Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:42, 14 sie 2015

gierczusia napisał(a)

Hmmmmm...spanie na tarasie tyle razy już o tym myślałam i ani razu się nie odważyłam..ciekawe czemu zmotywowałaś mnie , wiesz ???
Wybacz Bogdziu ,ze ja tak u Ciebie do Gabrysi piszę , ale normalnie mnie szaleństwo ogarnęło jak tego posta przeczytałam i wprost nie mogłam się powstrzymać

Ściskam , ..trzymam kciuki by te upały już się skończyły wraz z męczarnią dla roślin i naszych kieszeni obciążonych rachunkami za wodę o ramionach i rękach , takich ,że można się bez schylania po kostkach drapać to już nie wspomnę

Elu macham do Ciebie. Mamy darmowe wakacje w ciepłych krajach ale ja dziękuję , nie chcę.
Bogdzia 21:44, 14 sie 2015

Edyta10 napisał(a)
Bożenko, mimo suszy ładnie się prezentuje Twój ogród, floksy śliczne Deszczu Ci życzę...

Floksy juz przekwitają , od tego słońca z różowych zrobiły sie biale.Zaczyna rózowiec trzmielina , zaraz jesień.
Bogdzia 21:45, 14 sie 2015

Milka napisał(a)
Czyli też cierpisz, dalej bez deszczu, U mnie nic, za to hałasu i straszenia psa było, normalnie pustynia, ratujemy głównie rodki i azalie i hortensje, więc rudbekie spalone, kosmosy, dzielżan, szkoda gadać.

Niestety nic sie na lepsze nie zmienia. Nawet nie chce mi sie wchodzic na Ogrodowisko bo nic poza narzekaniem nie mam do napisania. Macham.
agniecha973 22:09, 14 sie 2015

Bogdzia napisał(a)

Niestety nic sie na lepsze nie zmienia. Nawet nie chce mi sie wchodzic na Ogrodowisko bo nic poza narzekaniem nie mam do napisania. Macham.

Mam tak samo. Zdjęć nie robię, bo co tu pokazywać... Właśnie wróciliśmy z podlewania pola! Masakra! Staram się wszystko utrzymać przy życiu, bo tylko to się da zrobić. U nas ziemia na tyle ciężka, że jak dobrze podleję, to na kilka dni starcza. Wtedy mogę zająć się inną częścią ogrodu. I tak w kółko. U mnie deszczu nie było od początku lipca. Przy tych temperaturach wszystkie pomidory na raz dojrzewają Teraz nadprodukcja, a potem nie będzie. Bez sensu. Może klimę im zamontuję. Też tylko narzekam.
boguslawa_ma... 22:11, 14 sie 2015

Bożenko pozdrawiam
07_Rene 22:12, 14 sie 2015

Bogdzia napisał(a)

Zapowiadają coraz to nowe daty ochłodzenia a potem znów przesuwaja. Ostatnio miało byc od niedzieli a na poniedziałek zapowiedz 33 stopni.

Dlatego ja już prognoz nawet nie oglądam. Szkoda się denerwować...
Robię każdego dnia, ile w mojej mocy, i staram sie nie martwić na zapas, choć wody ze studni starcza na coraz mnie roslin.

Ale przynajmniej moje rodki ciut podkurowałam... podlewam im tylko bryłę korzeniową, dokładnie, powoli, czekając aż woda wsiąknie.
AnnaB 22:31, 14 sie 2015

poprostu coś pięknego!

Kondzio napisał(a)
kopara mi opadła ja musze zobaczyć to na żywo obłęd ja nie wiem jak mogłaś to wszystko przed nami ukrywać
sylwia_slomc... 23:08, 14 sie 2015

U nas też ani kropli, ani widu, ani słychu a potem jak zacznie lać to końca nie będzie widać- afrykańska pogoda? tzn pora sucha i pora deszczowa, żadna jesień... u mnie kalina koralowa wszystkie liście ma już czerwone ehh....
Karol99 23:11, 14 sie 2015

Bogdzia napisał(a)

U mnie tez nadal deszczu nie ma. Jak podlewam to sie juz czuje jakbym ludziom wode zabierała, prawie widzę spragnionych ludzi jak patrzą że wode marnuję.To juz paranoja sie robi.Deszcz zapowiadali na wtorek a teraz przesuneli o półtora tygodnia i dopiero na czwartek ale nie w najbliższym tygodniu.Juz mam ochotę przestac podlewac i niech sie dzieje co chce.

Ten rok jest okropny po względem suszy, nawet na wiosnę śniegu nie było, a parę lat temu zalewalo mi ogród normalnie.
MirellaB 23:20, 14 sie 2015

Bogdziu deszczu u mnie nadal brak
Ogród podlewam i rośliny dają radę.
Teraz przyjemny wiatr na dworze.
Dobrej nocy Bogdziu