Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:57, 02 paź 2012

monteverde napisał(a)

Wpadałam się z rana przywitać Bożenko - pozdrówka

Danusiu witam już niestety nie rano bo znów byłam na grzybach. Tyle nazbierałam.

i zerwałam koźlaczka który rósł w ogrodzie.

Wszystko się suszy. Twoje grzybki też widziałam. Są super. Pozdrawiam.

Późno wyniuchałam te grzybki, bo po ciemaku przyszłam z ogrodu dziękuję za karmniczek a grzybki super, ślinka leci pozdrawiam Bogdziu

Aniu nie dziękuj bo mnie w zakłopotanie wprawiasz. Napisz jak dostaniesz.
Jutro znów się wybieram na grzyby, ale zapowiadają przelotne opady, zobaczymy.
Klamber 22:13, 02 paź 2012

Wiadomo że grzybki nie poczekają ale ja nie mogę tak sobię rzucić roboty i polecieć w las, całe szczęście że są duże zapasy z tamtego roku. Powiem Ci że w Twoim lesie chyba bym nie umiał zbierać grzybów, jeszcze w takim nie zbierałem.
monteverde 22:22, 02 paź 2012

U mnie dzisiaj całą noc padało, ale dzień był fajny nie za gorąco i czasami nawet słonko wychodziło, pozwoliło mi to na pracę w ogrodzie Życzę udanego grzybobrania, a pod swoje drzewa też zaglądaj, bo tam szlachetne grzybki czekają
Martek 00:52, 03 paź 2012

Jak ja bym chciała na grzyby,a tu człowiek nawet nie wie w którym kierunku .No i ja nie chcę podzielić losu Czerwonego Kapturka nie ma drugiego takiego ochotnika
Bogdzia 08:01, 03 paź 2012

Klamber napisał(a)
Wiadomo że grzybki nie poczekają ale ja nie mogę tak sobię rzucić roboty i polecieć w las, całe szczęście że są duże zapasy z tamtego roku. Powiem Ci że w Twoim lesie chyba bym nie umiał zbierać grzybów, jeszcze w takim nie zbierałem.

Wiem że roboty zawodowej się nie rzuci, co innego domową. W moim lesie bardzo ciężko zbiera sie grzyby bo między liścmi wcale ich nie widac ale za to las jest piekny. Zawsze jest coś za coś.Ja z tamtego roku dawno już nie mam ani jednego grzybka więc motywacja tym bardziej większa. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 08:02, 03 paź 2012

monteverde napisał(a)
U mnie dzisiaj całą noc padało, ale dzień był fajny nie za gorąco i czasami nawet słonko wychodziło, pozwoliło mi to na pracę w ogrodzie Życzę udanego grzybobrania, a pod swoje drzewa też zaglądaj, bo tam szlachetne grzybki czekają

Pod moimi drzewami były już maślaki i kozaczki, pewnie będą też podgrzybki ale nawet nie miałam czasu zobaczyc.
Bogdzia 08:04, 03 paź 2012

Martek napisał(a)
Jak ja bym chciała na grzyby,a tu człowiek nawet nie wie w którym kierunku .No i ja nie chcę podzielić losu Czerwonego Kapturka nie ma drugiego takiego ochotnika

Marta na czerwonego kapturka juz jesteś za duża no i nie masz czeronego kapturka. A przyjemnosc ze zbierania grzybów ogromna. Czasem można też kleszcza złapac jak ja wczoraj ale dziś i tak idę tylko strasznie pochmurnie u mnie i ciemno.
Bogdzia 08:05, 03 paź 2012

To miłego dnia wszystkim życzę .
Milka 08:26, 03 paź 2012

i wzajemnie, sezon grzybowy w pełni
Ewa 08:53, 03 paź 2012

Aż mi zapachniało grzybkami , ja nie potrafiłam nigdy zbierać grzybów w lesie tylko pieczarki na łąkach ( kiedys w moich stronach rosły na łąkach , ale nie białe tylko takie siwe)