Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

annawu 20:44, 21 wrz 2012

Bogdziu piękna i ciekawa foto relacja z niedoszkolonego kowalika, napewno nie przestudiował instrukcji obsługi
Mala_Mi 20:47, 21 wrz 2012

Przeczytałam bajkę 3 razy Pszczółka nie żartuje... ...... Ja nie jestem wielbicielem poezji, bo awsze mnie denerwowało co autor miałn a myśli jak pisał coś co nie wiadomo o co chodzi i czy napewno był np. trzeźwy...... a Twoje bajki uwielbiam..... a wiewióreczki i Agnieszka co jest tylko jedna a wiewiórek 100 tysiące.......... moja ulubiona......

Od wczoraj rozpaczaliśmy bo jeden koi zaginłą i nie było go do dziś .. do późnego popołudnia, nawet jeść nie przypływał... ..... ale znalazł się.... zawsze pierwszy był do jedzenia.... wszystkei koty sąsiadó przeklęłam do 10 pokolenia...... bo już je podejrzewałam o morderstwo doskonałe.
Dzidka 20:48, 21 wrz 2012

Bogdzia napisał(a)

Dlaczego choc ziarno mam w zasięgu dzioba
nie mogę wziąc sobie skąd mi się podoba?

I znowu piękna bajeczka.

O, jak bardzo bym chciała by jego kolega odwiedził mój ogród.
Obiecuję, że zapewnię mu ziarenka w zasięgu dzioba.
Mala_Mi 20:55, 21 wrz 2012

Dzięki też za ziarenka .. doszły Dzisiaj.....
Mala_Mi 21:01, 21 wrz 2012

I pozwoliłam sobie wstęp z Bajek wrzucić spowrotem do Ciebie....... do bajek może nie wszyscy zaglądają...... a wstęp supcio
Przyleciał kowalik w dzień smutny , deszczowy
wciąż pada i pada aż mam dziś ból głowy,
nie można w słoneczku polatac po świecie
bo jesień swe deszcze już niesie po lesie.
Jak szukac jedzenia gdy mokra ma głowa?
do dziupli bym wolał przed deszczem sie schowac,
lecz w dziupli ziarenek nie znajdę dziś przecie
więc muszę na deszczu polatac po świecie.
Poleciał w dal szarą i deszczem zroszoną
gdzies między opłotki co w deszczu też toną
i spotkał ziarenka niestety schowane
w zielonej butelce zamkniętej ,,na amen".
Joanka 21:21, 21 wrz 2012

Bogdziu podziwiamy ze Sławkiem ptasie opowieści. Normalnie REWELACJA!

Pozdarwiamy
Madzenka 21:27, 21 wrz 2012

Bożenko będę Twoje bajki czytała wnukom, kiedyś.....
Bogdzia 21:31, 21 wrz 2012

asc napisał(a)
Bożenka, ośmiałam sie ...... jak zwykle zajefajne..... brzydkie określenie, takie nowomodne ale brak słów..... super....... a jak zobaczyłam oczy sikorki... to już leżałam ze śmiechu..... tego mi dziś było potrzeba
Ale skłądam zażalenie... w imieniu sikorki i kowalika.. ziarenek nie starczy na dwa tygodni... M po obejrzeniu stwierdził (bo bajki przyrodnicze czytamy razem ), że ma mkupić 50kg słonecznika.. potem porawiłsie na 150 i mm gdzies kupic taki sam karmnik jak twój.. ot.. i narozrabiałaś.. skąd ja mu taki wezmę.....

Aniu w Selgrosie były . Jak będę to zobaczę czy jeszcze są.Zapas ziarenek i u mnie niedługo będzie szykowany.
Bogdzia 21:32, 21 wrz 2012

annawu napisał(a)
Bogdziu piękna i ciekawa foto relacja z niedoszkolonego kowalika, napewno nie przestudiował instrukcji obsługi

dzięki Aniu za poczucie humoru.
Bogdzia 21:35, 21 wrz 2012

asc napisał(a)
Przeczytałam bajkę 3 razy Pszczółka nie żartuje... ...... Ja nie jestem wielbicielem poezji, bo awsze mnie denerwowało co autor miałn a myśli jak pisał coś co nie wiadomo o co chodzi i czy napewno był np. trzeźwy...... a Twoje bajki uwielbiam..... a wiewióreczki i Agnieszka co jest tylko jedna a wiewiórek 100 tysiące.......... moja ulubiona......

Od wczoraj rozpaczaliśmy bo jeden koi zaginłą i nie było go do dziś .. do późnego popołudnia, nawet jeść nie przypływał... ..... ale znalazł się.... zawsze pierwszy był do jedzenia.... wszystkei koty sąsiadó przeklęłam do 10 pokolenia...... bo już je podejrzewałam o morderstwo doskonałe.

Już się robi zimno to będą sie chowac coraz niżej. Niedługo wcale nie będą chciały jeśc. U mnie dziś rano był przymrozek na trawie i na dachach więc i im jest zimno a głębiej jest cieplej.