Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:54, 02 paź 2012

eliza3 napisał(a)
Widzę , że czubatka się zadomowiła i czuje się już pewnie. Śmieszna jest z tym czubkiem
A u mnie mnóstwo bogatek, pojęcia nie mam skąd tyle się ich wzięło, wczoraj miały jakiś zlot, bo fruwały, ćwierkały, ganiały się, w tej euforii nawet czasem w szybę trafiały...nie pamiętam kiedy było ich tak dużo...

Czubatka przyprowadziła swoego partnera i są dwie czubatki, bardzo się cieszę ze ciągle tu są choc to nie jest ich środowisko. Synowa opowiadała ze u nich na leśnej działce w sosnowym lesie jest sporo czubatek.W szyby trafiają na ogół młode ptaki , później sie naucza co to szyba , no chyba że jakiś krogulec je wystraszy to wtedy i stare mogąw okno uderzyc ale krogulców tak wiele nie ma więc na ogół są to młode ptaki . U mnie tylko raz musiałam cucic wodą .
Bogdzia 20:56, 02 paź 2012

agniecha973 napisał(a)

No grzybki wzór konspekt. Śliczne, młode, jędrne... U nas ma popadać od czwartku, to może grzyby wyrosną.

Agnieszko z całego serca życzę Ci zapełnienia tego koszyka najśliczniejszymi grzybami i spodziewam się zdjec. Myśle że jak u mnie są i Sebek pisze ze w górach też sa to pewnie będą wszędzie gdzie na ogół można je spotkac.
Bogdzia 20:57, 02 paź 2012

Kondzio napisał(a)

Konrad witam i pozdrawiam.
agniecha973 21:11, 02 paź 2012

U nas też można trochę nazbierać, ale nie tyle co być powinno. My po prostu w niedzielę nie mieliśmy szczęścia i za późno się wybraliśmy. Rodzice byli w zupełnie innym lesie i przywieźli około 30 prawdziwków, ale sporo się nachodzili. Na pewno jeszcze się wybierzemy, za bardzo lubimy grzyby, żeby się poddać. I tak jak pisałam, liczę na to, .że po deszczu się zdecydują rosnąć.
Bogdzia 21:14, 02 paź 2012

agniecha973 napisał(a)
U nas też można trochę nazbierać, ale nie tyle co być powinno. My po prostu w niedzielę nie mieliśmy szczęścia i za późno się wybraliśmy. Rodzice byli w zupełnie innym lesie i przywieźli około 30 prawdziwków, ale sporo się nachodzili. Na pewno jeszcze się wybierzemy, za bardzo lubimy grzyby, żeby się poddać. I tak jak pisałam, liczę na to, .że po deszczu się zdecydują rosnąć.

To ja czekam na zdjecia.
barbara_kraj... 21:37, 02 paź 2012

A ja dziś /o zgrozo!!!/ kupiłam borowiki! Nie musiałam, bo zapas jeszcze przyzwoity ale tęsknota za zapachem grzybów była silniejsza.
Postanowione! Jutro jedziemy, nawet jak nic nie znajdę, to sama wizyta w lesie też coś znaczyć będzie
Pozdrawiam Bogdziu, bo dawno do Ciebie nie zaglądałm. U córki byłam...
Klamber 21:39, 02 paź 2012

Bogdziu, grzybki jak malowane, zazdroszczę Ci że masz czas spacerować po lesie.
Bogdzia 21:41, 02 paź 2012

barbara_krajewska napisał(a)
A ja dziś /o zgrozo!!!/ kupiłam borowiki! Nie musiałam, bo zapas jeszcze przyzwoity ale tęsknota za zapachem grzybów była silniejsza.
Postanowione! Jutro jedziemy, nawet jak nic nie znajdę, to sama wizyta w lesie też coś znaczyć będzie
Pozdrawiam Bogdziu, bo dawno do Ciebie nie zaglądałm. U córki byłam...

Basiu życzę obfitych zbiorów.Również Cię serdecznie pozdrawiam.
Bogdzia 21:44, 02 paź 2012

Klamber napisał(a)
Bogdziu, grzybki jak malowane, zazdroszczę Ci że masz czas spacerować po lesie.

Robert a kiedy to jest wolny czas u takich pracowitych ludzi jak my? Mam mnóstwo roboty, dziś jeszcze uroczystośc rodzinna miałam ale jak są grzyby to wszystko rzucam i idę do lasu bo kto wie jak długo będą, trzeba korzystac dokąd są.
monteverde 21:47, 02 paź 2012

Bogdzia napisał(a)

Wpadałam się z rana przywitać Bożenko - pozdrówka

Danusiu witam już niestety nie rano bo znów byłam na grzybach. Tyle nazbierałam.

i zerwałam koźlaczka który rósł w ogrodzie.

Wszystko się suszy. Twoje grzybki też widziałam. Są super. Pozdrawiam.

Późno wyniuchałam te grzybki, bo po ciemaku przyszłam z ogrodu dziękuję za karmniczek a grzybki super, ślinka leci pozdrawiam Bogdziu