Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:59, 11 lis 2014

Gardenarium napisał(a)

No i tu byś się Bożenko zdziwiła, właśnie skończyłam taki, że mam sporo liliowców, stąd pisałam o żółtym kolorze, bo taki zostawiałam po sobie. nie robię jednakowych ogrodów (chociaż niektórzy tylko z takimi mnie utożsamiają) , robię też ogrody bylinowe jakby co

Danusiu nie robisz jednakowych ogrodów ale robisz eleganckie ogrody, takie dopięte na ostatni guzik.Liliowce przez krótkie kwitnienie i koniecznośc obrywania kwiatów oraz przez moim zdaniem brzydki jednak wygląd po kwitnieniu nie sa takimi idealnymi roślinami ale faktycznie gdzieś czytałam ze pisałas że je posadziłas , czy nie w ostatnim ogrodzie który pokazywałas? Nie mam nic przeciw liliowcom ale do ideału moim zdaniem trochę im brakuje. Do ogrodów bylinowych takich rabat jak angielskie chyba pasuja ale do geometrycznych rabat w których widac kazdy szczegół juz moim zdaniem nie. Oczywiście Ty masz wieksze doswiadczenie i jeśli myślisz inaczej to w ciemno powiem że masz racje bo już znam kilka Twoich ogrodów i wiem że można Ci zaufac.
Bogdzia 21:00, 11 lis 2014

Anita1978 napisał(a)
Piękne przebarwienia! Wyglądają jak lawa gorąca!
Pozdrówka

Anitko miło Cię widziec. Kocham tego klona a nawet w tym roku drugiego dosadziłam z boku na wypadek gdyby mi go choroba załatwila bo już stracił kilka gałązek.
Kasik 21:06, 11 lis 2014

Bożenko- toż Tobie ogród goreje!!!!!
Cudo, cudo. I jak tu się porównywać? pzreciez to wzór niedościgniony.

U Ciebie zawsze pięknie. Taka jesień, to jesień do zapamiętania na zimowe wieczory.

Buziaki
Bogdzia 21:11, 11 lis 2014

Kasik napisał(a)
Bożenko- toż Tobie ogród goreje!!!!!
Cudo, cudo. I jak tu się porównywać? pzreciez to wzór niedościgniony.

U Ciebie zawsze pięknie. Taka jesień, to jesień do zapamiętania na zimowe wieczory.

Buziaki

Deszcz jak to deszcz przygasił ten ogień było gorąco ale krótko , liscie juz opadaja ale i tak się cieszę ze się przebarwił bo w tym roku kazał na siebie długo czekac.A wzór jest dościgniony wystarczy takiego u siebie posadzic Kasiu, a moze juz posadziłas???
Zielona 21:20, 11 lis 2014

Bogdzia napisał(a)

Chyba nikt prócz Ciebie nie zauwazył że te liście sa na wodzie. Bardzo ładnie to wyglądało , lepiej niz na zdjeciach ale trzeba było powyciągac bo gniłyby w wodzie. Marto ja nie pokazuję swojego ogrodu , własciwie przed ogrodowiskiem tylko rodzina i dwie koleżanki miały tu wstęp . Teraz oczywiście bywa więcej osób ale i tak tylko bardzo zaprzyjaźnieni. Lubię spokój dlatego cieszy mnie ze jestem odizolowana od ulicy do tego stopnia ze sąsiedzi przez płot dziwili się jak zobaczyli mój ogród w tv.

Wiesz... tak sobie myślę, że Ogrodowisko jest fenomenem... bo z radością chcemy tu pokazać to, co tak naprawdę na codzień staramy się ukryć... budując zielone ściany, stawiając roślinne parawany... Choćbym nie wiem jak dobrych Sąsiadów miała, kupując dużą działkę, marzyłam o azylu dla swojej Rodziny. I tak staram się planować nasadzenia. Wysłaniam okna "patrzące" na mój taras, sadzę serby, by czekający na przystanku przed domem nie zaglądali mi w kuchenne okno i czekam na wzrost roślin, by czuć, że to MÓJ świat... A jednocześnie... chętnie pokazuję zdjęcia na forum, czekam na opinie, rozważam sugestie i... chętnie zaglądam do Innych... Chyba dlatego, że wszyscy tu mamy świadomość tego, ile pracy i cierpliwości należy włożyć w to, by choćby jeden metr kwadratowy wyglądał pięknie. Nie mam wśród Znajomych wielu takich, którzy dzielą rośliny bardziej szczegółowo niż na "choinki, drzewa i kwiatki". Oni też podziwiają moją pracę w ogrodzie, ale... inaczej, niż Forumowicze Dlatego doskonale rozumiem, że niewiele Osób bywa w Twoim ogrodzie i ciesze się, że mimo tego mogę go wirtualnie odwiedzać Dziękuję za gościnę i pozdrawiam, Bogdziu.

