Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Napia 14:32, 16 lis 2014

Zdjęcia jesieni u Ciebie bardzo poprawiają nastrój Dzisiaj brzydko i mokro, a na Twoich zdjęciach tak kolorowo, chociaż widać różnicę pomiędzy tym a ubiegłym rokiem.
Czerwony ognisty klon - po prostu brak słów taki piękny, rzecz jasna
Pozdrowienia zostawiam
hanka_andrus 14:56, 16 lis 2014

Zaglądam, o zimorodku czytam, w lato widziałam nad woda go raz, ale ,że tam rzadko bywam, to stałych obserwacji nie mam. Piękny ptaszek, taki brylancik!
Widok bukowego lasu jesienią - mniam. Specjalnie nadkładam drogi w czasie psiego spaceringu, żeby chociaż na chwilę pod buki zajrzeć.
AgnieszkaW 15:03, 16 lis 2014

Bogdziu, zimorodka u nas nie widziałam, ale za to zielone dzięcioły codziennie przylatują do ogrodu wyjadać mrówki Przepiękne jesienne zdjęcia liści, to zapewne jedne z ostatnich "liściastych" fotek w tym roku. Pozdrówka ślę
paniprzyroda 20:51, 16 lis 2014

Ptaszkowo u Ciebie, tak lubię Buziak zostawiam.
Bogdzia 20:59, 16 lis 2014

Napia napisał(a)
Zdjęcia jesieni u Ciebie bardzo poprawiają nastrój Dzisiaj brzydko i mokro, a na Twoich zdjęciach tak kolorowo, chociaż widać różnicę pomiędzy tym a ubiegłym rokiem.
Czerwony ognisty klon - po prostu brak słów taki piękny, rzecz jasna
Pozdrowienia zostawiam

Dzięki Agnieszko , niestety to juz przeszłośc ale tak ma byc jesli mamy tyle pór roku za to zmiennośc w ogrodzie jest fajna więc chyba jednak dobrze ze tak jest. Teraz najgorsza pora roku dla nas ale zawsze można stare zdjecia wyciągnac. Pozdrówka.
Bogdzia 21:02, 16 lis 2014

hanka_andrus napisał(a)
Zaglądam, o zimorodku czytam, w lato widziałam nad woda go raz, ale ,że tam rzadko bywam, to stałych obserwacji nie mam. Piękny ptaszek, taki brylancik!
Widok bukowego lasu jesienią - mniam. Specjalnie nadkładam drogi w czasie psiego spaceringu, żeby chociaż na chwilę pod buki zajrzeć.

Haniu masz rację to prawdziwy brylacik, cudny jest.Buki są tez urodziwe. widziałam zdjęcie które wstawiłas u Roberta , bardzo piękne. Zdrówka Ci zyczę bo teraz zimno się zacznie to na zdrowie trzeba uważac.
MARIA 21:06, 16 lis 2014

Bogdzia napisał(a)

Miło Cię powitac w moim wątku. Wszyscy tu dzielimy się swoimi ogrodami a mój to już chyba wszystkim sie opatrzył więc staram się już ludzi nie zanudzac. Nowi ludzie jeszcze moze sie nim zainteresuja więc dzięki i za Twoje zainteresowanie. Pozdrawiam serdecznie.

Myślę ,że jednak się nie opatrzył, widok z Twojego okna jest cudny i przyciąga jak magnes
a ławeczka .... słów brakuje , jest genialna
wydaje mi się ,że jej największy urok przypada na jesień

no chyba że te liście leżą tam cały rok
Bogdzia 21:08, 16 lis 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Bogdziu, zimorodka u nas nie widziałam, ale za to zielone dzięcioły codziennie przylatują do ogrodu wyjadać mrówki Przepiękne jesienne zdjęcia liści, to zapewne jedne z ostatnich "liściastych" fotek w tym roku. Pozdrówka ślę

Agnieszko zielone dzięcioły też bardzo atrakcyjne . Mnie się tylko raz udało zrobic jedno jedyne zdjecie dzięcioła zielono-siwego też był u mnie na mrówkowym śniadaniu. Nie jest to częsty widok wiec super jesli możesz go miec na dodatek piszesz w liczbie mnogiej.Moze kiedys uda Ci sie zdjęcie jakies zrobic.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 21:10, 16 lis 2014

paniprzyroda napisał(a)
Ptaszkowo u Ciebie, tak lubię Buziak zostawiam.

Mariolko równiez buziaki przesyłam.
Bogdzia 21:13, 16 lis 2014

MARIA napisał(a)

Myślę ,że jednak się nie opatrzył, widok z Twojego okna jest cudny i przyciąga jak magnes
a ławeczka .... słów brakuje , jest genialna
wydaje mi się ,że jej największy urok przypada na jesień

no chyba że te liście leżą tam cały rok

Kiedys nie ruszaliśmy liści bo chcielismy tam miec warunki jak w lesie ale ze mi ziemi brakuje to z przodu mojego lasu zrobiłam dwie duże grzadki z wiosennymi drobnymi cebulowymi czyli z przeniśniegami i krokusami , sa tez przylaszczki. Przez zime wszystko jest przykryte liścmi a wczesna wiosna sa wygrabiane żeby nie przeszkadzały roślinkom.Pozdrówka przesyłam.