Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kindzia 09:41, 26 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

No to juz sa. Mijałysmy drogowskaz do Twojego ogrodu i oczywiscie myśl o Tobie natychmiast.

Och...nie mogę tego przeżyć spokojnie!!! Bardzo żałuję, wiesz Bogdziu

A jak ja mówię, że wolę do Pisarzowic na zakupy jeździć niż do Goczałkowic, to mi nikt nie wierzy...chociaż bez gadania mi u Kapiasa reklamację buka w zeszłym roku przyjęli i wymienili na taki, który rośnie...to nic, że tak samo opisany, a inne liście ma...zresztą ostatnio widziałyśmy z Kasią u nich buki o różnych liściach, stojące obok siebie i z takimi samymi kartkami...
Margarete 10:02, 26 cze 2015

Mamy Queen of Sweden kupione przez naszą Kasie-Kasik z Zielonej Góry Nie musimy czekac do jesieni i jeszcze w super cenie ....
Ona przywiezie je nam do Pęchcina , tu masz je na fotce : https://www.ogrodowisko.pl/watek/3905-nadzieja-ze-kiedys-bedzie-pieknie?page=398

Super !
Milka 11:11, 26 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Irenko ani sie waz zaorac. Masz piękny ogród i nie wymyślaj . Znam to uczucie że jakis ogród tak sie podoba ze człowiek chcialby wszystko zmieniac ale uważam że najwazniejsze jest by miec własny styl a Ty go masz. Nie chcesz chyba kopiowac innych ogrodów , nie uwierze ze to by Cię zadowoliło. Na pewno bedziesz robic zmiany , ja też robię bo ogród rośnie , ciasno sie robi i trzeba zmieniac ale nie wszystko tylko jakies fragmenty. Nawet nie mysl o dużych zmianach , juz Cie widzę po takich własnie zmianach jak siedzisz i myślisz ,,I co ja zrobiłam ? , teraz mam tak samo jak u Ani , Marzeny , czy inne imię tu wpiszesz". To Twój ogród , twój gust i Twoje zachciewajki ogrodowe ani sie waz tego zmieniac radykalnie bo klapa na tyłek dostaniesz. Niestety wraz z wiekim ogrodu przybywa w nim ciężkiej pracy i to czasem zniechęca szczególnie kogos słabego , starego lub chorego ale pomału można zmieniac dokad siły pozwola. jestes dużo ode mnie młodsza , ja sie nie poddaję i Ty nie możesz. Pomalutku przy pomocy eMów jeszcze jakis czas damy rade, głowa do góry. Buziaki.

I przeczytałam ten post mężowi i jeszcze bura od niego
zwłaszcza, że jak coś mi się nie podoba, odbiera to osobiście, jakby jego wina była bo różę mi tak posadził... Alchymist, że zgrzytam zębami

Całych fragmentów oczywiście nie zmieniam, ale wiesz, coś zaplanowałam, a to tak bujnęło, że wszystko się rozmyło, jest dokładnie tak, jak piszesz, podniosłaś mnie na duchu, chyba ostatnio mam coś nie teges z optymizmem, bywają takie dni i marudzę...pracy jest, chciałoby się mieć bardzo zadbane, ale w żaden sposób, pracując zawodowo i przy tej powierzchni, nie poradzę sobie, zatem powoli i do przodu, tak jak piszesz

A teraz nowina, pamiętasz, mówiłam ci o liliowcach, co 3 lata i nie kwitną, zabrałam się do wywalania, a tu pędy kwiatowe, więc z powrotem do ziemi, mam nadzieję, że nie odczują tego, chyba się wystraszyły inna sprawa, że 3 w fatalnym miejscu, bo jak trzmielina oskrzydlona była malutka, to było ok, urosła wielka nie wiem kiedy i jakoś muszę wejść pod nią i tak je wyciągnąć, bo akurat śliczne odmiany, u ciebie wiem, że rosną
Buziaki, jak dół mnie dociśnie, będę wtedy dzwonić
rozark 11:14, 26 cze 2015

