Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 12:53, 05 sie 2014

paniprzyroda napisał(a)

Mariolko macham , pozdrawiam.
Bogdzia 12:58, 05 sie 2014

katiaxx napisał(a)

To akurat dla mnie np. bardzo ważne, przez większość czasu rośliny cieszą tylko liśćmi, ja mam narazie 1 CW i 1 Progres - bo to był akurat jedyny w szkółce zbliżony do bieli no i ma piękne błyszczące liście i na tym mi zależało. Bogdziu, czy są jeszcze jakieś odmiany które polecasz właśnie ze względu na wyjątkowo ładne liście i pokrój ?

Dominik ma wielkie ładne liście ale bardzo przemarza więc raczej nie polecam . Progres nie jest mi znany więc nic o nim nie powiem a inne rh różnie rosna zależnie również od warunków jakie maja. Dosyc ładne krzeki tworzy Haaga i tez bardzo zdrowe i ta kwitnie niezawodnie ale też ma wade bo wcześnie puszcza nowe pędy i czasem przemarzaja w maju a i kwiaty troche zakrywaja.
Luiza 13:02, 05 sie 2014

Czytam, uczę się i staram zapamiętać.Pozdrawiam.
Kindzia 14:21, 05 sie 2014

Bogdziu nadrabiam systematycznie moje wagary forumkowe, trochę przeleciałam, obejrzałam, chwilę zgrozy przeżyłam jak ten grad zobaczyłam...wszystko teraz do normy wraca. Teraz już mi się większość przewaliła, więcej czasu mieć będę (jak mi psiutek na głowę nie wejdzie), to się poprawię i systematycznie zaglądać do Ciebie będę.

Pozdrawiam bardzo serdecznie
Anita1978 16:10, 05 sie 2014

Ja też nadrabiam powoli, ale wszystkiego sie nie da....u mnie lało porządnie wczoraj i w nocy też! To u ciebie jakiś dziwny punkt geograficzny, że zawsze deszcz cię omija.....
weronika77 16:48, 05 sie 2014

U mnie tez podlało i nareszcie temp. poniżej 30-tki. Pozdrawiam.
Iwk4 20:28, 05 sie 2014

U mnie niestety nadal sucho. Na szczęście mniej prażącego słońca i temperatura zelżała do 24 stopni. Było wczoraj 35. Sucho bez deszczu
Bogdzia 20:34, 05 sie 2014

Luiza napisał(a)
Czytam, uczę się i staram zapamiętać.Pozdrawiam.

Kasiu miło Cię widziec (czytac) . Pozdrówka serdeczne z buziakami ślę.
popcorn 20:37, 05 sie 2014

U nas w nocy chyba pokropiło, bo trawa rano była mokra. I dzisiaj temperatury znośne Buziam, Bożenko!
pozdrawiam!
Bogdzia 20:37, 05 sie 2014

Kindzia napisał(a)
Bogdziu nadrabiam systematycznie moje wagary forumkowe, trochę przeleciałam, obejrzałam, chwilę zgrozy przeżyłam jak ten grad zobaczyłam...wszystko teraz do normy wraca. Teraz już mi się większość przewaliła, więcej czasu mieć będę (jak mi psiutek na głowę nie wejdzie), to się poprawię i systematycznie zaglądać do Ciebie będę.

Pozdrawiam bardzo serdecznie

Byłam dzis u Ciebie Kasiu i wszystko wiem co robiłas i gdzie byłas i kogo od kogo przywiozłas.Tylko zdjęcia tego psiutka nie było. Zajrzę jeszcze moze juz jest.U mnie nic ciekawego sie nie dzieje. upał nieco zelżał w koncu , moze jutro da sie cos w ogrodzie zrobic bo dziś byłam wŁodzi i nic nie zrobilam.Pozdrówka.