Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:10, 17 lip 2015

tengel27 napisał(a)

Mam!

Ja tez juz mam:Pozdrówka.
Bogdzia 20:11, 17 lip 2015

eee_taam napisał(a)
jak widzę te zdjęcia ...może i mnie bedzie dane tam zajrzec zobaczymy ...jestem w szoku jak Kondzia ogród wygląda

a dzisiaj hortensjami jestem zachwycona.

Hortensje akurat kwitna ale cały ogród wart jest dokładnego obejrzenia.
Bogdzia 20:11, 17 lip 2015

Urszulla napisał(a)
Cudnie szkoda że nie wiedziałam że wybrałyście mój zasięg bo też bym się do Was dokulała a ja z wiśniami walczyłam i drobiazgami w ogrodzie

A ja nie wiedziałam ze masz blisko, szkoda.
Bogdzia 20:16, 17 lip 2015

Danilo98 napisał(a)
Witam, piękne ma pani Rododedrony Chciałem zapytać czy Rododedrony można przycinać /formować jak będą większe?

Wszyscy mówią że mozna ale ja nie wiem. Nigdy tego nie robiłam. Wprawdzie sporo przycinam je z boków gdzie przeszkadzaja , wychodza na ścieżkę i wiem ze nie zawsze puszczaja nowe pędy. Na pewno trzeba tak robic przy odmładzaniu ale wtedy nie mamy juz nic do stracenia. Wiem ze troszke to trwa zanim roślina sie odbuduje to dobre kilka lat. Ja najczęściej daje rady oparte na własnym doświadczeniu a takiego doswiadczenia nie mam. Cieszy mnie jak rosną wielkie , lubię naturalny kształt i dlatego nie obcinam .Pozdrawiam.
Bogdzia 20:18, 17 lip 2015

Ewa777 napisał(a)
Bogdziu, ale cudny dzień wczoraj miałaś Ja też się wybieram na objazd ogrodów Myślę, że to będą moje najpiękniejsze wakacje

Ja też uwielbiam takie wycieczki. Nie lubie zwiedzania nawet najciekawszych zabytków ale ogrody uwielbiam , również dzika przyrodę.Życze Ci zeby to faktycznie były najlepsze Twoje wakacje , potem nastepne i tak bez końca.
Bogdzia 20:25, 17 lip 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Bogdzia, dziękuję za tak wspaniałe relacje z południa.
Dobre zdjęcia, uchwyciłaś te ogrody dokładnie, same ciekawe kadry; zapisuję sobie w katalogu pt. recepta na chandrę zimową.

Z Alinki ogrodu mamy za mało zdjec ale było późno i juz nerwowo. Obydwa ogrody zasługuja na uwagę tych co ogrodami sie zajmuja .Alinki ogród był własciwie taki jak sobie wyobrazałam , zadbany i piekny bez zastrzezeń, ale ogrodem chłopaków byłam mocno zaskoczona. Ja myślałam że te drzwi sa jedne i na końcu ogrodu a spotkala mnie wielka i miła niespodzianka. Pięc różnych w charakterze ogrodów w których przewodnikiem i elementem zapraszajacym coraz dalej są własnie drzwi. Nie lubię żadnych budowli , wielu ozdób i troche mnie dziwiły te drzwi oglądane na zdjęciach ale w realu pomysł jest strzałem a dziesiątkę. Ciekawe kto to wymyślił,trzeba przyznac że super pomysł.
Bogdzia 20:26, 17 lip 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kochana ale te wojaże Was pochłonęły Ja też uwielbiam oglądać cudowne ogrody W Pęchcinie Kondzio mnie ochrzanił że tak blisko mam a nie byłam U Alinki zresztą tez nie Buziaczki

Pewnie szybko nadrobisz to niedociągnięcie. Jak masz blisko to i problemu nie ma.
Kasya 20:28, 17 lip 2015

obejrzalam jeszcze raz u ciebie zdjecia z wycieczki
spojrzenie innym okiem

ogrod uroczy i zazdroszcze takiego zwiedzania
Bogdzia 20:28, 17 lip 2015

rozark napisał(a)
Bożenko dziękuję za przemiłe towarzystwo wczoraj - ta wyprawa bez ciebie nie miałąby takiego uroku

Tak ? To ja jej uroku dodałam?Dzięki Reniu , to bardzo miłe . Jednak bez Ciebie tej wyprawy by wogóle nie było. Dzieki. Byłas juz bardzo zmęczona i martwiłysmy sie zebys bez złych przygód dojechala do domu.Buziaki .
Bogdzia 20:29, 17 lip 2015

Kasya napisał(a)
obejrzalam jeszcze raz u ciebie zdjecia z wycieczki
spojrzenie innym okiem

ogrod uroczy i zazdroszcze takiego zwiedzania

Cos słyszalam ze w poniedziałaek Twój ogród moze isc na tapete?Renia będzie na pewno.