Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

agniecha973 01:28, 15 lis 2014

Te "tylko takie widoki przepiękne".

A ja dziś wpadam zameldować o przelatującej nad nami kani rudej (najprawdopodobniej). Przeleciał nad nami wielki ptak z ogonem mocno wyciętym jak u jaskółki. Trop prowadzi do kani rudej. Jest jeszcze jakiś inny podejrzany? Leciała na zachód. Wyczytałam, że one jeszcze w listopadzie mogą przelatywać nad nami w kierunku M. Śródziemnego.
Na 99% mamy w okolicy zimorodka. Dziś M zameldował, że widział jakiegoś dziwnego niebieskiego połyskującego ptaka z bardzo długim dziobem. Pokazałam mu zimorodka, potwierdził, że to ten. Ale fajnie.
Melduję u Ciebie, bo wiem, że lubisz takie wiadomości i wiem, ze zrozumiesz moje podekscytowanie
Milka 13:01, 15 lis 2014

Bogdzia napisał(a)

Jesli się uda w nowym roku przyjechac to bardzo bede Małą Mi namawiała by tez przyjechała ale z czasem bedzie raczej krucho bo jeszcze do Niemiec chcemy jechac i ze wszystkim musimy się zmieścic w wekendzie. W każdym razie naleweczka winogronowa nie moze sie zmarnowac Irenko.

Nie może jest taka inna, specyficzna, zaryzykowałam, no bo skoro z innych owoców można, to i z winogron
fajnie będzie się zobaczyć, a ja jeszcze chcę cię skusić Ogrodem Japońskim i Botanicznym
Mala_Mi 16:48, 15 lis 2014

Bogdzia, przy znajomościach z forum... nie da się zaplanować wypadu tylko weekendowego
danuta_szwajcer 17:48, 15 lis 2014

Kolor klonu zachwycający, posadziłam kolejnego jesienią i ciekawe czy w koncu zagosci u mnie Pogoda dalej cudna ale i deszcz tez sie przyda bo sucho jest. Pozdrawiam serdecznie
Madzenka 20:00, 15 lis 2014

Przyjazd do Wrocławia zaklepany
Bogdziu dzisiaj mazurki skubały mi łyse łodygi pissardi. Czy one jakies pozywienie sobie znalazły na tych gałązkach?
Bogdzia 22:00, 15 lis 2014

agniecha973 napisał(a)
Te "tylko takie widoki przepiękne".

A ja dziś wpadam zameldować o przelatującej nad nami kani rudej (najprawdopodobniej). Przeleciał nad nami wielki ptak z ogonem mocno wyciętym jak u jaskółki. Trop prowadzi do kani rudej. Jest jeszcze jakiś inny podejrzany? Leciała na zachód. Wyczytałam, że one jeszcze w listopadzie mogą przelatywać nad nami w kierunku M. Śródziemnego.
Na 99% mamy w okolicy zimorodka. Dziś M zameldował, że widział jakiegoś dziwnego niebieskiego połyskującego ptaka z bardzo długim dziobem. Pokazałam mu zimorodka, potwierdził, że to ten. Ale fajnie.
Melduję u Ciebie, bo wiem, że lubisz takie wiadomości i wiem, ze zrozumiesz moje podekscytowanie

Aga no pewnie ze sie ucieszyłam , takie wiadomości zawsze mnie Bardzo cieszą. Też myślę ze to kania ruda. A wiadomośc o zimorodku i tak duża pewnosc to po prostu sensacja. Zimorodek jest jak drogi kamień , skarb , równie piękny , równie rzadki i równie błyszczacy . Mozliwośc spotykania go jest dla mnie równa głównej wygranej w totka.Musisz wypatrzec gdzie on przebywa,, szukaj wysokiego urwistego brzego z czatownia tzn kalims badylem skąd moze obserwowac ryby .Spodziewam sie ze jeszcze o nim napiszesz jak nie teraz to wiosna. I juz się cieszę. Buziaki za takie wiadomości.
Bogdzia 22:02, 15 lis 2014

Milka napisał(a)

Nie może jest taka inna, specyficzna, zaryzykowałam, no bo skoro z innych owoców można, to i z winogron
fajnie będzie się zobaczyć, a ja jeszcze chcę cię skusić Ogrodem Japońskim i Botanicznym

Irenko nie wiem co się uda zobaczyc bo wszystko bym chciała ale rzadzic bedzie Małgośia , kto trzyma kierownicę ten ma władzę.Niestety czas nas będzie mocno ograniczał no chyba że Małgosia weźmie urlop
Bogdzia 22:04, 15 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)
Bogdzia, przy znajomościach z forum... nie da się zaplanować wypadu tylko weekendowego

Ja czasu mam pod dostatkiem , nieco gorzej ze zdrowiem , tydzień na taki wyjazd też by był wypełniony ale to nierealne. Zobaczymy wiosna co da sie zrobic.
Bogdzia 22:07, 15 lis 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Kolor klonu zachwycający, posadziłam kolejnego jesienią i ciekawe czy w koncu zagosci u mnie Pogoda dalej cudna ale i deszcz tez sie przyda bo sucho jest. Pozdrawiam serdecznie

Danusiu troszke uzbrój sie w cierpliwośc bo młode klony nie zawsze sie wybarwiaja ale to tylko na początku mogą byc problemy i ewentualnie w mokre jesienie, a poza tym na pewno będą piękne. Pozdrówka.
Bogdzia 22:09, 15 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)
Przyjazd do Wrocławia zaklepany
Bogdziu dzisiaj mazurki skubały mi łyse łodygi pissardi. Czy one jakies pozywienie sobie znalazły na tych gałązkach?

Marzenko mogły wyjadac owady lub ich jaja a na wiosnę kiedy brak im witamin mogą równiez w niewielkim stopniu pączki ale to wyjątkowo.Teraz najpredzej owady które jeszcze zyją i szukaja schronienia przed zimnem.