Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 17:02, 23 gru 2013

yolka napisał(a)
Jakże bliskie są mi słowa Dajany. Dzisiaj jestem w pracy i jutro też do 11.00 i jest mi wszystko jedno czy zdążę czy nie. Ubrałam choinkę i stroiki ponieważ sama uwielbiam na nie patrzeć. Bożenko serdecznych, rodzinnych Świąt Ci życzę

Jolu są niestety zawody które muszą pracowac i w swięta .wiem ze to przykre , ja na szczęscie nigdy nie musiałam ale wiem że musi Cię to denerwowac, mam nadzieje ze za to w święta czekają Cię miłe chwile.. Dzieki za życzenia i również życzę wszystkiego najlepszego , miłych serdecznych chwil w świetle choinki.
Margarete 17:03, 23 gru 2013

Bogdziu jakie pyszne mi wyszły te "twoje" gołąbki z kasza i grzybami, a jak pachnie w całym domu, mam nadzieję że moim gościom wigilijnym tez zasmakują
Jeszcze tylko serniczek dzis i choinka do ubrania, potem podłogi do ostatecznego sprzątnięcia bo sie nabrudzi przy jej ubieraniu i bede miała święta.........

Pozdrawiam cie światecznie i zycze tobie i mężowi i całej waszej rodzinie udanych, radosnych , zdrowych świąt. Niech ten magiczny czas da wam radośc z trgo że spędzacie go razem przy smakołykach i choince. Pozdrawiam goraco !
Bogdzia 17:17, 23 gru 2013

Margarete napisał(a)
Bogdziu jakie pyszne mi wyszły te "twoje" gołąbki z kasza i grzybami, a jak pachnie w całym domu, mam nadzieję że moim gościom wigilijnym tez zasmakują
Jeszcze tylko serniczek dzis i choinka do ubrania, potem podłogi do ostatecznego sprzątnięcia bo sie nabrudzi przy jej ubieraniu i bede miała święta.........

Pozdrawiam cie światecznie i zycze tobie i mężowi i całej waszej rodzinie udanych, radosnych , zdrowych świąt. Niech ten magiczny czas da wam radośc z trgo że spędzacie go razem przy smakołykach i choince. Pozdrawiam goraco !

Małgosiu bardzo się cieszę ze się gołąbki udały, mam pewnośc że wspomnisz o mnie gdy bedziesz je podawala na stół. U mnie plan na dzis tez wykonany a jutro nowa praca a potem wnuki z rodzicami i prezenty. Również zyczę miłych i serdecznych Świąt i wielu prezentów choc z powodu prezentów te świeta sa w złym czasie bo najlepsze prezenty to ogrodowe . Pozdrówka serdeczne.
Madzenka 19:43, 23 gru 2013

dajana napisał(a)
Bozenko kiedys kuchnia była moim królestwem uwielbiałam gotowac patrzec jak inni pałaszowali i oblizywali palce Nigdy bym nie przypuszczała ze z czasem to co kiedys lubiłam zniknie jak sen i stanie sie niemiłym przymusem . Dzisiaj zmuszam sie do gotowania i szkoda mi czasu stac na garami tyle zycia zmarnowanego aby innym dogodzic Miewam tylko takie chwile kiedy cos robię w kuchni bo sama tego chcę, wszystko inne to przymus ..Wyrosłam juz z wielu rzeczy byc moze czas który ucieka stał sie bardziej cenny i chciałoby sie go wykorzystac lepiej z korzyscia równiez dla siebie nie tylko innych.Zauwazyłam jeszcze dziwna zmianę w sobie, buntuję się niczym nastolatka potrafie nawet trzasnac drzwiami i wykrzyczeć Nie! Ciekawe jakie jeszcze zmiany mnie w sobie zaskoczą Miłych Świąt Bożenko

Model rodziny wśród moich znajomych bardzo uległ zmianom, niewiele kobiet gotuje, mężczyżni nie traktują tego jako coś wstydliwego. A moja córka zapowiedziała, że bedzie utrzymywac swojego chlopaka..... Świat się zmienia..... . Najważniejsze byc szczęsliwym i żyć w dobrym, zgodnym zwiazku czego wszystkim Paniom na tym forum życze
Bogdziu buziam w przerwie kulinarnej przy herbacie i serniku
I jak nie lubie gotować tak to wspólne z M przygotowywanie świąt przy muzyce to najprzyjmniejszy czas.
Bogdzia 20:40, 23 gru 2013

