Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

anka_ 20:08, 05 lip 2015

Tylko nie wiadomo czy z tych wieści się cieszyć... Przy takich temperaturach jak przyjdą nawałnice to mogą narobić większych szkód niż susza. Ale deszcz potrzebny, bardzo.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
21:38, 05 lip 2015
anka_ napisał(a)
Tylko nie wiadomo czy z tych wieści się cieszyć... Przy takich temperaturach jak przyjdą nawałnice to mogą narobić większych szkód niż susza. Ale deszcz potrzebny, bardzo.

ano ..jakieś trąby powietrzne zapowiadają

kupiłam Gardener's Word i tam jest o podlewaniu i niestety Rh podczas takich upałow potrzebują dużo wody

że w studni wody nie ma to się często zdarza ale u mnie w kranie wodociągowa też słabo ... ciśnienie 1 mam , gdzie zwykle od 4-6 ...jak sie szybko tropik nie skończy ...to nas wykończy
Mala_Mi 22:31, 05 lip 2015

Łukasz jako inżynier mnie teraz zaskoczył..... wody czasami nie ma z przyczyn technicznych, a i ciśnienie przy suszy też spada..
U nas jak są susze..to często jest zakaz podlewania ogrodu, mycia auta pod groźbą kary. Chodzi o to by woda do celów konsumpcyjnych była i do minimum sanitarnych rzeczy.
U nas też już spadki ciśnienia wody są I od kilku dni podlewam póki nie ma zakazu .. liliowce mi uschły... ale nie mam szans na podlanie wszystkiego.. chodzę i przeciągam tylko tryskacz. Ale ile można go przestawiać. Na szczęście trawnik ma automatyczne podlewania.. głowa o niego nie boli.. tylko w sadzie cierpi bo tam nie mam automatyki.
Głowa rozboli jak przyjdzie rachunek
Bogdzia 22:41, 05 lip 2015

Madzenka napisał(a)
Podobno nadchodzą burze z nad Niemiec... Z wichurami... Więc może puszczę....

To puszczaj , nie chcę burz ani wichur , chcę tylko deszcz. Własnie wróciłam z podlewania , zaczęłam o godz 18 a M jeszcze podlewa.Dzis jakie takie ciśnienie więc wszystko podlane.
Bogdzia 22:43, 05 lip 2015

anka_ napisał(a)

No własnie , zawsze złe wiesci a dobre gdzie się podziały ? W żadnej dziedzinie ich nie ma.
Bogdzia 22:46, 05 lip 2015

eee_taam napisał(a)

ano ..jakieś trąby powietrzne zapowiadają

kupiłam Gardener's Word i tam jest o podlewaniu i niestety Rh podczas takich upałow potrzebują dużo wody

że w studni wody nie ma to się często zdarza ale u mnie w kranie wodociągowa też słabo ... ciśnienie 1 mam , gdzie zwykle od 4-6 ...jak sie szybko tropik nie skończy ...to nas wykończy

Niestety one teraz rosna , zawiazują kwiaty na przyszły rok i do tego potrzebna woda a jak duze krzaki to mnóstwo wody. W nocy moje rh wygladaja na olbrzymy, czułam sie jak w lesie przy niektórych .U mnie tez cisnienie zadne ale po kilku godz ludzie chyba przestali podlewac bo sie nieco poprawiło.
Bogdzia 22:48, 05 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)
Łukasz jako inżynier mnie teraz zaskoczył..... wody czasami nie ma z przyczyn technicznych, a i ciśnienie przy suszy też spada..
U nas jak są susze..to często jest zakaz podlewania ogrodu, mycia auta pod groźbą kary. Chodzi o to by woda do celów konsumpcyjnych była i do minimum sanitarnych rzeczy.
U nas też już spadki ciśnienia wody są I od kilku dni podlewam póki nie ma zakazu .. liliowce mi uschły... ale nie mam szans na podlanie wszystkiego.. chodzę i przeciągam tylko tryskacz. Ale ile można go przestawiać. Na szczęście trawnik ma automatyczne podlewania.. głowa o niego nie boli.. tylko w sadzie cierpi bo tam nie mam automatyki.
Głowa rozboli jak przyjdzie rachunek

U mnie na szczescie zakazu podlewania nie ma bo nie wiem co bym zrobiła . Na rachunki nie patrze byle rośliny przeżyły , najwyżej bedziemy na jedzeniu oszczedzac.Mam z czego schudnac.
Cleo 23:02, 05 lip 2015

O to ja muszę swoje rh dobrze podlewać. Choć lejemy codziennie, to chyba dłużej przy nich przystanę. Właśnie rosną im nowe listki

Cieszę się, że dziś udało lepiej podlać. Właśnie zajrzałam sprawdzić jak sytuacja.
Zielona 23:03, 05 lip 2015

Madzenka napisał(a)
Podobno nadchodzą burze z nad Niemiec... Z wichurami... Więc może puszczę....

Z tego powodu samolot mojego Męża z Londynu miał opóźnienie... W trakcie późniejszego lotu i tak były turbulencje nad Niemcami. Mąż na szczęście już na miejscu, a burze podobno nadciągają.

Bogdziu... czytam, ale nie piszę, bo co to za pocieszenie... Mimo, że wszystkim doskwiera susza, deszczu życzę najbardziej Tobie...
Bogdzia 23:10, 05 lip 2015

Cleo napisał(a)
O to ja muszę swoje rh dobrze podlewać. Choć lejemy codziennie, to chyba dłużej przy nich przystanę. Właśnie rosną im nowe listki

Cieszę się, że dziś udało lepiej podlać. Właśnie zajrzałam sprawdzić jak sytuacja.

Koniecznie trzeba podlewac bo nowe przyrosty szybko mdleja a jak zwiędna to kwitnac nie beda. Te nowe przyrosty i tak kiepsko rosna przy podlewaniu woda , dopiero jak deszcze padaja to rosna w oczach.Dzieki ze zagladasz. Pozdrówka i miłego tygodnia.