Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 17:54, 01 mar 2015

Madzenka napisał(a)
O czytam , że kolejny transport ranników może do ciebie dotrze? Bedziesz naszą królową rannikową

Chętnie przyjęłabym taki tytuł ale jest już zarezerwowany i nikt nie ma szans by zdetronizowac Królową. Kogo? Oczywiście Hanię . Jej łany ranników i krokusów rozmnażały sie przez wiele lat i nikt Jej nie zagraza bo to nie jest tak łatwo miec takie bogactwo.
kasiapelasia 17:56, 01 mar 2015

Bogdziu myślisz, że można już rodki przesadzić ? Nie chcę się wygłupić ale póki co pogoda do tego zachęca.
Bogdzia 17:57, 01 mar 2015

Margarete napisał(a)
Poczytałam, ranniki - antydepresanty widziałam, i uciekam do łóżka juz bo póżno.
U mnie zakwitły przebiśniegi i zaczynają pokazywac swoje kolory krokusy, choc jeszcze nie rozwijaja sie. A poza tym zaczynaja pojawiac sie też ciemierniki.
Buziaki !

U mnie powolutku też krokusy zaczynaja ,kwitną przebiśniegi i ranniki.Ciemierniki maja dopiero pojedyncze kwiaty. Nowe ranniki jeszcze nie sa pewne ale mam nadzieje ze sie uda jeszcze trochę ich zdobyc.
Bogdzia 17:58, 01 mar 2015

kasiapelasia napisał(a)
Bogdziu myślisz, że można już rodki przesadzić ? Nie chcę się wygłupić ale póki co pogoda do tego zachęca.

Ja o tej porze zawsze przesadzam.Mróz jesli bedzie juz im nie zaszkodzi.
Bogdzia 18:02, 01 mar 2015

Kasya napisał(a)
Śliczne te astry a jeszcze bardziej mi się podobają jak czytam ze można do gruntu
Wiec chyba kupię

Bożenko, doradz mi jeszcze, proszę, które rh rosną wysoko i niekoniecznie bardzo szeroko, oprócz grandiflorum.

Miłej i ciepłej niedzieli
U mnie rano -2

Album nowum , Nova Zembla, Alfred, Lee dark Purple,trochę wolnij od nich rośnie Roseum Elegans ale też potrafi wyrosnąc wysoko. Jeśli chodzi o szerokośc to bedą zajmowały tyle miejsca ile im przeznaczysz, tzn jesli bedzie miejsce bedą sie rozrastac a jesli nie to nie bedą.
Bogdzia 18:03, 01 mar 2015

rozark napisał(a)
Bogdzia,

Czy ty przycinasz swoją trzmieliną Gold?
Bo jak tak to chętnie się zgłoszę po ścinki .
Zrobię w tym roku z Golda wstęgę - żywopłocik w przedogródku.

A nie mogłas mówic jak byłas? Nie moge obiecac dużo bo nie mam ale na pewno dostaniesz ale znów musisz przyjechac
Kasya 18:05, 01 mar 2015

Bogdzia napisał(a)

Album nowum , Nova Zembla, Alfred, Lee dark Purple,trochę wolnij od nich rośnie Roseum Elegans ale też potrafi wyrosnąc wysoko. Jeśli chodzi o szerokośc to bedą zajmowały tyle miejsca ile im przeznaczysz, tzn jesli bedzie miejsce bedą sie rozrastac a jesli nie to nie bedą.

O... Nowa zembia będzie ok bo ma chyba ciemne kwiaty i nie trudno kupić
Dziękuje
popcorn 18:06, 01 mar 2015

Zagladam, pozdrawiam! Siejecie juz astry na parapet? pozdrawiam!
Bogdzia 18:07, 01 mar 2015

Margarete napisał(a)
Poczytałam, ranniki - antydepresanty widziałam, i uciekam do łóżka juz bo póżno.
U mnie zakwitły przebiśniegi i zaczynają pokazywac swoje kolory krokusy, choc jeszcze nie rozwijaja sie. A poza tym zaczynaja pojawiac sie też ciemierniki.
Buziaki !

Dziś był spory mrozik , bałam sie ze mógł poniszczyc ale na szczęście nic złego sie nie stało. Teraz juz każdy kwiatek cieszy i z dnia na dzień bedzie ich wiecej a nam humory sie poprawia , mam nadziejeze zdrowie również.Pozdrówka.
Bogdzia 18:08, 01 mar 2015

popcorn napisał(a)
Zagladam, pozdrawiam! Siejecie juz astry na parapet? pozdrawiam!

Ja je kocham ale nie chcą u mnie rosnac a w starym ogrodzie rosły pieknie. Nie sieję ich teraz.