Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

hanka_andrus 18:24, 17 wrz 2013

Zaglądam, a tu cały wykład o sadzeniu Rh! Może jeszcze zamieśćgo w wątku o Rh?
Sadzenie i pielęgnacja, tak dla przypomnienia.
Twego ogrodu nie mogę się napatrzeć! Pozdrawiam.
GorAna 18:36, 17 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)

Trzmielina już całkiem się wybarwiła.

Cudna ta trzmielina...moja jeszcze zupełnie zielona....właściwie nuuigdy tak pięknie jak u Ciebie się nie wybarwiła....muszę z nią pogadać ...jak nie to eksmisja
Pozdrawiam
Bogdzia 20:00, 17 wrz 2013

kasiek napisał(a)
Trzmielina aż razi po oczach - powalająca, a przy okazji jak z Twoimi oczami Bogdziu?

A moje oczy dobrze , dziękuję za pamięc. Wczoraj byłam u doktorki i na oko na które mało co widziałam prawie odzyskałam wzrok na poziomie sprzed choroby, tzn czytałam tylko drugi rzad od góry i to z trudnością a teraz czytam drugi od dołu wprawdzie tez z trudnością ale postep jest ogromny.Nawet pozwoliła mi nie brac juz leków. Dzięki za wizytę i pamięc Kasiu.
Bogdzia 20:03, 17 wrz 2013

Kondzio napisał(a)
Buziam pochmurnie deszczowo melancholijnie

Miło Cię znów widziec Konrad. Wprawdzie melancholijnie ale ważne ze zdrówko dopisuje.Złota polska jesień jeszcze przed nami więc trochę miłych dni nas jeszcze czeka a potem będzie dużo czasu na siedzenie przy komputerze czego moje oczy jeszcze na większą skalę nie wytrzymuja, ale to już mały problem. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 20:07, 17 wrz 2013

agniecha973 napisał(a)
Ale piękny trzmielinowy bukiet. Co to dokładnie za odmiama?
U nas w tym roku orzechy z leszczyny opadły puste i niedorozwinięte. Szkoda, bo takie "młode" najsmaczniejsze. Zawsze zaczynamy jeść już pod koniec sierpnia, mięciutkie, pełne orzechowego "mleczka", mniam. No coż za rok powinny być.

To trzmielina oskrzydlona. Wiosną ma ładna młodziutką zieleń a na jesieni piekny kolor , niestety ma wade takąze te piękne czerwone listki nie utrzymują sie na niej zbyt długo.Jeśli chodzi o orzechy to u mnie sa tylko włoskie i w tym roku o wiele mniej niż w zeszłym ale dobrze ze troche dla wiewiór jest choc my też lubimy takie nie wysuszone z których zdejmuje się skórkę i sa pyszne ale w tym roku nie dla nas ten przysmak.Pozdrówka Agnieszko.
Bogdzia 20:10, 17 wrz 2013

gierczusia napisał(a)
Bogdziu nie wiedziałam ,że ta lilia tak długo kwitnie .. Już się cieszę na przyszły rok .. Będzie cieszyć ( mam nadzieję ) moje oko aż do września ....

O rozchodnikach poczytałam.. Mnie z kolei ten z podbarwionymi na czerwono liśćmi się najbardziej podoba .. Ukradłam ostatnio odrobinkę i teraz mam nadzieję ,że się ukorzeni... Mam już nawet dla niego miejsce , a znależć plac w moim gąszczu to jest niezłe wyzwanie

Buziam Bogdziu

Elu to jest kwiat innej lili takiej na większe głębokości . Twoja będzie kwitła do wrzesnia pod warunkiem ze będzie ciepło i słonecznie a ta ma korzenie w głebokiej wodzie gdzie jest cieplej to nieco dłużej kwitnie choc prawde mówiąc tez nie zawsze, ale nie martw sie , nacieszysz sie kwiatami Twojej.Rozchodnik z ciemnymi liścmi wydaje mi się zbyt ciemny dla mnie , każdy ma swój gust , nie mówię że mi się nie zmieni. Pozdrówka.
Bogdzia 20:17, 17 wrz 2013

paniprzyroda napisał(a)
Bogdziu, trzmielina cudna jest. I znów się czegoś nauczyłam, warto przesadzać różaneczniki, może trzeba ruszyć moje? Ale nie mam jeszcze cienia w nowym ogrodzie. Może w przyszłym roku? Hm, ja też byłam w L.... Pozdrawiam.

Mariolka miło Cię widziec . Nie masz swojego wątku wiec z radością widzę Cię u siebie i innych, bardzo się cieszę ze Cię poznałam, a dzień spędzony u Ciebie był wyjatkowy .U mnie 80% rh rosnie w słońcu ale często podlewam a latem codziennie.Czytałam u Karoli o twoich zakupach w LM , ja też kupowałam ale w Castoramie , nie narzekam bo cebulki ładne duże i jak 25 kosztuje ok 12-13 zł to też nie jest źle.Mam nadzieję że spotkamy się u Kasi . Przy okazji POZDRAWIAM KASIE , może się odezwie????Ciebie również serdecznie pozdrawiam.
popcorn 20:20, 17 wrz 2013

Bozenko, dobrze ze z oczami juz w porzadku, ciesze sie
Trzmielina cudna

pozdrawiam!
Bogdzia 20:23, 17 wrz 2013

hanka_andrus napisał(a)
Zaglądam, a tu cały wykład o sadzeniu Rh! Może jeszcze zamieśćgo w wątku o Rh?
Sadzenie i pielęgnacja, tak dla przypomnienia.
Twego ogrodu nie mogę się napatrzeć! Pozdrawiam.

Haniu to sa watki Magji i nie bedę Jej mieszac w nich , mogę pisac u siebie nawet jak będę musiała wiele razy , tam zresztą też strony sie zmieniają i trzeba co jakis czas powtarzac. Ja piszę tylko to co u siebie sprawdziłam , Magja bardziej teoretycznie choc wiem że tez ma swoje rh. Nie bede tam pisac bo moje rady nieco sie jednak różnią od Jej rad więc nie jest to dobre.Pozdrówka Ci ślę i mam nadzieję ze plony już w słoikach a Ty możesz troche odpoczac.
Bogdzia 20:25, 17 wrz 2013

popcarol napisał(a)
Bozenko, dobrze ze z oczami juz w porzadku, ciesze sie
Trzmielina cudna

pozdrawiam!

Bardzo się wczoraj ucieszyłam bo jednak drugi rząd od góry to prawie ślepota, przypuszczałam że się mi poprawia ale wczoraj miałam potwierdzenie więc też sie cieszę.Pozdrówka Karola.