Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

MirellaB 06:23, 06 lip 2015

Bogdziu u mnie w nocy burza z piorunami i solidny deszcz. Od razu pomyślałam czy u Ciebie też pada?

Jestem teraz w ogrodzie oooooo jak fajnie mokro, podlane
zbigniew_gazda 06:35, 06 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

No własnie , zawsze złe wiesci a dobre gdzie się podziały ? W żadnej dziedzinie ich nie ma.

Jest Bogdziu dobra wiadomość - w czwartek zostałem prawdziwym dziadkiem, to teraz babcia Krysia jest żoną Dziadka. Chyba zapuszczę wąsy po pas.
mira 08:35, 06 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

No własnie , zawsze złe wiesci a dobre gdzie się podziały ? W żadnej dziedzinie ich nie ma.

E no są! lato mamy ! lipiec cudowny ze słońcem ziołami zapachami i cieeepłem

No to tyle dobrego wyczytałam że masz doła ogrodowego to przyleciałam bo to chyba jakaś zaraza i mnie też dopadło.
Podlewania mam dość i cieszę się że udało się u nas pompę uruchomić a nie jak to zwykle dopiero jak deszcze przychodziły to była sprawna. W czwartek podlane ponoć ma być a na dodatek i posprzątane bo wszystkie liście żółte z brzozy opadną i będzie może taka świeża nie wiem jak będzie z bylinami. Rh nie połamią spoko a zbiorniki się napełnią no chyba że znów do mnie nie dojdzie jak to ostatnio było.

pozdrawiam
Madzenka 08:45, 06 lip 2015

Dobre wieści to że lato mamy nadchodzi lekkie ochłodzenie (15 stopni) i deszcze
Bogdzia 08:46, 06 lip 2015

Mathildis napisał(a)
Trzymam kciuki za deszcz u Ciebie i u mnie
Wczoraj eM podlewał nasze RH, mam nadzieję, że wystarczająco.... ale jutro chyba sama je podleję...

W ,,Twoja pogoda" pokazują ze dzis deszcz u mnie niewiele ale 1mm ale juz w godzinowej pogodzie tego deszczu nie ma więc juz pewne ze go nie będzie bo u mnie tylko pada jak juz cała Polska jest zalana, ale przynajmniej w kranie sie troche poprawiło wiec można podlac choc i tak długo to trwa.Gdyby u mnie była bardziej gliniasta ziemia to by lepiej wode trzymała ale jest piach niestety i można lac bez przerwy.Miłego dnia Aniu.
Bogdzia 08:50, 06 lip 2015

Katkak napisał(a)

Rety, Bogdziu, ale super to wymyśliłaś . Świetnie wygląda powojnik w tych azaliach . Chciałabym Cię osobiście poznać. Każdy kto o Tobie mówi wypowiada się o Tobie bardzo ciepło . Dobrej nocki .

Wiesz Kasiu takich babc jak ja to się juz nie krytykuje bo nie wypada to przywilej wiekuJa Ciebie troche juz poznałam bo po zdjeciach takich ze spotkań jak sie człowiek naturalnie zachowuje to jakies wyobrazenie juz można miec, cieszę sie ze w końcu można było Cię chociaż tak zobaczyc a co do poznania będę w Pęchcinie ale pewnie Ty nie bedziesz bo mając maluki skarb trudno jest wyjechac, ale przeciez bedą jeszcze inne okazje. Pozdrówka serdeczne.
Bogdzia 08:53, 06 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)
U mnie woda od 4 rano się leje.. a po południu lecą rabaty.. jest już to nudne.. I zamiast pospać to podlewam chociaż troszkę.. Idę spać.. za godzinę mnie obudzą.. grr

Ja podlewam i rano i wieczorem , wczoraj od trzeciej , woda kiepsko leci to i tak za mało jej maja ale wczoraj się nieco polepszyło , byle tylko nie przechwalic.Mam nadzieje ze trochę sie przespałas bo Twoje tempo życia ...nie dla ludzi a dla maszyn.
Bogdzia 08:57, 06 lip 2015

Kasya napisał(a)
Bozenko, a jak twoje rododendrony na słońcu ?

Od 10 rano słońce mi świeci na termometr i wtedy pokazuje 60 stopni !
Roseum Elegance chyba nie lubi słońca i chociaż pól dnia jest w cieniu to liście juz ma przypalone ;(
w zeszłym roku tak nie miał...

Roseum ma tendencje do bladych lisci choc prawde mówiac to sa najgorzej u mnie traktowane rh bo strasznie wielkie rosna , za wielkie , więc bardzo rzadko daje im nawóz i rzadko podlewam a jesli już to mało , a one i tak rosną że opanowac ich nie można. U mnie tez liscie żólte ale chyba taka ich uroda. Wzrostem nadrabiaja tą wadęSą bardzo wytrzymałe tak jak CW i Haaga i Helsinki , kijem nie dobije.
Bogdzia 08:59, 06 lip 2015

MirellaB napisał(a)
Bogdziu u mnie w nocy burza z piorunami i solidny deszcz. Od razu pomyślałam czy u Ciebie też pada?

Jestem teraz w ogrodzie oooooo jak fajnie mokro, podlane

Boże jak ja Ci zazdroszczę tej wody. Myśle ze do mnie i tak nie dojdzie choc Poznan nie tak daleko ale jak w prognozie nie pokazuja to może pójdzie w inna strone, pewnie nad morze gdzie deszczu nie chcą.Po deszczu spacer po ogrodzie sama radosc.
Bogdzia 09:01, 06 lip 2015

zbigniew_gazda napisał(a)

Jest Bogdziu dobra wiadomość - w czwartek zostałem prawdziwym dziadkiem, to teraz babcia Krysia jest żoną Dziadka. Chyba zapuszczę wąsy po pas.

Zbyszku no faktycznie świtna wiadomosc. Zostac Dziadkiem to wielka radosc.Gratuluje z całego serca i cieszę sie z Tobą ale wąsów nie zapuszczaj bo wnus moze sie bac takiego wąsatego dziadka.