Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:11, 22 cze 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Piękne ujęcia Twojego ogrodu Bogdziu u Jankosi, aż żal, że trzeba rok czekać na powtórkę.

No własnie to caly problem ze nie można na dłuzej zatrzymac tego co nam sie podoba.Pozdrawiam Aniu.
Bogdzia 20:16, 22 cze 2015

Margarete napisał(a)
Zaległości odrobiłam i zaśmiałam sie na te twoje jak piszesz "byle jakie" róże.....sliczne sa, szczególniete pnące imponujaco wygladaja i zdobią ogród

Peonie sliczne, ta bordowa to juz przepiekna

Pokaż lilie ? a liliowce tez juz zaczynaja u ciebie ? bo moje jeszcze nie...w ogóle mało kwitnie bo zimne noce sa...
Lece zobaczyc wpis w blogu u Jankosi
Pozdrawiam!

U mnie pnące widac bo tych innych wypatrzec trudno.Lilii na razie nie pokaze bo nie kwitna tak jak i liliowce, zakwitły tylko te wczesne zółte i teraz Stella a pozostałe jeszcze mają czas. Z lilii tylko martagony kwitna a jedne juz nawet przekwitły.Małgos a dałam Ci te żólte które juz kwitły ???

Bogdzia 20:24, 22 cze 2015

dajana napisał(a)
Nie u wszystkich deszcz Bozenko u mnie od dawna latam z wężem .Powieje ,pokropi i po deszczu ,za to zimny ten wiatr jakiś. Byłam zmuszona wczoraj napalić w kominku bo mi mama umarzła .W starszym wieku chyba wszystkim jest zimno.Mam takiego samego niebieskiego bodziszka ,fakt pokłada się, ale go bardzo lubię ze względu na kwiatki Wkładam paliczek i podwiązuję choć się i tak przechyla to już nie leży na ziemi. Róże zaczęły dopiero kwitnienie ,ale nie ma szału jeszcze jak w ubiegłym roku .Jesienią muszę sporo ich przesadzic i zamienic na inne,nizsze, tak mi porosły ze zasłaniaja okna .Z wnętrza domu sciągam z nich mszyce Do soboty może moja rabata wypięknieje to wkleję zdjęcia. Ostrózki za to ogromne mam a lawenda marna Miskanty słabiuteńko rosną ,oj słabiutko bardzo. Za to rozplenice ,stipa i zebrinus to już ładne okazy .Nie mogę się doczekać do moich najładniejszych kwiatów, hortensji Póki co to moje najpiękniejsze kwiaty ,bezproblemowe , ogromne, zmieniające kolory .Potwierdzam Eden Rose to najpiękniejsza róża ,a ja z niej zrobiłam dziczkę nie wiem tylko jaka to dziczka. Pękło mi miejsce szczepienia przy przesadzeniu i po rózy . Klasztorna tez mi się nie podoba, pójdzie pod płot bo kolos z niej i ma nietrwałe kwiaty, tylko zapach ma piękny.

Dajanko ja lubię jak mi róże przez okna do domu zagladaja , nawet specjalnie tak mam posadzone że do jadalni i do jednego pokoju zagladaja i bardzo mi sie to podoba, ale rozumiem że Tobie nie musi , choc jesli są ładne to przemysl zanim przesadzisz bo efekt moze byc różny.U mnie osrrózki kiepsko rosna , własciwie jak kupie to mam jeden sezon a na drugi moge kupowac od nowa , to samo z jeżówkami odmianowymi .Powiem Ci że choc bardzo podobaja mi sie dzikie róze to jednak myśle ze w ogrodzie nie ma dla nich miejsca , no chyba ze ogród ma minimum pół ha. One potrzebuja dużo miejsca i spojrzenia na nie z perspektywy , poza tym kwitna dosc krótko i tylko raz to za mało jak na ogród ozdobny. Ja bym jej nie trzymała w ogrodzie bo jak sie rozrośnie bedzie duży problem by wykopac. No cóz wypadki chodza po ludziach ale trzeba kupic nowa i niech zdrowo rośnie i pieknie kwitnie.Zajrze do Ciebie co pokazałas. Pozdrówka serdeczne.
ewa004 20:30, 22 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Podziwiam ja z telefonu nie mam cierpliwosci.

Ja max jeden dwa posty i już mnie trzepie

Dobrze ze tych korzeni nie musiałam rozluźniać ,bo bym wysadzała te RH
Bogdzia 20:55, 22 cze 2015

ewa004 napisał(a)

Ja max jeden dwa posty i już mnie trzepie

Dobrze ze tych korzeni nie musiałam rozluźniać ,bo bym wysadzała te RH

Będą rosły tylko w razie potrzeby podlewaj , to wazne.Pozdrówka.
Kindzia 21:25, 22 cze 2015

Matko...jaki różany potwór piękny!!! I piwonia...
Martagony pokazuj w ilościach ogromnych, przynajmniej te mnie nie kuszą, jakoś zupełnie są mi obojętne, w przeciwieństwie do innych lilii.

U nas w Zabrzu żaby z nieba lecą chyba, tak o parapety deszcz wali, spieszyłam się żeby z psem zdążyć wrócić a i tak mi łepetynę zmoczyło. Dobra pogoda do plewienia się szykuje...a u nas w weekend pełna chata znowu...uroczystość zięciusiowa będzie. Nad jakimś urlopikiem "po" się zastanawiam, bo "przed" nie ma sensu. I tak bym nic w ogrodzie nie zrobiła...wnusie, wiesz A chwasty rosną...aż je słyszę jak rosną
weronika77 22:36, 22 cze 2015

Bogdziu, ta czerwona róża ma tak wywinięte płatki jak Ingrid Bergman, może to ona.
kasia65 23:01, 22 cze 2015

Zwracam się z wielką prośbą.Na moim rododenronie pojawiły się brunatne plamy na wierzchniej stronie lisci.Może komuś uda się ropoznać chorobę i podpowie co robić?!Z góry serdecznie dziękuję i podrawiam-kasia
monteverde 23:05, 22 cze 2015

Bogdziu piękne martagony pozdrówka
Gabriela 23:21, 22 cze 2015

Bogdziu, dawno mnie nie było, a jak weszłam, to od razu taki prezent w postaci cudnych martagonów. Są bajeczne, mój kupiony wiosną na próbę, chyba odmówił współpracy.