Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:11, 15 lis 2014

Gabriela napisał(a)
Niby uroki jesieni się skończły, ale na razie grzaliśmy się przy słoneczku na błękitnym niebie. Od dwóch tygodni w bezbrzeżne zdumienie wprawia mnie to, że dzień kończy się o 16-tej, a ja chodzę bez płaszcza i w pantoflach na bosych nogach.

Niestety te luksusy chyba już dzis sie skończyły , zaczyna sie mokra i zimna jesień, a szkoda choc to raczej nieuniknione bylo.Pozdrówka Gabrysiu.
Bogdzia 22:17, 15 lis 2014

MARIA napisał(a)
Oglądam Twój ogród i ciężko oczy oderwać.
Dziękuję,że dzielisz się nim .
Pozdrawiam

Miło Cię powitac w moim wątku. Wszyscy tu dzielimy się swoimi ogrodami a mój to już chyba wszystkim sie opatrzył więc staram się już ludzi nie zanudzac. Nowi ludzie jeszcze moze sie nim zainteresuja więc dzięki i za Twoje zainteresowanie. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 22:19, 15 lis 2014

Agania napisał(a)

Ja też jestem zdumoniona tą aurą, na bosych nogach no prawie, ale to wcale niczego dobrego nie wróży, bo już przuplątał mi się katarek....jak tu żyć..... bo rano płaszczyk puchowy i kozaczki, a ciągu dnia krótki rękawek i sandałki

Jednak dużo bezpieczniej miec na sobie coś cieplejszego , łatwo się teraz przeziebic niestety. Pozdrawiam Agatko serdecznie.
Margarete 22:22, 15 lis 2014

Zaglądam do ciebie na chwilke, ale właściwie nie ma o czym pisać....oczywiście w ogrodowych tematach...nic sie nie dzieje.....ja dzis troche jeszcze porzadkowałam ogród i donice tarasowe, wsadzałm rosliny "odzyskane" z donic do gruntu, jeszcze mam troche roboty : pograbic ostatnie liście, powiaząc trawy, zakopczykowac róże.......myśle że do prawdziwej zimnej pogody sie jakos wyrobię..........i pozostanie nam czekac tylko na wiosnę
A jak tam twój kurs ? Chodzicie? Zadowolona jesteś ?
Buziaki !
Bogdzia 22:26, 15 lis 2014

eda napisał(a)

Macham łapką listki wdzięcznie płyną jak świeczuszki płonące Ślicznie

Eduś odmachuję . Widoki juz się skończyły , dziś mżawka i ponuro było. Pozdrówka.
Bogdzia 22:28, 15 lis 2014

Margarete napisał(a)
Zaglądam do ciebie na chwilke, ale właściwie nie ma o czym pisać....oczywiście w ogrodowych tematach...nic sie nie dzieje.....ja dzis troche jeszcze porzadkowałam ogród i donice tarasowe, wsadzałm rosliny "odzyskane" z donic do gruntu, jeszcze mam troche roboty : pograbic ostatnie liście, powiaząc trawy, zakopczykowac róże.......myśle że do prawdziwej zimnej pogody sie jakos wyrobię..........i pozostanie nam czekac tylko na wiosnę
A jak tam twój kurs ? Chodzicie? Zadowolona jesteś ?
Buziaki !

Małgoś Ty poczytaj ile nam dni na wiosenny wyjazd potrzeba , zobacz co pisze Irenka , Ania i Marzenka i licz ile masz urlopu/ Nie byłam w tym tygodniu na kursie z powodów zdrowotnych ale Anita była ale nie wiem co robili, nie było czasu pogadac.Pozdrówka.
Bogdzia 22:30, 15 lis 2014

Nikita napisał(a)
Bogdzia, oglądnęłam fotki - piękna ta twoja jesień..a klon rzeczywiście fantastyczną czerwienią raził w oczy!
Buziaki przesyłam

Szkoda że to co miłe i piękne tak krótko trwa. Widoki juz sie skończyły, czekamy do wiosny a na razie na jutrzejszą ucztę ogrodowa u Małej Mi.Pozdrówka serdeczne.
agniecha973 22:51, 15 lis 2014

Bogdzia napisał(a)

Aga no pewnie ze sie ucieszyłam , takie wiadomości zawsze mnie Bardzo cieszą. Też myślę ze to kania ruda. A wiadomośc o zimorodku i tak duża pewnosc to po prostu sensacja. Zimorodek jest jak drogi kamień , skarb , równie piękny , równie rzadki i równie błyszczacy . Mozliwośc spotykania go jest dla mnie równa głównej wygranej w totka.Musisz wypatrzec gdzie on przebywa,, szukaj wysokiego urwistego brzego z czatownia tzn kalims badylem skąd moze obserwowac ryby .Spodziewam sie ze jeszcze o nim napiszesz jak nie teraz to wiosna. I juz się cieszę. Buziaki za takie wiadomości.

Bogdziu, to może zbyt pewna jestem... ALe po raz trzeci namierzony niebieski ptak z połyskiem i długim dziobem. Dwa razy ja widziałam, teraz M, więc jednak duże prawdopodobieństwo. Tylko zimorodek nam pasuje. Żołna i ... no znów zapomniałam... nie pasują. Będę meldować jak coś zaobserwujemy. Najciekawsze jest to, że dokładnie tą samą trasą się przemieszcza przez nasz ogród.
Bogdzia 23:15, 15 lis 2014

agniecha973 napisał(a)

Bogdziu, to może zbyt pewna jestem... ALe po raz trzeci namierzony niebieski ptak z połyskiem i długim dziobem. Dwa razy ja widziałam, teraz M, więc jednak duże prawdopodobieństwo. Tylko zimorodek nam pasuje. Żołna i ... no znów zapomniałam... nie pasują. Będę meldować jak coś zaobserwujemy. Najciekawsze jest to, że dokładnie tą samą trasą się przemieszcza przez nasz ogród.

Aga one bardzo sie swoich rewirów trzymaja. Trzymam też kciuki zeby to był on choc żółna czy kraska to też niezły skarb by był. Będe czekała na dalsze wieści.Lot zimorodka jest dośc charakterystyczny prosty ( po linii prostej)i szybki jak strzała.
agniecha973 00:36, 16 lis 2014

Tak właśnie u nas lata, w linii prostej przecina nasze boisko. Leci na wysokości wzroku.
Ciekawa jestem sama co to za jeden, czy rzeczywiście zimorodek.