Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:53, 09 lis 2015

Krys napisał(a)
Macham

Krysiu też macham , juz do Was tęsknię.
Bogdzia 20:57, 09 lis 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Bogdziu, z przyjemnością obejrzałam Twój 'płonący' las, uroczy zakątek z ławeczką i tak myślę, że sprzed okna dłuuugo nikt by mnie nie wygonił.

U mnie też do wczoraj było sucho, bardzo sucho!
Pozdrawiam

Basiu lubię ten widok i tez często siedzę na oknie i się gapię jednak muszę chyba jeszcze jakies klony posadzic w miejscach gdzie jest sama zieleń.U mnie była niesamowita susza , trawa chyba nie odżyje ale własnie pada wiec moze trochę wody do podziemnych zbiorników sie w końcu dostanie żeby w przyszłym roku wody nie zabrakło.Pozdrówka ślę.
Bogdzia 20:59, 09 lis 2015

Milka napisał(a)
Też nie wierzę, że coś nowego nie upchniesz...przypomina mi się historia z tą cudowną magnolią...Laura, tak, buziaki

Upycham juz od dawna a rośliny rosną i coraz gorzej z miejscem. Teraz żeby cos posadzic trzeba cos innego wyrzucic i tak się to kręci.
Bogdzia 21:00, 09 lis 2015

Krys napisał(a)
Bozenko własnie mi Irenka przypomniała jak wyglada teraz Laura,urosła,jak ja bedziesz zabezpieczac na zimę ?

Laurka na przymrozki które juz u mnie były była osłonięta karonem ale na mróz dostanie matę słomianą.
Bogdzia 21:02, 09 lis 2015

Kindzia napisał(a)
Bogdziu za zaproszenie dziękuję, ale skromnie przypominam, że moje zaproszenie dla Ciebie wciąż aktualne. W tym roku nie dałaś rady, ale może w przyszłym się uda...mam nadzieję!!!
Rodusia będziesz sadzić Nie mam pytań To plany masz śmiałe...i jeszcze róże

Dalej nie pada u Was? U nas w Pszczynie postraszyło trochę w sobotę, w niedzielę niebieskie niebo i dalej sucho było Dzisiaj w Zabrzu padało ładnie, może w Pszczynie też...

Życzę Ci takiego spokojnego deszczyku przez tydzień, rodusie muszą się napić przed zimą...widzisz jaka jestem mądra? Ktoś mnie tego nauczył

Buziak wielki

Kasiu gdyby była możliwosc to dzis nawet do Ciebie pędzę, myślę ze w końcu taka okazja sie nadarzy ale to głównie zalezy od moich ogrodowiskowych przewoźników czyli Małgosi i Reni. One tez lubią zwiedzac ogrody i odwiedzac ludzi z Ogrodowiska więc mam nadzieje że dadza sie skusic.
Mala_Mi 21:40, 09 lis 2015

Ładnie tak na mnie winę zwalać ????

Jakie rodek chce ci się przykleić do łapek???

Dzięcioł Gabreili wygląda jak papuga.. widziałam ja już chwile temu i pobiegłam za papugą i śladu nie zostawiłam. Chyba nie zostawiłam..
Bogdzia 21:54, 09 lis 2015

Mala_Mi napisał(a)
Ładnie tak na mnie winę zwalać ????

Jakie rodek chce ci się przykleić do łapek???

Dzięcioł Gabreili wygląda jak papuga.. widziałam ja już chwile temu i pobiegłam za papugą i śladu nie zostawiłam. Chyba nie zostawiłam..

A na kogo mam wine zwalic? Na Ciebie bezpiecznie a i całkiem bez winy nie jesteś
Podobno sa Peter Tigerstedt to bym chętnie kupiła bo nigdzie go dostac nie można ale czekam na Anię z Konstantynowa bo razem sie wybierzemy. Kupic dla Ciebie?
mirkaka 07:57, 10 lis 2015

Widzę Bogdiu że ciągle nie masz dość rodków, aż poleciałam na stronę p.Ciepłuchy i sobie go obejrzałam Gdzie Ty go wsadzisz?
Pszczelarnia 10:29, 10 lis 2015

Bogdzia, oczywiście, że warto posadzić klony na tle wspomnianej przez Ciebie zieleni. Zastanawiasz się czy już wiesz?
Zwłaszcza, że one Cię lubią i mają u Ciebie mikroklimat. A dzięki nim mamy taki jesienny spektakl.

Bogdzia 13:00, 10 lis 2015

mirkaka napisał(a)
Widzę Bogdiu że ciągle nie masz dość rodków, aż poleciałam na stronę p.Ciepłuchy i sobie go obejrzałam Gdzie Ty go wsadzisz?

Rzeczywiscie uważam że to piękne rośliny , zawsze ładnie wyglądaja i wiosną i latem i zimą podczas gdy inne tylko przez chwilę sa piękne.No i w moim wieku nie bez znaczenia jest to że nie ma przy nich pracy oprócz podlewania które nie jest ciężką pracą bo podlewam wężem.
Moze wstawie tu zdjecia tych rh o które pytała Ania niech sobie porówna.

Nie mam gdzie posadzic ale muszę go jeszcze upchnąc.