Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:00, 31 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)
Melduję, że my wszyscy w domu.... a ja u Ciebie na bieżąco bo wątek stoi.. w tym upale chyba wszytko stoi... a ja od rana do nocy na tym upale walczyłam. Porażka.... ale wytrzymałam. Efekt się podoba... czyli praca nie poszła na marne
Embers piękny.. będziemy sie wymieniać za kilka lat... bo ja te mam kilka fajnych z nowych zakupów I pierwszy raz od prawie 2 tygodni siedzę na komputerze Ale chwilka, bo .... Maja 5 sierpnia.... a po drodze kilka różnych przypadłosci któe opisałam u siebie...

Aniu oczywiście wszystko co u Ciebie sie dzieje wiem na bieżąco. Jestem u Ciebie częściej niz u siebie. Całuj Kazka i Muminka i pieknie występuj z Mają w programie. Trzymam kciuki za wszystkie Twoje rozliczne sprawy. Buziaki.
Bogdzia 22:04, 31 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Bogdziu ja miałam szczęście bo grad walił w całej wsi poza moim rejonem. Koleżankom zniszczyło roślinki a u mnie tylko mocno padało. Liliowce śliczne masz Pozdrawiam i buziakuję

To faktycznie mialas szczęście , a tak wogóle to wydaje mi sie ze jesteś dzieckiem szczęścia. Zawsze promienna i uśmiechnieta , w towarzystwie miłych ludzi i z fajnym facetem u boku , no i dzieci super. masz wszystko co wazne i do szczescia potrzebne wiec i to ze grad padal gdzie indziej wcale mnie nie dziwi.Pozdrówka serdeczne.
paniprzyroda 08:09, 01 sie 2014

Mam taki sam prezent od Gabrieli, również zakwitł. Zostawiam pozdrowienia.
Kasya 22:14, 01 sie 2014

pozdrawiam i nocnego podlewania zyczę
agatanowa 22:16, 01 sie 2014

Bogdzia napisał(a)
A to mój ostatni z kwitnacych nowych liliowców, prezent od Gabrieli, nie wiem jak się nazywa.

śliczności w różu, moje w zdecydowanej większości zółte, pomarańczowe, brązowe
malgorzata_s... 22:29, 01 sie 2014

Bogdzia napisał(a)

To faktycznie mialas szczęście , a tak wogóle to wydaje mi sie ze jesteś dzieckiem szczęścia. Zawsze promienna i uśmiechnieta , w towarzystwie miłych ludzi i z fajnym facetem u boku , no i dzieci super. masz wszystko co wazne i do szczescia potrzebne wiec i to ze grad padal gdzie indziej wcale mnie nie dziwi.Pozdrówka serdeczne.

Bożenko coś w tym jest Sama czasami myślę że wiele szczęścia mnie w życiu spotkało
No i tutaj spotykam tylu cudownych ludzi Buziaczki i miłego weekendu
Iwk4 16:52, 02 sie 2014

Ludzie, którzy kochają kwiaty, muszą być szczęśliwi.

Kilka dni tu nie zaglądałam, brak czasu i wieczory wykorzystywałam do pracy w ogródku. Nadrobiłam zaległości. Bogdziu, kiedy będzie mozna przesadzić Rh? Chodzi o tegoroczne, które z donicy sadziłam w kwietniu. Chce dosadzić do zeszłorocznego na inną rabatę, bo tam, gdzie są teraz, chyba im nie służy. Codziennie podlewam wieczorem konewkę wody, a drugiego dnia listki lekko skręcone maja. To Nova Zembla - chyba, że ona tak ma.
Pozdrawiam
Madziarzeszow 19:17, 02 sie 2014

Biegiem zaglądam , podziwiam cudne liliowce i gorące pozdrowienia ślę
Dorota123 20:20, 02 sie 2014

Piękny ten liliowiec.
Bogdzia 20:48, 02 sie 2014

Kasya napisał(a)
pozdrawiam i nocnego podlewania zyczę

Nocnego polewania nie było ale było dzienne (wczoraj). Lało się strasznie z nieba , a my byliśmy w Łodzi. Myślałam że nie uda nam sie wrócic do domu bo tyle było wody.Spod kół samochodów fontanny wody się wydobywały zalewały ludzi na chodnikach którzy i tak byli całkowicie przemoczeni . Na szczeście po południu sie uspokoiło a woda szybko wsiąkła w bardzo suchą ziemię i bez problemu wróciliśmy do domu.Pozdrawiam serdecznie.