Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:05, 02 sie 2014

Wiuniu masz racje , nie jest to normalne, coś się dzieje. Tak na pierwszy rzut oka wydaje mi sie ze jest za głęboko posadzony. Powinien rosnąc na tym samym poziomie co w doniczce lub nieco wyżej.Mam nadzieje. ze jest w kwaśnej ziemi i nie dałas nawozów.
monteverde 22:09, 02 sie 2014

Bogdzia napisał(a)
A to mój ostatni z kwitnacych nowych liliowców, prezent od Gabrieli, nie wiem jak się nazywa.

Bogdziu śliczny wysoki rośnie?
wiunia 22:37, 02 sie 2014

Bogdzia napisał(a)
Wiuniu masz racje , nie jest to normalne, coś się dzieje. Tak na pierwszy rzut oka wydaje mi sie ze jest za głęboko posadzony. Powinien rosnąc na tym samym poziomie co w doniczce lub nieco wyżej.Mam nadzieje. ze jest w kwaśnej ziemi i nie dałas nawozów.

Bogdziu jest w kwasnej ziemii i posadzony w/g instrukcji, podlewany jak pozostałe, a mógł mu zaszkodzić Fastac, lub Miedzian? Na ambrowcu coś sie pojawiło i był tymi preparatami potraktowany kilka dni temu oczywiście w odstępach...moglo coś skapnąć...
Madzenka 23:49, 02 sie 2014

Czytam, ze deszcz u was wczoraj był , zatem podlewanie sobie możesz darować
agatanowa 00:26, 03 sie 2014

Bogdzia napisał(a)

Rzeczywiście kolor dla liliowca rzadko spotykany. A brązowe muszę leciec obejrzec.Pozdrówka.

Kochana, u mnie brąz pojawia się w srodku liliowca, nie mam żadnego całościowo czekoldowego chyba takie najzwyklejsze siewki mam
Twój mnie zachwycił oczywiście moje też baaaardzo lubię, w ogóle lubię kwiaty

edit: jechałam dziś koło Łodzi nad jezioro z dzieckiem, aby troche uciec przed skwarem i muszę Ci powiedzieć, że czy dziś, czy kiedy bym nie przejeżdżała w Twoich okolicach lub nawet słyszała o Łodzi, to ciepło myślę o Tobie i ślę w eter pozdrowienia, tak było i tym razem

Miłej niedzieli
Bogdzia 06:27, 03 sie 2014

monteverde napisał(a)

Bogdziu śliczny wysoki rośnie?

Aniu dostałam go wiosną i na razie jest średniej wielkości, ale w internecie wyczytałam że ma miec 70cm wysokości, czyli średnia wys jak na liliowca. Nazywa sie Final Touch.
Bogdzia 06:30, 03 sie 2014

wiunia napisał(a)

Bogdziu jest w kwasnej ziemii i posadzony w/g instrukcji, podlewany jak pozostałe, a mógł mu zaszkodzić Fastac, lub Miedzian? Na ambrowcu coś sie pojawiło i był tymi preparatami potraktowany kilka dni temu oczywiście w odstępach...moglo coś skapnąć...

Myslę że te środki nie powinny mu zaszkodzic, ciągle mi chodzi po głowie to zbyt głębokie posadzenie bo one tego nie lubią.Gdyby była kora to zwaliłabym na nia ale kory nie ma , moze za mało podlewany w te upały ale i tak wracam do tego posadzenia.
Bogdzia 06:31, 03 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Czytam, ze deszcz u was wczoraj był , zatem podlewanie sobie możesz darować

Chwilowo tak ale nie na długo bo u mnie ziemia bardzo lekka i nawet po tej niesamowitej ulewie nie było najmniejszej kaluży.
Bogdzia 06:33, 03 sie 2014

agatanowa napisał(a)

Kochana, u mnie brąz pojawia się w srodku liliowca, nie mam żadnego całościowo czekoldowego chyba takie najzwyklejsze siewki mam
Twój mnie zachwycił oczywiście moje też baaaardzo lubię, w ogóle lubię kwiaty

edit: jechałam dziś koło Łodzi nad jezioro z dzieckiem, aby troche uciec przed skwarem i muszę Ci powiedzieć, że czy dziś, czy kiedy bym nie przejeżdżała w Twoich okolicach lub nawet słyszała o Łodzi, to ciepło myślę o Tobie i ślę w eter pozdrowienia, tak było i tym razem

Miłej niedzieli

Miło mi ze Łódz kojarzy Ci sie ze mna.Może kiedys zajrzysz przy takiej okazji?Zapraszam.
Krys 08:43, 03 sie 2014

Bożenko macham i pozdrawiam