Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:31, 06 cze 2015

ewsyg napisał(a)
Bożenko, i znowu przeniosłam się do zaczarowanej krainy. Jak dobrze, że Ty tu jesteś i pokazujesz nam swój ogród. Szkoda, że rodki przekwitną

No cóż wszystko mija , ale w ogrodzie juz nastepne roślinki zakwitaja np takie.

rozark 22:31, 06 cze 2015

przy takim upale to pewnie masz sporo podlewania?
Bogdzia 22:32, 06 cze 2015

Bogdzia 22:33, 06 cze 2015

rozark napisał(a)
przy takim upale to pewnie masz sporo podlewania?

Trzy godz dzis razem z m na dwa wąże podlewalismy tylko to co za domem a rano jeszcze to co wokól. W moim piasku trzeba by lac bez przerwy.
Iwk4 22:39, 06 cze 2015

Bożenko, my też codziennie musimy na piaskach podlewać. Trawnik żółknie mimo podlewania. Szkoda. M zaniemógł i dziś musiałam dwie strony podlewać sama. Lubię te wieczory, mam czas popatrzeć na roślinki, tylko czas ucieka niemiłosiernie. Pozdrawiam, bo dawno nie miałam czasu odwiedzić moje ulubione wątki
Bogdzia 22:39, 06 cze 2015

Katkak napisał(a)
Bożenko dzięki serdeczne, ależ się cieszę . A czy jeszcze w sprawie mojego malutkiego buczka mogę zawrócić Ci głowę? Ma taki biały, korzuchowaty nalot. Nie wiem czy to mączniak, czy coś innego. Miałam Target Natural (przeciw mączniakowi i chorobom grzybowym) i tym go psiknęłam. Ale może to coś innego i czym innym powinnam?

Kasiu widziałam ale nie wiem co to jest , Mam buki ale nigdy takiego czegos na nich nie widziałam. Dobrze że psiknęłas jak nie pomoze to na pewno i nie zaszkodzi.
ren133 22:41, 06 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Reniu w taki zar nie pracuj i tak trawy nie posiejesz bo za gorąco , usiądz i odpocznij.Pozdrówka.

No widzisz ... nie posłuchałam Cię i plecy spalone ... ale wygrabiłam
Buziaki
Bogdzia 22:42, 06 cze 2015

Iwk4 napisał(a)
Bożenko, my też codziennie musimy na piaskach podlewać. Trawnik żółknie mimo podlewania. Szkoda. M zaniemógł i dziś musiałam dwie strony podlewać sama. Lubię te wieczory, mam czas popatrzeć na roślinki, tylko czas ucieka niemiłosiernie. Pozdrawiam, bo dawno nie miałam czasu odwiedzić moje ulubione wątki

Byłam u Ciebie bez logowania wiec i nic nie pisałam ale czytałam o M. Samej to dosc ciężko sobie w ogrodzie poradzic bo niestety ciężkiej pracy w nim duzo. Mam nadzieje ze M sie poprawi i ze bedzie mógł Ci pomagac. A pisałas jeszcze o przymrozku . Ja mam zapisane ze u mnie w 2009r tez był nad ranem 6 czerwca wiec jednak to taki dzień gdy może sie zdarzac.
Bogdzia 22:46, 06 cze 2015

ren133 napisał(a)

No widzisz ... nie posłuchałam Cię i plecy spalone ... ale wygrabiłam
Buziaki

Tak to jest jak się starszych i ....nie słuchaCiekawe jak teraz spac bedziesz ? W prognozach od jutra stopniowo niższa temperatura i bys spokojnie mogła to teraz zrobic. Gdyby Cię polecki bolały to kwasne mleko pomaga albo maslanka, aż sie boje myslec jak mocno je spaliłas.
Krys 23:38, 06 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Trzy godziny we dwoje podlewaliśmy.

Musze sie pochwalic na jednej dluugieja rabacie mam juz linie kroplującą taka jak Karola oj wygoda polecam Bozenko duzo czasu oszczedzisz ,wiem ze podlewajac ogladasz rosliny koszt niewielki mam bez zegarowi itp.