Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:43, 23 wrz 2012

monteverde napisał(a)
Szmaciak ma posmak orzechowy jak kiedyś będziesz miała możliwość to go skosztuj No i dobranoc nabieraj sił, bo wnuki są bardzo absorbujące a róża na dodatek pięknie pachnie

Ta Twoja róża tak wygląda ze od razu sie myśli że musi też pachniec, śliczna jest. Nie wiem czy będe miała odwagę spróbowac szmaciaka, ale najpierw trzeba spotkac a w tym roku znów grzybów nie ma. Jedynie koło domu pod kosodrzewiną rosną maślaki, ale nie są to wielkie ilości , dziś 7 było.Wnusie oczywiście przyspieszają tetno babci bo bez przerwy coś potrzebują, ale to kochane dzieciaczki.Starsza własnie wróciła z Anglii sporo miała do opowiadania, a mały chwalił sie prezentami jakie mu przywiozła, no a ja z dziadkiem pogotowie kulinarne bo każde z nich lubi co innego zjeśc.Rodzice też byli ale my i tak się nabiegalismy a dziadek musiał mecz rozegrac nową piłka z olimpiady.
Bogdzia 19:47, 23 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)
Przeklejam od Ani informację i zadaję pytanie

Aniu jeśli chodzi o te liście rh to nic nie rób, jest jesień , stare liście żółkną i opadają na wiosnę urosną nowe. Rh po posadzeniu też czasem troszkę chorują zanim się przyzwyczają ale to moim zdaniem zwykła jesienna wymiana liści , no chyba że cały krzak źle wygląda ale z tego co widzę to rh masz sliczne . Przed nimi możesz posadzic trawki lub żurawki ale będą dotad dokąd nie rozrosną się rh . Nie wiem jakie masz tam gatunki ale za kilka lat na pewno zajmą całe to miejsce i przed nimi nic juz nie bedzie rosło ale trawki i żurawki nie mają tak dużego systemu korzeniowego żeby nie mogły na razie tam rosnąc więc posadz i bedzie ładnie.

Ja w ubiegłym roku spanikowalam jak mój wielki RH zaczął żółknąć. Sporo starych liści zrzucił ale w tym sezonie piękne ciemnozielone wypuścił Tej jesieni drugi się tak zachowuje i już się tego nie obawiam

Bożenko te listki oberwać, czy poczekać aż same odpaną???

Jeśli Cię bardzo denerwuja to delikatnie oberwij ale lepiej jak same odpadną bo nie zrobia sie żadne ranki .
Bogdzia 19:49, 23 wrz 2012

eliza3 napisał(a)
Bożenko nie było mnie tydzień, a tu następna seteczka stuknęła, więc spóźnione, ale serdeczne gratulacje z tej okazji.
Przeczytam wszystko później, na razie powklejałam trochę zdjęć u siebie i idę zobaczyć co słychać u innych.

Elizko widziałam ile słońca i morza błękitnego przywiozłaś. To piękny kraj .
Madzenka 20:03, 23 wrz 2012

Bogdzia napisał(a)

Aniu jeśli chodzi o te liście rh to nic nie rób, jest jesień , stare liście żółkną i opadają na wiosnę urosną nowe. Rh po posadzeniu też czasem troszkę chorują zanim się przyzwyczają ale to moim zdaniem zwykła jesienna wymiana liści , no chyba że cały krzak źle wygląda ale z tego co widzę to rh masz sliczne . Przed nimi możesz posadzic trawki lub żurawki ale będą dotad dokąd nie rozrosną się rh . Nie wiem jakie masz tam gatunki ale za kilka lat na pewno zajmą całe to miejsce i przed nimi nic juz nie bedzie rosło ale trawki i żurawki nie mają tak dużego systemu korzeniowego żeby nie mogły na razie tam rosnąc więc posadz i bedzie ładnie.

Ja w ubiegłym roku spanikowalam jak mój wielki RH zaczął żółknąć. Sporo starych liści zrzucił ale w tym sezonie piękne ciemnozielone wypuścił Tej jesieni drugi się tak zachowuje i już się tego nie obawiam

Jeśli Cię bardzo denerwuja to delikatnie oberwij ale lepiej jak same odpadną bo nie zrobia sie żadne ranki .

Bardzo mnie denerwuja
alinak 20:23, 23 wrz 2012

Bożenko - jak tam się czujemy po wnusiowych odwiedzinkach ? naładowana energią od młodziaków
Bogdzia 20:36, 23 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)

Bardzo mnie denerwuja

To oberwij a które mocniej sie trzymają to utnij sekatorem na ogonku od listka to ta resztka potem sama odpadnie.
Sebek 20:36, 23 wrz 2012

Bogdzia napisał(a)

Bogdziu! Twoje wierszyki (wraz z ilustracjami!) nadają się na książkę. Taka lektura przydałaby się już w podstawówce. 'Ptaki i inne zwierzaki w Ogrodzie Rododendronowym'

Tytuł tak piękny że aż mam ochotę zobaczyc taką książkę.

I ja też....... poważnie .. najpowazniej.... lubię kpić, ale tym razem powaga.

Aniu a Ty wiesz ze powaga do Ciebie całkiem nie pasuje?

No niezłe tu wyznania macie

Ale tak na serio to taka książka byłaby na pewno ciekawa
popcorn 20:38, 23 wrz 2012

Książka byłaby hitem, na pewno na Ogrodowisku Jak tam wizyta wnuków, Bożenko?
pozdrawiam serdecznie!
I spóźnione gratulacje z okazji 1200tnej stronki!!
Karolina
Bogdzia 20:39, 23 wrz 2012

alinak napisał(a)
Bożenko - jak tam się czujemy po wnusiowych odwiedzinkach ? naładowana energią od młodziaków

W moich latach to jak stary akumulator długo się ładuje i nadal mało naładowany. Fajnie że można z nimi byc ale jak człowieka coś boli albo jest zmęczony to i wnusie z tego nie wyleczą, ale to takie moje narzekanie.Wnusie są super super.Tylko strasznie szybko rosną.
Bogdzia 20:41, 23 wrz 2012

Sebek napisał(a)

Bogdziu! Twoje wierszyki (wraz z ilustracjami!) nadają się na książkę. Taka lektura przydałaby się już w podstawówce. 'Ptaki i inne zwierzaki w Ogrodzie Rododendronowym'

Tytuł tak piękny że aż mam ochotę zobaczyc taką książkę.

I ja też....... poważnie .. najpowazniej.... lubię kpić, ale tym razem powaga.

Aniu a Ty wiesz ze powaga do Ciebie całkiem nie pasuje?

No niezłe tu wyznania macie

Ale tak na serio to taka książka byłaby na pewno ciekawa

Dzięki Sebciu ale ja już na stare lata książek pisac raczej nie będę. Jedynie wam mogę trochę poprzynudzac.