Bogdziu, dziękuję za przemiłe towarzystwo polecam się w przyszłości

ten widoczek dla ciebie, może ktoś zna trawkę z fioletowymi kłosami która ci się tak spodobała

boguslawa_ma... 20:05, 26 cze 2015

Bożenko w Goczałkowicach byłaś?Piękne ogrody prawda
Bogdzia 21:06, 26 cze 2015

Luki napisał(a)
Bożenko dzięki waszym odwiedzinom nie tylko złapałem oddech i zapomniałem o bieżących sprawach, ale mój ogród nie popadł w dzicz i przy okazji pielenia odkryłem zalążek mączniaka na pysznogłówce i mszyce na ostróżkach, od razu zareagowałem, a tak nie wiem kiedy bym to zauważył na pewno za późno i znów przy okazji za dwa tygodnie ogród straszyć nie będzie bo teraz czasu na niego już nie mam. Tak więc za to też bardzo dziękuje Zapraszam już na zapas przy kolejnej okazji, ale troszkę na dłużej Tym bardziej, że coś dla Ciebie będę mieć

Łukasz a to udało Ci sie pobudzic moją wyobraźnię. Co Ty dla mnie masz?Nie wiem czy uda mi sie czekac do nastepnej okazji spokojnie. Moze cos zdradzisz???
Bogdzia 21:11, 26 cze 2015

kasia65 napisał(a)
Jeszcze raz bardzo dziekuję za cenne rady...Co do Issolu to mogę stwierdzic na pewno ,że dzięki niemu R zakwitł...Przy stosowaniu samego nawozu R nie dawał kwiatków przez dwa lata,dopiero po Insolu + nawoz zakwitł.Widocznie tak jak piszesz ,wcześniej nie byl posadzony w dobrej kwaśnej ziemi i dlatego był taki marny!!...Bogdziu!pozdrawiam serecznie!!!I jeszcze raz dziękuję!-kasia

Kasiu nie ma wątpliwosci ze to własnie dzieki niemu rh zakwitł. Muszę też go kupic i wypróbowac, dobrze poznawac nowe srodki , moze lepsze od starych?Kasiu tylko przesadz go dopiero na poczatku wrzesnia bo teraz wypuszcza nowe przyrosty i zawiązuje pąki , trzeba dac mi szanse na zakwitniecie w przyszłym roku. U mnie susza i rh bardzo kiepsko wypuszczaja nowe przyrosty , bedzie mało kwiatów w przyszlym roku no chyba ze jeszcze solidnie popada bo podlewanie tylko utrzymuje je przy zyciu. Tak kiepskich przyrostów jak w tym roku jeszcze nie mialam , tylko wcześnie kwitnące są jak należy.Powodzenia i pozdrawiam.
Bogdzia 21:14, 26 cze 2015

Kindzia napisał(a)

Och...nie mogę tego przeżyć spokojnie!!! Bardzo żałuję, wiesz Bogdziu

A jak ja mówię, że wolę do Pisarzowic na zakupy jeździć niż do Goczałkowic, to mi nikt nie wierzy...chociaż bez gadania mi u Kapiasa reklamację buka w zeszłym roku przyjęli i wymienili na taki, który rośnie...to nic, że tak samo opisany, a inne liście ma...zresztą ostatnio widziałyśmy z Kasią u nich buki o różnych liściach, stojące obok siebie i z takimi samymi kartkami...

No czyli to samo różne rośliny a jednakowe podpisy. To oczywiscie wina pracowników bo własciciel nie jest w stanie wszystkiego dopilnowac płaci im za solidną prace ale jak widac nie wywiązuja sie z niej .W Pisarzowicach jeszcze mnie nie było, pewnie duża strata ale moze kiedys i tam się uda byc. Pozdrówka.
Bogdzia 21:16, 26 cze 2015

Margarete napisał(a)
Mamy Queen of Sweden kupione przez naszą Kasie-Kasik z Zielonej Góry Nie musimy czekac do jesieni i jeszcze w super cenie ....
Ona przywiezie je nam do Pęchcina , tu masz je na fotce : https://www.ogrodowisko.pl/watek/3905-nadzieja-ze-kiedys-bedzie-pieknie?page=398

Super !

Bardzo sie ucieszyłam . Piękne sadzonki ale jak Ty się z Kasią zgadałas na te zakupy? Pęchcin juz wkrótce wiec trzeba dla królowej miejsca szukac. Dzięki Małgosiu i Kasiu również.
Luki 21:20, 26 cze 2015

'Coś' co Ci się spodobało i kilka 'czegoś' co ma podłużne liście, a termin kwitnienia powoli się zbliża trochę szyfru, ale zapewne się domyślisz