Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 23:01, 11 gru 2013

monteverde napisał(a)

Bogdzia ma rację w tamtym roku w warmińskim wróble mogłam policzyć na palcach jednej ręki w tym roku jest lepiej, bo ptaki zapamiętały gdzie moga coś znależć, a co do dokarmiania, daję im o różnych porach do obiadu nie zawsze o 7.00 rano i co ptaki robią i wróble i sikory i dzwońce? chodzą po moim ogrodzie i szukaja robaków i trzeba ptaki dokarmiać u nas są specyficzne warunki śniegiem się nie najedzą sorki Bogdziu, że u Ciebie tak się rozpisałam A co do kotów moja sąsiadka dokarmia dzikusy, które robią sobie z ptaków zabawę, bo na pewno nie są głodne, to koty trzeba kastrować, żeby się niepotrzebnie nie rozmażały psy włoczęgi tak samo

Zgadzam sie z Tobą we wszystkim.
agniecha973 23:04, 11 gru 2013

Ale mi ciężko wytrzymać
Ale staram się, he he
Pozdrawiam
Mala_Mi 23:04, 11 gru 2013

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3458-moja-codziennosc-ogrod-oli?page=56 patrz jakie foto jakiemuś drapieżnikowi zrobił M Oli... nie wiem co to jest, ale wygląda groźnie..

Bużka.. nie denerwuj sie tylko dyskusjami..
Bogdzia 23:05, 11 gru 2013

asc napisał(a)
Czytam, i nic chyba nie napiszę, bo Bogdziu napisałaś wszytko co też miałam ochotę napisać po przeczytaniu postu Kachat.. podpisuję sie pod tym "obiema ręcami i nogami".

Piszę u Ciebie jeszcze raz.. jak jest pogoda, lato, ptaki nie korzystają ze stołówek ptasich... od kilku lat dokarmiam ptaki i jakoś nie zauważyłam, by to był potrzebne. Ptaki nie są głupie i leniwe (tylko część ludzi lubi siedzieć na zasiłkach i czekać aż im coś sie da).. jak tylko mogą to korzystają z pokarmu który znajdą w terenie. Nie możesz o tym wiedzieć, bo ... nigdy nie karmiłaś ptaków. Mam dużo karmników , a latem stoi jeden malutki .. reszta jest wyszorowana i stoi w parkingu dla karmników. Bo nie ma takiej potrzeby i wcale nie dlatego, że ja im żałuję ,ale dlatego, że one nie jedzą .. najczęściej korzystają z tego wróble, mazurki i sierpówki.

Teraz mamy znieczulice na ptaki, psy i koty, potem będzie znieczulica na ludzi.. Te hordy wałęsających sie kotów to efekt znieczulicy.. weźmiemy kotka, a jak podrośnie wyrzucimy na ulicę, gdzie mnożną sie bez opamiętania.

Aniu dziwne bo się zgadzamy.Dziwne?Chyba jednak nie
.Obydwie sporo ptaków obserwujemy , ja od lat ponad pięcdziesięciu bo zawsze mnie przyroda interesowała . Dużo czytam i oglądam książek i filmów o przyrodzie, myśle że sie nie mylę.
Bogdzia 23:06, 11 gru 2013

agniecha973 napisał(a)
Ale mi ciężko wytrzymać
Ale staram się, he he
Pozdrawiam

Pisz , nie przejmuj sie . Każdy ma prawo do swoich poglądów.
Bogdzia 23:11, 11 gru 2013

asc napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3458-moja-codziennosc-ogrod-oli?page=56 patrz jakie foto jakiemuś drapieżnikowi zrobił M Oli... nie wiem co to jest, ale wygląda groźnie..

Bużka.. nie denerwuj sie tylko dyskusjami..

Aniu to samo co u Ciebie , dokładnie to samo . Zdjęcie piekne.Dyskusjami się nie denerwuje , uznaję że każdy ma prawo do swoich pogladów ale lubię gdy używa w dyskusji rzeczowych argumentów , najlepiej sprawdzonych przez siebie a nie ogólników gdzies zasłyszanych.Buźka na dobranoc.
monteverde 23:16, 11 gru 2013

Bogdziu, dzięki wyglądają trochę jak gwiazdki betlejemskie
monteverde 23:23, 11 gru 2013

Bogdziu to jemiołuszka była pierwszy raz ja na żywo widziałam http://ptaki.info/jemio%C5%82uszka
Bogdzia 23:24, 11 gru 2013

Aniu niewele widac ale kolory podobne do sójki więc może to faktycznie jemiołuszka? myślę ze widziałaś lepiej niz na zdjęciu więc porównaj.

Bogdzia 23:25, 11 gru 2013

monteverde napisał(a)
Bogdziu to jemiołuszka była pierwszy raz ja na żywo widziałam http://ptaki.info/jemio%C5%82uszka

No to się cieszę ze już wszystko jasne.Buziaki na dobranoc i spij dziś całą noc.