Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

paniprzyroda 22:59, 16 paź 2013

Fajne zakupy, szczególnie te błękitne krokusy. Na pewno jeszcze znajdziesz dla nich miejsce. Prawdziwym problemem są jednak nornice, oby nie zniszczyły Ci cebulek. Mam nadzieję, że pogoda pozwoli nam dokończyć sadzenie pozostałych roślin. W przyszły wtorek będę jeszcze sadzić wraz z uczniami róże w ogrodzie szkolnym. W K. zainicjowano akcję "I ty posadź różę", będą rozdawane sadzonki róż wszystkim, którzy zechcą je posadzić przed blokiem szkołą itp. Pozdrawiam, słoneczka życzę.
Mala_Mi 23:07, 16 paź 2013

Zimowity można sadzić cały rok... Waterlily są piękne

Ale panorama piękniejsza
Richie 23:44, 16 paź 2013

Bogdziu Twój ogród zachwyca przez cały czas a teraz ujmuje barwami jesieni, jest pięknie. Pozdrawiam.
Madzenka 06:39, 17 paź 2013

jotka napisał(a)

no chyba za ciemno teraz

A tak w ogóle, to zazdraszczam tych pełnych zimowitów - cudne są

Jolu Łobuzie !
Anita1978 07:14, 17 paź 2013

O, widzę, ż skusiło Cię co nieco z cebul jeszcze! . Ja swoich jeszcze nie wsadziłam, czekam na jakiś słoneczny dzień, coby było to przyjemne
Kindzia 07:37, 17 paź 2013

Aleś cebulek nakupiła Bogdziu A wydaje mi się, że kiedyś u Ciebie czytałam, że nie będziesz cebulowych więcej sadzić...dla nornic

Klonik dojrzewa w mojej podświadomości

Buziak prosto z Pszczyny do Ciebie leci
Bogdzia 08:39, 17 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)
Teraz będziesz zimowity sadzic?

Dziś mam zamiar sadzic ale na razie zimno więc czekam zeby sie ociepliło. To wytrzymałe rosliny , miały kwiaty w kapersach ale lepiej że kwiaty niż liście bo liście muszą odżywic cebulki a kwiaty tylko ozdoba.
Bogdzia 08:43, 17 paź 2013

jotka napisał(a)

no chyba za ciemno teraz

A tak w ogóle, to zazdraszczam tych pełnych zimowitów - cudne są

Jola żartuje więc mam nadzieję jest w dobrej formie , bardzo mnie to cieszy.Nie spotkałam ich jak były w normalnej cenie a teraz po przecenie nagle sa . Pewnie gdzieś w kat wepchnęli . Po 5 zł płaciłam za cebulkę, czyli mniej więcej połowę normalnej ceny.Miłego dnia Jolu życzę.
Bogdzia 08:50, 17 paź 2013

paniprzyroda napisał(a)
Fajne zakupy, szczególnie te błękitne krokusy. Na pewno jeszcze znajdziesz dla nich miejsce. Prawdziwym problemem są jednak nornice, oby nie zniszczyły Ci cebulek. Mam nadzieję, że pogoda pozwoli nam dokończyć sadzenie pozostałych roślin. W przyszły wtorek będę jeszcze sadzić wraz z uczniami róże w ogrodzie szkolnym. W K. zainicjowano akcję "I ty posadź różę", będą rozdawane sadzonki róż wszystkim, którzy zechcą je posadzić przed blokiem szkołą itp. Pozdrawiam, słoneczka życzę.

Nornic u mnie dostatek , kopią korytarze i pewnie częśc cebul wyjedza ale nic na to nie poradze. Fajnie ze sadzicie róze . K powinno byc różami obsadzone zeby te świeto miało głębszy wydźwięk a i samo miasto będzie piękniejsze. Niestety przy różach sporo pielęgnacji i z tym pewnie bedzie gorzej ale moze ludzie zadbaja jednak. Miłego dnia Mariolko.
Bogdzia 08:52, 17 paź 2013

Kindzia napisał(a)
Aleś cebulek nakupiła Bogdziu A wydaje mi się, że kiedyś u Ciebie czytałam, że nie będziesz cebulowych więcej sadzić...dla nornic

Klonik dojrzewa w mojej podświadomości

Buziak prosto z Pszczyny do Ciebie leci

Sadzę kazdego roku i nie pamiętam żebym sie zarzekała że nie bede choc w tym roku już nie miałam zamiaru dosadzac bo dosyc duzo posadziłam, ale jak nie kupic przecenionych cebul???????? Klonik musi byc i juz Buziaki do Pszczyny ślę.