Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:52, 21 cze 2015

Krys napisał(a)
Bozenko az dziw,zeu Ciebie nie pada,u mnie nadal siapi,ziemia jak gabka,niedoczas moj sie przez deszcz poglebil ironia jak zalozylismy linie zaczely sie deszcze

Krysiu gdzie nie wejde czytam o deszczu a u mnie podlewamy cały ogród co trzy dni a i tak jest sucho okropnie.
Krys 23:02, 21 cze 2015

Bozenko opis Twojego ogrodu w blogu Jankosi to sama prawda,pokazana pieknymi zdjeciami i opisem
jankosia 23:15, 21 cze 2015

Bożenko ty mnie na swój wątek zapraszać nie musisz, ja jestem na bieżąco Najczęściej z telefonu podglądam i wtedy mi ciężko pisać. Cieszę się że zdjęcia ci się podobają ale twój ogród fotografuje się sam. Poważnie.
Szkoda że do ciebie deszcz nie dotarł ale ponoć te ulewy na przemian ze słońcem to mają się tak ciągnąć przez cały tydzień więc jest jeszcze szansa. Ja dzisiaj nic w ziemi nie ryłam ale tyle pięknych roślin znalazłam na spacerze że będę przenosić w przyszłym tygodniu a te jednoroczne zaznaczę wstążeczkami żeby zebrać potem nasiona. Znalazłam też krzewy o których zimą myślałam że to głogi ale nie. Liście mają podobne do ligustru ale węższe i nieco dłuższe a do tego jagody niewielkiej wiśni. No i długie na ok 3 cm ciernie. Masz pomysł co to może być?
Mathildis 00:08, 22 cze 2015

Bogdziu, fakt dobry fotograf wiele potrafi pokazać, nie ma to jak dobre ujęcie... ogród sam w sobie nadzwyczajny a na zdjęciach Jankosi .... cud miód malina
ZielonaAnia75 07:09, 22 cze 2015

Piękne ujęcia Twojego ogrodu Bogdziu u Jankosi, aż żal, że trzeba rok czekać na powtórkę.
Margarete 13:46, 22 cze 2015

Zaległości odrobiłam i zaśmiałam sie na te twoje jak piszesz "byle jakie" róże.....sliczne sa, szczególniete pnące imponujaco wygladaja i zdobią ogród

Peonie sliczne, ta bordowa to juz przepiekna

Pokaż lilie ? a liliowce tez juz zaczynaja u ciebie ? bo moje jeszcze nie...w ogóle mało kwitnie bo zimne noce sa...
Lece zobaczyc wpis w blogu u Jankosi
Pozdrawiam!
dajana 14:20, 22 cze 2015

Nie u wszystkich deszcz Bozenko u mnie od dawna latam z wężem .Powieje ,pokropi i po deszczu ,za to zimny ten wiatr jakiś. Byłam zmuszona wczoraj napalić w kominku bo mi mama umarzła .W starszym wieku chyba wszystkim jest zimno.Mam takiego samego niebieskiego bodziszka ,fakt pokłada się, ale go bardzo lubię ze względu na kwiatki Wkładam paliczek i podwiązuję choć się i tak przechyla to już nie leży na ziemi. Róże zaczęły dopiero kwitnienie ,ale nie ma szału jeszcze jak w ubiegłym roku .Jesienią muszę sporo ich przesadzic i zamienic na inne,nizsze, tak mi porosły ze zasłaniaja okna .Z wnętrza domu sciągam z nich mszyce Do soboty może moja rabata wypięknieje to wkleję zdjęcia. Ostrózki za to ogromne mam a lawenda marna Miskanty słabiuteńko rosną ,oj słabiutko bardzo. Za to rozplenice ,stipa i zebrinus to już ładne okazy .Nie mogę się doczekać do moich najładniejszych kwiatów, hortensji Póki co to moje najpiękniejsze kwiaty ,bezproblemowe , ogromne, zmieniające kolory .Potwierdzam Eden Rose to najpiękniejsza róża ,a ja z niej zrobiłam dziczkę nie wiem tylko jaka to dziczka. Pękło mi miejsce szczepienia przy przesadzeniu i po rózy . Klasztorna tez mi się nie podoba, pójdzie pod płot bo kolos z niej i ma nietrwałe kwiaty, tylko zapach ma piękny.
Bogdzia 19:59, 22 cze 2015

Krys napisał(a)
Bozenko opis Twojego ogrodu w blogu Jankosi to sama prawda,pokazana pieknymi zdjeciami i opisem

Zdjecia urzekajace a i wiele trudu sobie Jankosia zadała by tak dużo i pięknie napisac o moim ogrodzie.
Bogdzia 20:07, 22 cze 2015

jankosia napisał(a)
Bożenko ty mnie na swój wątek zapraszać nie musisz, ja jestem na bieżąco Najczęściej z telefonu podglądam i wtedy mi ciężko pisać. Cieszę się że zdjęcia ci się podobają ale twój ogród fotografuje się sam. Poważnie.
Szkoda że do ciebie deszcz nie dotarł ale ponoć te ulewy na przemian ze słońcem to mają się tak ciągnąć przez cały tydzień więc jest jeszcze szansa. Ja dzisiaj nic w ziemi nie ryłam ale tyle pięknych roślin znalazłam na spacerze że będę przenosić w przyszłym tygodniu a te jednoroczne zaznaczę wstążeczkami żeby zebrać potem nasiona. Znalazłam też krzewy o których zimą myślałam że to głogi ale nie. Liście mają podobne do ligustru ale węższe i nieco dłuższe a do tego jagody niewielkiej wiśni. No i długie na ok 3 cm ciernie. Masz pomysł co to może być?

Mnie sie sam nie fotografuje a przynajmniej nie tak pięknie ale wiadomo nie ten sprzęt a głównie nie te umiejętnosci których zazdroszcze.Deszczyk własnie pada ale jakos dosc oszczędnie , moze w nocy bedzie wiecej choc i tyle tez dobre.Jesli chodzi o te krzaki to do głowy przyszła mi tarnina lub mirabelka, ale sama nie wiem. Ciekawe co za roślinki znalazłas, może napiszesz.I do zobaczenia na wycieczce w środę.
Bogdzia 20:09, 22 cze 2015

Mathildis napisał(a)
Bogdziu, fakt dobry fotograf wiele potrafi pokazać, nie ma to jak dobre ujęcie... ogród sam w sobie nadzwyczajny a na zdjęciach Jankosi .... cud miód malina

Jankosia wie co robi , zmienia obiektywy do róznych ujęc a nie posługuje sie takimi cyfrówkami jak ja. To człowiek świadomy co można aparatem uzyskac. Zdjecia piękne, mnie zachwyciły.