalne jak inne. Rh jest bardzo duzo odmian ale co nam z tego jak u nas powinno się sadzic takie o wytrzymałości -29 stopni i w dół. Inne nie są dla nas.Sklepu nie bede zakładac, nie jestem już ,,na fleku" i nie chce mi sie nic robic, ogródek zupełnie mi wystarcza.
Bogdzia 14:47, 28 sie 2013

kasik napisał(a)
Dziękuję Bogdziu za pięknego motylka, bardzo mi miło słyszeć Twoje słowa, dzięki Tobie założyłam zimową stołówkę balkonową i zainteresowałam się ptakami Wiem, że ogrodnicy zimy nie lubią .... mimo wszystko nie mogę doczekać się widoku Twoich skrzydlatych gości Bogdziu mam same ochy i achy oglądając Twój wątek, zwierzęta, przyrodę... Dziękuję i Pozdrawiam Serdecznie. Nie jestem lizusem lecz Twoją wielką fanką

Kasiu nie przyszło mi do głowy by myślec o Tobie jak o lizusie bo te typy maja jakiś interes na ogół w podlizywaniu sie. Pewnie jestesmy w jakimś stopniu podobne jesli bawi nas to samo i to samo interesuje , takie pokrewne dusze . Na forum jest ich więcej.Moim zdaniem to najsympatyczniejsi ludzie ale to moje kryterium , inni mogą sie z tym nie zgodzic.Dla mnie zima bez robienia zdjęc ptakom ciągnęłaby się w nieskończonośc , dzieki temu zajęciu staje sie znośna a chwilami nawet ciekawa. Mam nadzieje ze jeśli karmisz ptaki to tez tak będziesz myślała o zimie. Dzięki za miłe słowa i wizyty na moim wątku. Bardzo serdecznie pozdrawiam a gdybys wiosną chciała się wybrac na wycieczkę do mnie to zapraszam , najlepiej gdy kwitną rh.
Bogdzia 14:47, 28 sie 2013

Margarete napisał(a)
Ciesze sie że pojedziemy razem, szczególy dogadamy telefonicznie juz bliżej wyjazdu gdy juz cała ekipa sie "wykrystalizuje" bo na razie to jest tylko taki zarys.. ale ja jade na pewno

Moja radośc jest ogromna. Buziaki Małgoś.
Bogdzia 14:49, 28 sie 2013

gierczusia napisał(a)
Osiołek stołówce tarasowej też trza będzie w tym roku pomyśleć ... Buziam Bogdziu

Nie wiem co z tym osiołkiem ale o stołówce oczywiście pomyśl, to daje wiele radości a ptakom pozwala przetwac zime. Pozdrówka Eluś.
Bogdzia 14:51, 28 sie 2013

popcarol napisał(a)
Bożenko, ja chyba jeszcze "na fleku" cokolwiek to znaczy Fajnie że jedziemy razem na święto róż!
wreszcie Ci przekażę obiecane fioletowe irysy!

pozdrawiam!!

Karola pewnie że jestes ,,na fleku" , przy Twojej operatywności i pracowitości można mówic o wielu flekach czyli o koturnie , bo powiedzenie od butów pochodzi.Może chcesz coś ode mnie , napisz to przywiozę.
Bogdzia 14:53, 28 sie 2013

dajana napisał(a)
Bożenko przyszłam się przywitac i życzyć tobie oraz męzowi radosnego dnia Mój flek tez juz zdarty i co raz czesciej łapie się na zmianach które w nas zachodzą Często sa one wynikiem tego czego doswiadczamy, przynajmniej tak się usprawiedliwiam przed sobą Poujadam i przechodzi Buziaki przesyłam

Masz racje jak przygniatają nas zmarwienia to te fleki szybciej sie zdzierają , ale mam nadzieję ze starczy Ci sił by dokończyc cudnie rozpoczęty ogródek i kto wie jeszcze na co.Pozdrówka.