Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 17:56, 06 lip 2015

Kasya napisał(a)

No wlasnie, u mnie podobnie, ale ten wiatr pryniesie w koncu i chmury burzowe.

Czy ta pogoda nie moglaby byc taka zeby na nią nie narzekac ciągle ?

Nie mamy na nią wpływu a szkoda.Idę podlewac.
Kindzia 19:04, 06 lip 2015

U nas też upał niesamowity...zdychamy...

Macham Bogdziu
monteverde 19:18, 06 lip 2015

Cholerka tzn., że jeszcze u Ciebie nie padało szkoda roślin i tego Twojego podlewania bo na mało sie zdaje ale może w końcu i u Was popada porządnie buziolki
Bogdziu pierwszy kwiatek mojej Mme Hardy na osłodę
lilarosa 19:21, 06 lip 2015

Dziękuję Bogdziu za radę. Nie będę w takim razie obrywać. Na razie zapowiadają burze z gradem - do brązowych listków mogą dołączyć dziurawe

Zauważyłam, że staję się meteorofobem: zaczyna mnie wiele zjawisk w przyrodzie przerażać, niepokoić, irytować, męczyć ... oczywiście wszystko w kontekście troski o ogród. Nie cierpię ostrego słońca i upałów. Boję się burz i wichury. Denerwują mnie długotrwałe deszcze i frustruje jego brak przez kilka tygodni
Z niepokojem obserwuję przez okno ogród w mroźne, bezśnieżne zimy i patrzę ze strachem na uginające się pod nadmiarem białego puchu gałęzie.

A kiedyś było tak pięknie )

Bogdzia 21:26, 06 lip 2015

Kindzia napisał(a)
U nas też upał niesamowity...zdychamy...

Macham Bogdziu

Ja chwilami tez ale wieczorem trochę przyjemniej było i chyba ludzie liczyli na deszcz i mniej podlewali bo wiecej wody było i szybciej podlaliśmy.Ma sie ochłodzic i na to liczę.Pozdrówka Kasiu i do zobaczenia.
Bogdzia 21:27, 06 lip 2015

monteverde napisał(a)
Cholerka tzn., że jeszcze u Ciebie nie padało szkoda roślin i tego Twojego podlewania bo na mało sie zdaje ale może w końcu i u Was popada porządnie buziolki
Bogdziu pierwszy kwiatek mojej Mme Hardy na osłodę

Róza piękna . A u Ciebie Aniu padało?
Bogdzia 21:29, 06 lip 2015

lilarosa napisał(a)
Dziękuję Bogdziu za radę. Nie będę w takim razie obrywać. Na razie zapowiadają burze z gradem - do brązowych listków mogą dołączyć dziurawe

Zauważyłam, że staję się meteorofobem: zaczyna mnie wiele zjawisk w przyrodzie przerażać, niepokoić, irytować, męczyć ... oczywiście wszystko w kontekście troski o ogród. Nie cierpię ostrego słońca i upałów. Boję się burz i wichury. Denerwują mnie długotrwałe deszcze i frustruje jego brak przez kilka tygodni
Z niepokojem obserwuję przez okno ogród w mroźne, bezśnieżne zimy i patrzę ze strachem na uginające się pod nadmiarem białego puchu gałęzie.

A kiedyś było tak pięknie )

Oj Haniu to obie tak mamy . Ja tez mogę sie zgodzic na pogode która mnie niezbyt odpowiada byle moje roślinki miały co lubią.
Urszulla 21:37, 06 lip 2015

Niech chociaż u Ciebie woda leci z węży jak z nieba brakuje, zaglądam więc każdego dnia na Twoje wodne wieści u mnie susza na potęgę, ale z tym nie mam takiego problemu jak z nadmiarem wody gdy pada- odwrotnie niż u Ciebie

A pomysł z powojnikiem cudny, czy to bylinowy- lubię niebieskie
barbara_kraj... 21:53, 06 lip 2015

Zwariowana pogoda. I ja na ochłodzenie czekam, a przede wszystkim na deszcz. Od kilku dni ratuję rośliny ile się da i do domu niemal w nocy wracam.
Bogdziu, pozdrawiam
AgnieszkaW 21:58, 06 lip 2015

Bogdziu, przyszłam zobaczyć, czy deszcz padał, ale widzę, że nie U mnie też ogromna susza, ziemia spękana, też czekam na deszcz, ale nie na ulewy. Pozdrawiam