Marzena2007 napisał(a)

Model rodziny wśród moich znajomych bardzo uległ zmianom, niewiele kobiet gotuje, mężczyżni nie traktują tego jako coś wstydliwego. A moja córka zapowiedziała, że bedzie utrzymywac swojego chlopaka..... Świat się zmienia..... . Najważniejsze byc szczęsliwym i żyć w dobrym, zgodnym zwiazku czego wszystkim Paniom na tym forum życze
Bogdziu buziam w przerwie kulinarnej przy herbacie i serniku
I jak nie lubie gotować tak to wspólne z M przygotowywanie świąt przy muzyce to najprzyjmniejszy czas.

Marzenko mysę ze nikt już nie myśli że gotowanie to nie dla mężczyzn, wręcz przeciwnie oni myślą (a czasem mają nawet rację ) że lepiej gotuja. Ale zbyt postępowej córy Ci nie życzę , bo moja też jest postępowa i mnie to nie zachwyca.Wprawdzie zycie koryguje poglądy i przytępia młodzieńczy temperament ale zanim sie to stanie mozna sporo zdrowia stracic, wiec życzę Ci w przedwigilijny wieczór bardziej tradycyjnych poglądów córy.Na nowoczesnośc bardziej bezpiecznie będzie jeśli Ty bedziesz sobie pozwalac.Buziaki.
Mala_Mi 21:35, 23 gru 2013

Ja też chcę tradycyjny model rodziny...... a cieszę sie z tego co mam..... no może z wyjątkiem tej wełny co mnie gryzie, bo od godziny idę sie wykąpać, ale wlazłam na forum.. i już kamień w wodę.. ale stałam w kolejce do prysznica.... a jak stałam to sobie siadłam.. a jak siadłam.. to siedzę Jutro odkurzę fotel.. ale najbrudniejsze rzeczy i tak zostawiam na strychu
Gabriela 21:44, 23 gru 2013

Czytam Wasze przedświąteczne "życiowe" dyskusje. Tradycyjny model rodziny zmienia się, jak wszystko, ale i tak najważniejsze żebyśmy byli zdrowi i się kochali. Czego życzę.
Urszulla 21:56, 23 gru 2013

Bogdziu, życzę Ci z całego serca
wiele radości i miłości od najbliższych
oraz owocnego spełnienia
dla tego czasu poświęcanego w Twoim i naszych wątkach
Bogdzia 21:58, 23 gru 2013

Mala_Mi napisał(a)
Ja też chcę tradycyjny model rodziny...... a cieszę sie z tego co mam..... no może z wyjątkiem tej wełny co mnie gryzie, bo od godziny idę sie wykąpać, ale wlazłam na forum.. i już kamień w wodę.. ale stałam w kolejce do prysznica.... a jak stałam to sobie siadłam.. a jak siadłam.. to siedzę Jutro odkurzę fotel.. ale najbrudniejsze rzeczy i tak zostawiam na strychu

Aniu marzę o tym byś w końcu skończyła z tą wełną i by nic Cię już nie gryzło.. Buziaki śle .
Bogdzia 22:02, 23 gru 2013

Gabriela napisał(a)
Czytam Wasze przedświąteczne "życiowe" dyskusje. Tradycyjny model rodziny zmienia się, jak wszystko, ale i tak najważniejsze żebyśmy byli zdrowi i się kochali. Czego życzę.

Nie ma kwiatków to co i rusz tematy zastępcze sie pojawiają . Oczywiście tradycyjny model rodziny dziś mocno różni się od tego sprzed pół wieku i najważniejsze ze zmiany sa pozytywne.Zdrówko i miłośc zawsze bedą pożądane.I dodam do tego przyjaźń, taka prawdziwa i bezinteresowna a o ta coraz trudniej. Miłych Świąt Gabrysiu.