Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

ana_art 14:35, 13 sie 2015

przykro to się czyta... dzisiaj trochę chłodniej, może będzie lepiej
Margarete 15:50, 13 sie 2015

U nas dzis z rana było troche chłodu ( tak ze 24 stopnie), zachmurzone niebo i nawet od 4 do 6 rano coś tam popadało, ledwie, ledwie jak ksiądz kropidłem ale zawsze.....teraz żar z powrotem sie zrobił i słonce znów daje. Siedzę w pomieszczeniu z klimatyzatorem ale az strach wyjsc i wsiąśc do nagrzanego auta...br....byle do wtorku
Może i ty i ja i nasze ogrody dadzą radę
gierczusia 11:19, 14 sie 2015

Gabriela napisał(a)
Dzisiaj nawet ja podlewalam..
Też idę oglądać spadające Perseidy, co będzie o tyle łatwe że od dwóch tygodni śpimy na tarasie., koniki polne koncertuja. Cudne sa takie letnie noce.Pozdrawiam.

Hmmmmm...spanie na tarasie tyle razy już o tym myślałam i ani razu się nie odważyłam..ciekawe czemu zmotywowałaś mnie , wiesz ???
Wybacz Bogdziu ,ze ja tak u Ciebie do Gabrysi piszę , ale normalnie mnie szaleństwo ogarnęło jak tego posta przeczytałam i wprost nie mogłam się powstrzymać

Ściskam , ..trzymam kciuki by te upały już się skończyły wraz z męczarnią dla roślin i naszych kieszeni obciążonych rachunkami za wodę o ramionach i rękach , takich ,że można się bez schylania po kostkach drapać to już nie wspomnę
Edyta10 11:37, 14 sie 2015

Bożenko, mimo suszy ładnie się prezentuje Twój ogród, floksy śliczne Deszczu Ci życzę...
Milka 15:51, 14 sie 2015

Czyli też cierpisz, dalej bez deszczu, U mnie nic, za to hałasu i straszenia psa było, normalnie pustynia, ratujemy głównie rodki i azalie i hortensje, więc rudbekie spalone, kosmosy, dzielżan, szkoda gadać.
Bogdzia 21:33, 14 sie 2015

JulkAd napisał(a)
6 godzin podlewania?...w sumie oczywiście....Szacun, Bogdziu...u mnie mmiało padać i wczoraj i dzisiaj i nie padało w ogóle...dzisiaj opróżniłam prawie jeden zbiornik jakieś 700 litrów, a przecież niewiele mam do podlania....buziaki...no i wyczekiwanego deszczu

U mnie tez nadal deszczu nie ma. Jak podlewam to sie juz czuje jakbym ludziom wode zabierała, prawie widzę spragnionych ludzi jak patrzą że wode marnuję.To juz paranoja sie robi.Deszcz zapowiadali na wtorek a teraz przesuneli o półtora tygodnia i dopiero na czwartek ale nie w najbliższym tygodniu.Juz mam ochotę przestac podlewac i niech sie dzieje co chce.
Bogdzia 21:34, 14 sie 2015

GorAna napisał(a)
Bożenko, pozdrawiam serdecznie
Mimo suszy piękne zdjęcia
Ja też już mam dość upałów, choć jestem z tych ciepłolubnych

Ta susza juz wszystko zniszczyła , ledwie kwitnie trochę rudbekii i dwie wielkie hortki, reszta sucha.Macham Aniu.
Bogdzia 21:36, 14 sie 2015

Gabriela napisał(a)
Dzisiaj nawet ja podlewalam..
Też idę oglądać spadające Perseidy, co będzie o tyle łatwe że od dwóch tygodni śpimy na tarasie., koniki polne koncertuja. Cudne sa takie letnie noce.Pozdrawiam.

Bardzo romantyczne noce masz Gabrysiu.Pozdrówka.
Bogdzia 21:37, 14 sie 2015

ana_art napisał(a)
przykro to się czyta... dzisiaj trochę chłodniej, może będzie lepiej

Zapowiadają coraz to nowe daty ochłodzenia a potem znów przesuwaja. Ostatnio miało byc od niedzieli a na poniedziałek zapowiedz 33 stopni.
Bogdzia 21:41, 14 sie 2015

Margarete napisał(a)
U nas dzis z rana było troche chłodu ( tak ze 24 stopnie), zachmurzone niebo i nawet od 4 do 6 rano coś tam popadało, ledwie, ledwie jak ksiądz kropidłem ale zawsze.....teraz żar z powrotem sie zrobił i słonce znów daje. Siedzę w pomieszczeniu z klimatyzatorem ale az strach wyjsc i wsiąśc do nagrzanego auta...br....byle do wtorku
Może i ty i ja i nasze ogrody dadzą radę

Małgosiu popadało u Ciebie? Jesli tak mało to i tak nic to nie zmieniło. U mnie oczywiscie nie padało.Coraz bardziej watpie czy ogród jest wstanie to przetrzymac. Choruje mi jeden rh i azalia pontyjska.Byliny schną mimo podlewania.Na wtorek zapowiadają 25 stopni ale nadal bez deszczu .Macham.