PS Wpis pod rozplenicami u mnie zostawiłaś. Dziękuję Pewnie umknął gdzieś wśród innych, gdy odwiedziłaś mnie ponownie

Bogdzia 21:27, 11 lis 2014

Zielona napisał(a)

Wiesz... tak sobie myślę, że Ogrodowisko jest fenomenem... bo z radością chcemy tu pokazać to, co tak naprawdę na codzień staramy się ukryć... budując zielone ściany, stawiając roślinne parawany... Choćbym nie wiem jak dobrych Sąsiadów miała, kupując dużą działkę, marzyłam o azylu dla swojej Rodziny. I tak staram się planować nasadzenia. Wysłaniam okna "patrzące" na mój taras, sadzę serby, by czekający na przystanku przed domem nie zaglądali mi w kuchenne okno i czekam na wzrost roślin, by czuć, że to MÓJ świat... A jednocześnie... chętnie pokazuję zdjęcia na forum, czekam na opinie, rozważam sugestie i... chętnie zaglądam do Innych... Chyba dlatego, że wszyscy tu mamy świadomość tego, ile pracy i cierpliwości należy włożyć w to, by choćby jeden metr kwadratowy wyglądał pięknie. Nie mam wśród Znajomych wielu takich, którzy dzielą rośliny bardziej szczegółowo niż na "choinki, drzewa i kwiatki". Oni też podziwiają moją pracę w ogrodzie, ale... inaczej, niż Forumowicze Dlatego doskonale rozumiem, że niewiele Osób bywa w Twoim ogrodzie i ciesze się, że mimo tego mogę go wirtualnie odwiedzać Dziękuję za gościnę i pozdrawiam, Bogdziu.

PS Wpis pod rozplenicami u mnie zostawiłaś. Dziękuję Pewnie umknął gdzieś wśród innych, gdy odwiedziłaś mnie ponownie

Masz rację tu pokazujemy bo kazdy potrafi docenic piękno roslin i o nich rzeczowo porozmawiac.Fajnie że jest takie miejsce gdzie jest tylu fajnych ludzi. To dobrze ze jest ten wpis , dziekuję. Pozdrawiam Marto serdecznie.
Zielona 21:36, 11 lis 2014

Przejrzałam jeszcze raz. Wpis zostawiłaś wcześniej, przed fotkami rozplenic "z bliska", ale pewnie zauważyłaś je na poprzednich zdjęciach, bo to właściwie moja jedyna prawie skończona rabata, więc... obrazki się powtarzają W przyszłym roku będę miała więcej do pokazania
barbara_kraj... 21:43, 11 lis 2014

Bogdziu, szalone masz te klony!
Ciekawe, że rosnący u córki po raz pierwszy podobnie się wybarwił, a w sezonie zielonkawe liście ma.
malgorzata_s... 22:00, 11 lis 2014

Te liście na wodzie to poezja czysta A do klona to faktycznie to można straż wzywać Płonie niczym ogień A ja dzisiaj prawdziwy ogień paliłam Buziaki
Bogdzia 22:32, 11 lis 2014

Zielona napisał(a)
Przejrzałam jeszcze raz. Wpis zostawiłaś wcześniej, przed fotkami rozplenic "z bliska", ale pewnie zauważyłaś je na poprzednich zdjęciach, bo to właściwie moja jedyna prawie skończona rabata, więc... obrazki się powtarzają W przyszłym roku będę miała więcej do pokazania

Też byłam sprawdzic , ostatni był o poznańskich rogalach ,ale zdjecia widziałam te z bliska. No nic się nie stalo , pewnie nie wysłałam.Dzieki za poszukanie.