Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:24, 26 cze 2015

Milka napisał(a)

I przeczytałam ten post mężowi i jeszcze bura od niego
zwłaszcza, że jak coś mi się nie podoba, odbiera to osobiście, jakby jego wina była bo różę mi tak posadził... Alchymist, że zgrzytam zębami

Całych fragmentów oczywiście nie zmieniam, ale wiesz, coś zaplanowałam, a to tak bujnęło, że wszystko się rozmyło, jest dokładnie tak, jak piszesz, podniosłaś mnie na duchu, chyba ostatnio mam coś nie teges z optymizmem, bywają takie dni i marudzę...pracy jest, chciałoby się mieć bardzo zadbane, ale w żaden sposób, pracując zawodowo i przy tej powierzchni, nie poradzę sobie, zatem powoli i do przodu, tak jak piszesz

A teraz nowina, pamiętasz, mówiłam ci o liliowcach, co 3 lata i nie kwitną, zabrałam się do wywalania, a tu pędy kwiatowe, więc z powrotem do ziemi, mam nadzieję, że nie odczują tego, chyba się wystraszyły inna sprawa, że 3 w fatalnym miejscu, bo jak trzmielina oskrzydlona była malutka, to było ok, urosła wielka nie wiem kiedy i jakoś muszę wejść pod nią i tak je wyciągnąć, bo akurat śliczne odmiany, u ciebie wiem, że rosną
Buziaki, jak dół mnie dociśnie, będę wtedy dzwonić

Irenko ja tez na ogół zgrzytam zebami jak mi M odwrotnie posadzi rośliny ale dobrze ze wogóle chce to robic bo sama bym nie dała rady, a roślinki madre i szybko nadrabiaja co eMusie zepsuja.Mój notorycznie sadzi gorsza strona na widoku i jemu sie tak podoba, kto to zrozumie?????????????????Liliowce muszą miec słoneczko , one wytrzymałe sa ale jak nie mają słonka to nie zakwitna, juz wiesz ze nie są do wyrzucenia ale jak je wykopałas to kwiaty juz dorodne nie bedą wiec musisz znów poczekac do przyszłego roku.Dzwonic możesz , zawsze łatwiej jak sie człowiek wygada. Buziaki.
Bogdzia 21:26, 26 cze 2015

Luki napisał(a)
'Coś' co Ci się spodobało i kilka 'czegoś' co ma podłużne liście, a termin kwitnienia powoli się zbliża trochę szyfru, ale zapewne się domyślisz

To drugie to moze liliowce? a co mi sie spodobało nie odgadne bo wszystko mi sie u Ciebie podobało , łacznie z Twoim siostrzeńcem
Bogdzia 21:30, 26 cze 2015

rozark napisał(a)
Bogdziu, dziękuję za przemiłe towarzystwo polecam się w przyszłości

ten widoczek dla ciebie, może ktoś zna trawkę z fioletowymi kłosami która ci się tak spodobała

Jakąs trawkę podobna z wyglądu dzis kupiłam ale kwiaty nie są fioletowe i liscie tez nie te, no cóz juz sie pewnie nie dowiem ale i posadzic nie mam gdzie. Ten brak wolnego miejsca bardzo mi dokucza.Tyle pięknych roślin jest do kupienia a ja nie mam gdzie posadzic .Reniu do zobaczenia juz jutro , ale fajnie.
Bogdzia 21:31, 26 cze 2015

boguslawa_madejska napisał(a)
Bożenko w Goczałkowicach byłaś?Piękne ogrody prawda

Bogusiu piekne , bardzo spodobały mi sie róznice poziomów , kamień i trawy ale ilosc zwiedzajacych juz nie a to była środa to co sie dzieje w weekendy?Pozdrówka serdeczne.
Kasik 22:06, 26 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Bardzo sie ucieszyłam . Piękne sadzonki ale jak Ty się z Kasią zgadałas na te zakupy? Pęchcin juz wkrótce wiec trzeba dla królowej miejsca szukac. Dzięki Małgosiu i Kasiu również.

Ja to jestem taki cichy bywalec w Waszych ogrodach Nie zawsze piszę , ale czytając dowiedziałam się , że szukacie róż. W niedziele poznałam ludzi na giełdzie, którzy mają angielki. Napisałam do Gosi proponując zakupy. Tyle tajemnicy.

Buziaki- było mi miło sprawić Tobie radość.
Bogdzia 22:10, 26 cze 2015

Kasik napisał(a)

Ja to jestem taki cichy bywalec w Waszych ogrodach Nie zawsze piszę , ale czytając dowiedziałam się , że szukacie róż. W niedziele poznałam ludzi na giełdzie, którzy mają angielki. Napisałam do Gosi proponując zakupy. Tyle tajemnicy.

Buziaki- było mi miło sprawić Tobie radość.

Kasiu wiec to całkowicie Twoja zasługa , ale nam radochę zrobiłas. Dzięki .
Kasik 22:13, 26 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Kasiu wiec to całkowicie Twoja zasługa , ale nam radochę zrobiłas. Dzięki .

Oby nie zapeszyć- by tylko okazały sie tymi, które chciałyśmy mieć.
Mala_Mi 22:14, 26 cze 2015

Bogdzia.. zaległości mam u Ciebie na kilka dni.. wpadłam tylko pochwalić się, że widziałam wilgę jak leciała nad moim ogrodem Wyglądało jakby komuś papuga zwiała Leciała i się darła ... to zobaczyłam .... ale aparatu nie miałam..szkoda
monteverde 22:24, 26 cze 2015

Bogdzia napisał(a)
Zdjec mam nało bo doszłam do wniosku że wszystko z tego ogrodu juz na ogrodowisku jest pokazane, wiele osób tam bywa i ze zdjec jest bardzo dobrze znany wiec tylko kilka zrobiłam.

Ta róza była piękna , zdjecie nawet w częsci nie pokazuje jej urody ale co to jest? , nazwy nie było.

A ja dziękuję za zdjęcia z ogrodu, bo jeszcze nigdy tam nie byłam, róża podobna ze środkiem do Jamesa Galwey,buziolki
Bogdzia 21:31, 27 cze 2015

Kasik napisał(a)

Oby nie zapeszyć- by tylko okazały sie tymi, które chciałyśmy mieć.

E , nie wymyślaj czarnego scenariusza, będą takie jak chcemyDzieki Kasiu.