Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Luki 21:33, 25 cze 2015

Bożenko dziękuje bardzo za odwiedziny, szkoda, że takie krótkie, ale lubię przyjmować gości chociaż na chwilę Opowieści na pewno przez najbliższe kilka dni i nie tylko będą mi poprawiać humor, a teraz bardzo się to przyda.
Jeszcze raz dziękuje
Bogdzia 21:35, 25 cze 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Bożenko to samo ostatnio stwierdziliśmy Brak tabliczek to podstawowy błąd chociaż pamiętam że na początku były.Nie wiem co się z nimi stało. Może właśnie dlatego że nie mają wielu roślin w ofercie zostały wyjęte ? Nie ma nazw to nie ma tylu pytań. Druga rzecz to dobór pracowników. Właściciele są bardzo mili i pomocni. Pracownicy no cóż. Cieszę się jednak że wyprawa udana Buziam

Małgosiu ja wiem że pracownika sie nie upilnuje i trudno włascicieli oceniac po pracownikach ale jak miałam pisac o wyjeździe to pisałam o wszystkim . Dobry pracownik w tej branży taki który zna sie na roślinach , ich wymaganiach a do tego jest miły i cierpliwy do klientów to skarb o którego na pewno jest bardzo trudno , czasem trzeba sie zadowolic tylko takim który potrafi i chce cos dźwignąc i nie chowa sie po kątach przed klientami.Najwazniejsze ze wycieczka była super a ze nie udało nam sie zdążyc do starego ogrodu to mamy powód by jeszcze raz tam jechac i to tez jest fajne
Bogdzia 21:37, 25 cze 2015

Luki napisał(a)
Bożenko dziękuje bardzo za odwiedziny, szkoda, że takie krótkie, ale lubię przyjmować gości chociaż na chwilę Opowieści na pewno przez najbliższe kilka dni i nie tylko będą mi poprawiać humor, a teraz bardzo się to przyda.
Jeszcze raz dziękuje

Łukasz to my Tobie dziekujemy bo wiadomo ze teraz jestes z czasem na bakier ale go dla nas znalazłes, miło było zobaczyc na zywo Twój kolorowy piękny ogrod, dziekuje Ci bardzo.
Bogdzia 21:38, 25 cze 2015

popcorn napisał(a)
Super wycieczka! Bardzo ładnie tam mają Buziaki!!

Faktycznie ładnie a wycieczka nie muszę mówic bo sama wiesz, sama radocha. Następna w sobotę ale słyszę że sie wyłamujesz
Ivvvona 21:47, 25 cze 2015

Wspaniałe miejsce, byłam tam w ubiegłym roku ale z pewnością jeszcze tam wrócę. Co do tabliczek to właśnie w starym ogrodzie praktycznie wszystkie ciekawsze rośliny były podpisane, w nowym już nie, chociaż gdzieniegdzie tabliczki były. Ale to było rok temu, może coś się zmieniło. Mimo to całość robi wrażenie. Pozdrawiam
zbigniew_gazda 21:59, 25 cze 2015

Bożenko przeczytane ostatnie 5 stron. Macie fajne wycieczki a z mojego zadupia wszędzie daleko.
Bogdzia 22:13, 25 cze 2015

Ivvvona napisał(a)
Wspaniałe miejsce, byłam tam w ubiegłym roku ale z pewnością jeszcze tam wrócę. Co do tabliczek to właśnie w starym ogrodzie praktycznie wszystkie ciekawsze rośliny były podpisane, w nowym już nie, chociaż gdzieniegdzie tabliczki były. Ale to było rok temu, może coś się zmieniło. Mimo to całość robi wrażenie. Pozdrawiam

Iwonko pewnie jeszcze wrócimy obejrzec ten stary , dobra wymówka by jeszcze raz pojechac.
Bogdzia 22:18, 25 cze 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Bożenko przeczytane ostatnie 5 stron. Macie fajne wycieczki a z mojego zadupia wszędzie daleko.

Zbyszku my faktycznie mamy w miarę dobrze bo w srodku Polski i choc tez km nie brakowało to jednak mniej wiecej we wszystkie strony możemy pojechac., ale najważniejsze sa chęci i dobra zgrana grupa , a tu dziewczyny sa super, kierowcy z nich równiez niemal rajdowi , świetnie na prawdę jeżdzą ja z podziwu wyjsc nie moge. No wiec jeździmy gdzie mamy ochotę, jest super. pozdrówka.

Edit : Ty nie masz co narzekac ciagle siedzisz w swoim foteliku , leniuchujesz , nie jest Ci źle.
Luki 22:31, 25 cze 2015

Bożenko dzięki waszym odwiedzinom nie tylko złapałem oddech i zapomniałem o bieżących sprawach, ale mój ogród nie popadł w dzicz i przy okazji pielenia odkryłem zalążek mączniaka na pysznogłówce i mszyce na ostróżkach, od razu zareagowałem, a tak nie wiem kiedy bym to zauważył na pewno za późno i znów przy okazji za dwa tygodnie ogród straszyć nie będzie bo teraz czasu na niego już nie mam. Tak więc za to też bardzo dziękuje Zapraszam już na zapas przy kolejnej okazji, ale troszkę na dłużej Tym bardziej, że coś dla Ciebie będę mieć
kasia65 23:24, 25 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Kasiu nie stosowałam tego Insolu ale wg tego co piszą jest w porzadku i można stosowac, sama jestem ciekawa efektów.Co do opuchlaków to powiem tak , nie ma co przesadzac bo gdybys wszystkie wyłapała i znalazła wszystkie ich jaja i ogłosiła swiatu zwycięstwo nad nimi to i tak przyleca z innego ogrodu jak to owady. Nie przejmuj sie opuchlakami , jak za dużo sobie pozwalaja to owszem walcz ale nie wpadaj w skrajnosci. Kazdy krzak ,drzewo i roślinka mają jakichś przesladowców , ludzie równiez i zapewniam da sie z tym życ. Nie otrzepuj ziemi , nie szukaj w niej niczego , po prostu przesadz pamiętaj tylko żeby nie rósł za nisko bo bedzie chorował bardziej niz od opuchlaków.Pozdrówka serdeczne.
Jeszcze raz bardzo dziekuję za cenne rady...Co do Issolu to mogę stwierdzic na pewno ,że dzięki niemu R zakwitł...Przy stosowaniu samego nawozu R nie dawał kwiatków przez dwa lata,dopiero po Insolu + nawoz zakwitł.Widocznie tak jak piszesz ,wcześniej nie byl posadzony w dobrej kwaśnej ziemi i dlatego był taki marny!!...Bogdziu!pozdrawiam serecznie!!!I jeszcze raz dziękuję!-kasia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies