Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Nallar 23:17, 13 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
Bogdziu, u Ewy zostawiłaś ślicznego jeżyka i piszesz, ze on tylko taki na zdjęciach jest. Dlaczego jeżyki są niegrzeczne w ogrodach? Tego nie wiem, powiesz ?

Iwonko, w swoim wątku napisałam, że jeżyka podarowała mi Bożenka, i to na ten wpis Bożenka odpisała, że podarowała go tylko na zdjęciu. Tak ja to zrozumiałam, ale może się mylę.
Rench 23:28, 13 lis 2014

Bogdzia napisał(a)

Niesamowicie energetyzujacy kolor, przepięknie !
Chyba wymienie moje ginnale
Pszczelarnia 23:36, 13 lis 2014

I to jest ogród!
Urszulla 05:28, 14 lis 2014

Bogdziu, zaglądam do Twojego ogródka na piękne kolory i faktury bo u mnie nic ciekawego a gdy o 16 odbieram Łukasza ze szkoły to przechodzę obok takiego istniejącego i nadal tworzącego się ogrodu...i są w nim same wypasione drzewa i klimacik leśny. Ostatnio dosadzili mnóstwo choiny kanadyjskiej i kilka buków i inne okazy, a jeszcze murek powstaje....
Milka 15:46, 14 lis 2014

Kochana, klon dał po oczach, aż miło
I nie wyobrażaj sobie, ze 5 minut będziesz, jak ja masę pytań będę mieć, frajdę z wizyty i trzymam po d ladą nalewkę na winogronach, Mala MI wie o czym mówię
buziak
Mirella 15:50, 14 lis 2014

Podziwiam urokliwe, jesienne kolorki
pozdrawiam.

U mnie ciepło i sucho.
Bogdzia 20:00, 14 lis 2014

barbara_krajewska napisał(a)
To już wolę ten klonik zielonkawy.

Basiu ja uważam że choc zielony to jednak jego delikatny pokrój sprawia ze bardz sie podoba. Mój bardzo spodobał sie Mai.Pozdrówka.
Bogdzia 20:01, 14 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)
Z tym paleniem to jest tak, że odrębne przepisy ustala gmina... w jednej można, w drugiej nie, a w innych tylko w wyznaczonym czasie. Oczywiście nigdzie nie można palić śmieci. Dodatkowo gdzie można rozpalić ognisko z czystego drewna na kiełbaski z patyka regulują przepisy ustawy przeciw pożarowej.
U ciebie jest las.. i od lasu dopiero 100 metrów można rozpalić czyste ognisko. I 10 metrów od domu, przy ognisku musi być przęt do gaszenia ognia (gaśnica, piasek, wiadro z wodą).
Ale ogólnie jest tak, że jak gmina zbiera odpady tym zielone na kompostownię, to ogniska nie wolno palić, nawet z porażonymi roślinami.
N szczęście klon pai się ogniem bez temperatury I niech pali się jak najdłużej.. bo u mnie już wszytko leci.. jest łyso

Dokąd bedą zabierac wszystko co mam do oddania nie ma powodu by palic ogniska ale te wiadomości mogą sie przydac innym u których byc może nie wszystko jest zabierane.
Bogdzia 20:03, 14 lis 2014

Margarete napisał(a)
Zaglądam......
Miłego dnia życze i tygodnia, choć na skutek tych światecznych dni to tydzien sie skrócił... i fajnie

Masz racje to już koniec tygodnia, pogoda na razie nie najgorsza a czas mija i coraz bliżej wiosny. Pozdrówka Małgos.
Bogdzia 20:04, 14 lis 2014

Milka napisał(a)
W naszej gminie jest wyznaczony czas na palenie, od października do końca listopada i możemy i nie ma problemu
Fajnie masz, że tak wszystko zabierają, u nas nie i jakoś mus sobie radzić

Kiedyś tez paliliśmy szczególnie obcinane gałęzie , teraz nie mam już tego problemu.Pozdrówka.