Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Nallar 22:43, 10 lis 2014

Ławeczka tak jak napisała Hania, urocza. Dywanu z liści nie zazdroszczę, choć wygląda bajecznie.

A przyszłam podziękować za zdjęcia jeżyka słodziaka.
makkasia 09:06, 11 lis 2014

nasyciłam oczy kolorami. Jeżyk ...w tamtym roku kurowałam podobnego
Mam jedną azalię, która się przebarwia a u Ciebie pole
djęcia jak zwykle mistrzowskie
ściskam i miłego świętowania
Mala_Mi 09:11, 11 lis 2014

Bogdzia.. zaglądałam przez te kilka dni... nawet udało mi się zapisać nazwę liliowca.. i już w katalogu nie istnieje pod nazwą "liliowiec od Bogdzi" tylko "liliowiec Złota Laguna od Bogdzi". Nazwy się przydały i dla mnie.
Jeżykowy dzień mi zleciał.. z moim jeżykiem... i innymi gośćmi.. wiec nawet nie miałam jak zostawić śladu, że zaglądam..
Twoje zabawki się przydają..... bawi się wszystkim.. a lizak pomarańczowy jest i tak najulubieńszy.. rodzice nawet przez moment się wahali czy jednak go nie zabrać do domu.. bo trzymał i nie chciał oddać jak wracali Taka mała rzecz a jak cieszy..
Kindzia 09:36, 11 lis 2014

Nawet nie wiedziałam, że azalie tak różnie się przebarwiają. U siebie też się uczę Georg buraczkowy, Schneeperle zielono-żółta, Orlice dużo liści zgubiła, ale buraczkowy widać Rodki jednolicie zielone

Słoneczne ozdrowienia
zawitka 10:36, 11 lis 2014

Bożenko cudne liliowce --- a ja nie mam ani jednego Łot pytanie ha ha Pozdrawiam cieplutko idę uczyć się o kiścieniach i azaliach japońskich
Bogdzia 11:00, 11 lis 2014

hanka_andrus napisał(a)
Dziękuję za tę ławeczkę w kąciku. Jest urocza.

Na ławeczce w tym roku smutne liście , bez blasku , w tamtym roku były bardziej słoneczne.To zdjęcie z tamtego roku

a to z tego

Bogdzia 11:02, 11 lis 2014

Nallar napisał(a)
Ławeczka tak jak napisała Hania, urocza. Dywanu z liści nie zazdroszczę, choć wygląda bajecznie.

A przyszłam podziękować za zdjęcia jeżyka słodziaka.

Liścmi się nie przejmujemy , w częsci leśnej zostają tak jak w lesie.Na wiosnę jedynie wygrabiamy z dwoch rabat z krokusami reszta zostaje .
Bogdzia 11:05, 11 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)
Bogdzia.. zaglądałam przez te kilka dni... nawet udało mi się zapisać nazwę liliowca.. i już w katalogu nie istnieje pod nazwą "liliowiec od Bogdzi" tylko "liliowiec Złota Laguna od Bogdzi". Nazwy się przydały i dla mnie.
Jeżykowy dzień mi zleciał.. z moim jeżykiem... i innymi gośćmi.. wiec nawet nie miałam jak zostawić śladu, że zaglądam..
Twoje zabawki się przydają..... bawi się wszystkim.. a lizak pomarańczowy jest i tak najulubieńszy.. rodzice nawet przez moment się wahali czy jednak go nie zabrać do domu.. bo trzymał i nie chciał oddać jak wracali Taka mała rzecz a jak cieszy..

Dzieki Aniu za Muminka , śliczny chłopczyk i nie da się patrzec na niego bez uśmiechu. Cieszę się ze ulubiona zabawka mojego wnusia, choc taka bardzo prymitywna , tez mu przypadła do gustu. Buziaki dla całej Rodzinki.
Bogdzia 11:07, 11 lis 2014

Kindzia napisał(a)
Nawet nie wiedziałam, że azalie tak różnie się przebarwiają. U siebie też się uczę Georg buraczkowy, Schneeperle zielono-żółta, Orlice dużo liści zgubiła, ale buraczkowy widać Rodki jednolicie zielone

Słoneczne ozdrowienia

Orlice dośc kiepsko sie przebarwiają, własciwie prawie wcale ale u mnie rosną w cieniu pod innymi krzakami, za to są śliczne wiosną. U mnie nie jest słonecznie , mglisto raczej, ale buziaki przesyłam.
Bogdzia 11:09, 11 lis 2014

zawitka napisał(a)
Bożenko cudne liliowce --- a ja nie mam ani jednego Łot pytanie ha ha Pozdrawiam cieplutko idę uczyć się o kiścieniach i azaliach japońskich

Wszystkiego i tak z ksiązek się nie nauczysz , najwięcej chyba obserwując swój ogród a brak liliowców -trzeba to naprawic, może wiosna pomogę jeśli przypomnisz.