Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 09:19, 05 wrz 2013

A u mnie od rana gołąbek furczok odwiedza floksy , to jego zdjecia.

Miłego dnia wszystkim życze
Margarete 09:23, 05 wrz 2013

Hej, hej Bogdziu
wpadłam na chwilke, żeby cię pozdrwic i zyczyc miłego dnia ! Nie czytałam zaległych postów wiec nie jestem na bieząco co u ciebie, ale na pewno dzisiaj zadzwonie popołudniu to sie wszystkiego dowiem.
Buziole zostawiam !!!

Bogdzia 09:26, 05 wrz 2013

Margarete napisał(a)
Hej, hej Bogdziu
wpadłam na chwilke, żeby cię pozdrwic i zyczyc miłego dnia ! Nie czytałam zaległych postów wiec nie jestem na bieząco co u ciebie, ale na pewno dzisiaj zadzwonie popołudniu to sie wszystkiego dowiem.
Buziole zostawiam !!!

A ja własnie byłam u Ciebie i pytanie Ci zostawiłam. To czekam na telefon. Buziaki.
Margarete 09:26, 05 wrz 2013

A ja akkurat byłam u ciebie gdy ty byłas u mnie na wątku... ha, ha, ha - odezwe sie telefonicznie...
Mala_Mi 12:51, 05 wrz 2013

Furczaka na kwiatku upolować... i jeszcze z chorymi oczami... Ty chyba jak słynny doktor D. rozmawiasz z nimi I ci pozują.. bo inaczej nie mam szans złapać tego koliberka
danuta_ 21:01, 05 wrz 2013

Witaj Bożenko - wpadłam się przywitac po długiej nieobcności i cieszy mnie bardzo , że Twoje zdrówko coraz lepsze - bo zdjęcia jak dawniej przecudne - pozdówka i dużo zdówka
Bogdzia 21:03, 05 wrz 2013

danuta_ napisał(a)
Witaj Bożenko - wpadłam się przywitac po długiej nieobcności i cieszy mnie bardzo , że Twoje zdrówko coraz lepsze - bo zdjęcia jak dawniej przecudne - pozdówka i dużo zdówka

Dzięki Danusiu , nie jest źle, nawet calkiem dobrze funkcjonuję.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 21:06, 05 wrz 2013

asc napisał(a)
Furczaka na kwiatku upolować... i jeszcze z chorymi oczami... Ty chyba jak słynny doktor D. rozmawiasz z nimi I ci pozują.. bo inaczej nie mam szans złapać tego koliberka

Nie rozmawiam bo on jest dośc ostrożny i szybko ucieka . O zdjęciu z bliska mowy nie ma więc z daleka pełnym zoomem go robiłam i na czasie bardzo krótkim 1/1000 sek no i sie nie wystraszył a mnie zdjęcia wyszły.Pozdrówka Aniu.
Madzenka 21:09, 05 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)

Elizko skad ja to znam . Najpierw nakupowałam ślicznych dalii , potem je rozdałam , potem była powtórka i wiecej miałam nie kupowac ale mi przysłali takiego gratiska i mnie też sie podoba i moze znów zaczne od nowa .

Hmm chyba muszę wrócić do dali? Ale one wymagaja tyle pracy.... Wkopać, podpierać, wykopać, przechować.... Mialam przez tyle lat dalie i cieszyły moje oczy jesienią a teraz jakoś nie mogę w nowym ogrodzie przekonać się do nich....

Ps. Jeszcze raz dziekuję za info o rh, będę o niego walczyć
Gabriela 21:11, 05 wrz 2013

W tym roku nie widziałam u siebie fruczaka gołąbka, a w zeszłym roku były i polowałam na nie z aparatem, ale nie udało mi się zrobić sensownych zdjęć. Za szybko one tymi skrzydełkami machają.
Zadziwiające że masz jeszcze takie kwitnące floksy. Moje kwitły chwilę tylko - przez minione upały i teraz mają jakieś tam nieliczne kwiatki, ale tylko niektóre powtarzają w ten sposób kwitnienie.
Pozdrawiam.