Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:55, 03 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

To baaaaardzo dobra wiadomosc Bogdziu

Cieszę sie.
Bogdzia 21:57, 03 sie 2014

bociek napisał(a)
Bozenko, przybieglam sie przywitac po dluzszej nieobecnosci

Mam nadzieje, ze wszystko u Ciebie jest w najlepszym porzadku

Zostawiam serdecznosci

Nie narzekam , dziękuje. Ty w wiecznych podróżach, miło ze o mnie pamiętasz gdy wracasz. Pozdrówka serdeczne sle i mam nadzieje ze zostaniesz dłużej tym razem.
alinak 22:12, 03 sie 2014

Bożenka u ciebie to już istna akademia rodonkowa się otworzyła ....nawet pytać nie muszę , bo już wiem że we wrześniu mogę przesadzić cunningham white.
Powiem ci że rodonki mam w coraz lepszej kondycji po tym jak w tamtym roku wszystkie przesadzałam tzn .wyciągałam z ziemi i większa dziurę wykopałam ,dorzuciłam wysokiego torfu i kory oraz podniosłam poziom sadzenia wszystkich sztuk.teraz widzę dopiero jak duże to ma znaczenie .
Nawet te zgrzybiałe biedronkowe cuninghamy są w świetnej formie i piękne liście wypuściły . a już je miałam wyrzucać w jesieni 2013.teraz szukam dla nich fajnego miejsca bo na pewno im będzie ciasno pod świerkiem za parę lat ..lepiej za wczasu posadzę ich tak żeby miały więcej przestrzeni .
jak myślisz mogę je w słońcu posadzić , czy raczej w półcieniu?
Bogdzia 22:31, 03 sie 2014

alinak napisał(a)
Bożenka u ciebie to już istna akademia rodonkowa się otworzyła ....nawet pytać nie muszę , bo już wiem że we wrześniu mogę przesadzić cunningham white.
Powiem ci że rodonki mam w coraz lepszej kondycji po tym jak w tamtym roku wszystkie przesadzałam tzn .wyciągałam z ziemi i większa dziurę wykopałam ,dorzuciłam wysokiego torfu i kory oraz podniosłam poziom sadzenia wszystkich sztuk.teraz widzę dopiero jak duże to ma znaczenie .
Nawet te zgrzybiałe biedronkowe cuninghamy są w świetnej formie i piękne liście wypuściły . a już je miałam wyrzucać w jesieni 2013.teraz szukam dla nich fajnego miejsca bo na pewno im będzie ciasno pod świerkiem za parę lat ..lepiej za wczasu posadzę ich tak żeby miały więcej przestrzeni .
jak myślisz mogę je w słońcu posadzić , czy raczej w półcieniu?

Bardzo sie cieszę że dobrze Ci rosna . Dobre ich posadzenie ma zasadnicze znaczenie dla dalszej uprawy.Cunninghamy w słonku beda rosły dobrze o ile nie bedzie bardzo ostrych zim.U mnie zmarzł tylko w tą bezśniezną i ostra zimę , oczywiście potem wszystko udało się wyleczyc a rośnie w bardzo ostrym słońcu.Czytałam u Marzenki że miałas bardzo okropną burze.nie zazdroszczę.Pozdrówka serdeczne.
barbara_kraj... 22:40, 03 sie 2014

Bogdziu, padało u Ciebie? U mnie burza z gradem, ale niewielkim i szkód na razie nie dojrzałam. Zadowolona jestem, bo działka super podlana. Na każdy metr kw. spadło chyba ze 30 litrów wody! A już tak sucho było!
Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę
Bogdzia 22:59, 03 sie 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Bogdziu, padało u Ciebie? U mnie burza z gradem, ale niewielkim i szkód na razie nie dojrzałam. Zadowolona jestem, bo działka super podlana. Na każdy metr kw. spadło chyba ze 30 litrów wody! A już tak sucho było!
Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę

U mnie padało w piątek , własciwie przeokropnie lało ale już dzis podlewałam ogród bo śladu po tym laniu nie było.Wieczorem wydawało sie ze zaraz burza będzie ale do teraz nic sie nie dzieje. Pozdrówka.
monteverde 22:59, 03 sie 2014

A u mnie posucha podlewałam do 21,30 Alinka mnie poprosiła, to wpadłam na rozpoznaniepozdrówka
Bogdzia 23:05, 03 sie 2014

monteverde napisał(a)
A u mnie posucha podlewałam do 21,30 Alinka mnie poprosiła, to wpadłam na rozpoznaniepozdrówka

Jestes niezawodna i dobrze ze jestes. Buziaki.
Madzenka 23:24, 03 sie 2014

U Ciebi dzisiaj nie padalo Bogdziu? U mnie aż nadmiar wody.
Iwk4 23:40, 03 sie 2014

Pozdrawiam i życzę miłych snów.