Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Madzenka 08:32, 11 lis 2015

Pozdrawiam Bożenko

Dzięcioła zielono-szarego widziałm tylko na zdjeciach na forum a szary nawet w pracy siedział na drzewie i stukał zawzięcie
Mixtoorka 08:37, 11 lis 2015

Bogdziu u Ciebie jesień też piękniesza jakaś . Trzeba napatrzyć się na zapas, u mnie już liście tylko do zagrabienia, tzn w moich okolicach bo u mnie to nawet liści tyciuchno Cudowny ogród, piękne zdjęcia jak na tapetę.
jona 09:03, 11 lis 2015

Bogdzia napisał(a)

Taki zakątek to jakby mieć kawałek Bieszczad u siebie, i to tych najpiękniejszych
Miłego świętowania
Bogdzia 09:26, 11 lis 2015

agata19762 napisał(a)
Bożenko o każdej porze roku widok z okna masz cudowny !!!
pozdrówka zostawiam

Agatko a ja się zachwycam Twoim ogrodem.Buziaki.
Bogdzia 09:27, 11 lis 2015

Krys napisał(a)
Bozenko a jakie klony kupujesz i gdzie w dn.04-05.12.2015r u Ciepłuchywystawa pełnego asortymentu na sezon 2016 jedziemy ?

Krysiu jak się wyspisz to zadzwonię do Ciebie w tej sprawie.
Bogdzia 09:33, 11 lis 2015

jankosia napisał(a)

No popatrz, a ja zielonosiwego nigdy nie widziałam Pamiętam, że je porównywałam tego lata i wyszło mi że mój zielony z czego byłam wielce niezadowolona bo przecież on taki pospolity a ja się cieszę jak głupia Za to umiem nawoływać dzięcioły I to działa. Uczyli kiedyś w takim programie "Mazury cud natury", kojarzysz?
Na wierzby do ogławiania mnie nie namówisz Żeby to wyglądało sensownie to trzeba odczekać ze 30 lat- nie mam tyle czasu Jest u mnie na wsi jedna taka wielka wierzba ogławiana co roku, nawet jest pomnikiem przyrody- wygląda przepięknie Przyznam też, że wierzby żałobne to były jedne z pierwszych drzew, które posadziliśmy na działce. Od razu wyznaczyłam gdzie będzie staw i posadziłam je żeby już rosły. Nie ma ich już od dawna niestety. Nasz wilczur był mały i głupi i wszystko obgryzał na wysokość 5 cm- a wierzby były pierwsze. Co tylko odrosły to obgryzał, odrosły, obgryzał... Potem próbowałam jeszcze wyprowadzić to to na drzewko z jakimś pniem ale tyle mi odrastało tego wszystkiego z miejsca obgryzania, że wkurzyłam się i wyciepałam wszystko. Mam jedną wierzbę, którą tnę co roku na tej samej wysokości i ona ma już takie fajne słoniowe nogi na dole, całe obrośnięte mchem i porostami- myślę że ona spełni w przyszłości taką funkcję o której piszesz Tym bardziej, że już pełni tzw. punkt przerzutowy między "przodem" a "tyłem". Jak się ptaki nie mogą zdecydować czy uciekać czy nie to odlatują na tą wierzbę i obserwują sytuację Takie to wszystko widzisz cwane
Buziaki

Następnym razem jak bedziemy u Ciebie to musisz nam takiego zielonego przywołac.Ale bym się ucieszyła. Co do wierzb to myślę ze wcale nie trzeba tak długo czekac , za jakies 12 lat byłyby to piekne stare wierzby. Co to jest 12 lat dla takiej ,,smarkuli "(przepraszam za słowo) jak TY.Masz tyle miejsca ze z 5 takich wierzb bez problemu posadzisz a dudki będą Ci codziennie dziekowac, jeszcze jakas krowa lub koń by był potrzebny ale to juz Ci daruje, choc przy takim areale może i na nie się skusisz kiedys, szczególnie na konia dla córci.Moniko kocham Cię za Twoje opowieści i zachwyt nad przyrodą.
Bogdzia 09:35, 11 lis 2015

waldek727 napisał(a)

Przysiąść na ławeczkę w tych promieniach jesiennego słońca i zanurzyć swe myśli w poezję Edwarda Stachury. Eeech!
https://youtu.be/MY7Pe5l3-Ps?list=PLgIqu0fgAH7lR1BQM2FXfwMS5qLVuwJIX

Pozdrawiam Bogdziu.

Ja lubię nawet bez Edwarda tam posiedziec, choc z Edwardem na pewno ciekawiej.Pozdrówka.
Bogdzia 09:37, 11 lis 2015

Madzenka napisał(a)
Pozdrawiam Bożenko

Dzięcioła zielono-szarego widziałm tylko na zdjeciach na forum a szary nawet w pracy siedział na drzewie i stukał zawzięcie

Nie ma dziecioła szarego są szare jak sie wybrudząMarzenko mam u Ciebie spore zaległosci , nadrobie za tydzień jak w końcu bede miec okulary.Buziaki .
Bogdzia 09:39, 11 lis 2015

Mixtoorka napisał(a)
Bogdziu u Ciebie jesień też piękniesza jakaś . Trzeba napatrzyć się na zapas, u mnie już liście tylko do zagrabienia, tzn w moich okolicach bo u mnie to nawet liści tyciuchno Cudowny ogród, piękne zdjęcia jak na tapetę.

Dzięki za miłe słowa , niestety liscie juz wiatr pozrywał , zrobilo się dosc ponuro ale taka kolej rzeczy .
Bogdzia 09:45, 11 lis 2015

jona napisał(a)

Taki zakątek to jakby mieć kawałek Bieszczad u siebie, i to tych najpiękniejszych
Miłego świętowania

Będę bardzo nieskromna ale bardzo sie z tych ,,Bieszczad" cieszę, nie zamieniłabym ich na żadne inne drewa choc prawde mówiac bez nich mój ogród byłby dużo wiekszy.