Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

19:31, 10 kwi 2016
Bogdzia napisał(a)

Niezbyt mi sie dzis program podobał. Mają 5 ha pięknego terenu z jeziorami a kombinują z jakimis wymysłami zamiast postawic na naturę. Dla młodych powinien byc szyk i elegancja a nie altana z desek.

dobrze że to napisałaś myślałam że to tylko mi się nie podobało ...znaczy wszystko to robione jakby metoda siłową ...szkoda.

musisz jakieś uroki odczynić ..żeby te deszcze zakręcały tez do ciebie
Bogdzia 19:43, 10 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
Mam nadzieje, ze reanimacja trawnika będzie udana.
Zwariować można przez te pogodę, juz mam dość tego deszczu i zimna, a gdy pójde do pracy znów lato i słońce. No cóz limit pięknej pogody w poprzedni weekend wyczerpałam

Zawsze mówię przysyłaj deszcz do mnie ale pewnie sie obawiasz mocniej dmuchac żebys potem suszy nie miała.
Bogdzia 19:47, 10 kwi 2016

Kindzia napisał(a)
Bardzo Ci współczuję tej trawy...łany trawnik to od razu porządnie wygląda. Ale wpływu nie masz, co zrobić, byle rodusie i azalki radę dawały.

Jak mnie z tą różowiutką wyczułaś...
A jakie piękne bordowe piwonki drzewiaste były...

Jak sadziliśmy magnolkę to nie padało, teraz po sadzonki bluszczu dla koleżanki byłam, znowu pada. A przecież dmuchałam do Ciebie. Muszę jeszcze raz spróbować...

Kasia bordowe piwonki od razu sie kupuje szczególnie jak duze i ładne.Szczerze mówiąc jakos czułam że kupisz tą magnolię ale nie myslałam ze az tak szybko.No i dmuchaj dalej.
Bogdzia 19:52, 10 kwi 2016

luk napisał(a)
witam wszystkich,

Wiem, że to może nie to miejsce ale wiecie co się dzieje z młodymi listami moich bukszpanów. Zasychają końcówki.

Moim zdaniem było tak: jesień długo była ciepła więc twoje bukszpany rosły i nie zdążyły zestarzec sie przed zimą a mróz młode listki szybko załatwił, szczególnie najbardziej wystajace części. Poczekaj az deszcz przestanie padac i obetnij te brzydkie częsci , wyrosna nowe i ładne.
Bogdzia 19:53, 10 kwi 2016

11stokrotka napisał(a)
Zaglądam i przesyłam cieplutkie pozdrowienia. Szkoda że weekend taki ponury. Byle do środy

Powiem szczerze ze dla mnie on za malo ponury ja chcę wiecej deszczu, choc dobre i to co popadało.
Bogdzia 19:55, 10 kwi 2016

eee_taam napisał(a)

dobrze że to napisałaś myślałam że to tylko mi się nie podobało ...znaczy wszystko to robione jakby metoda siłową ...szkoda.

musisz jakieś uroki odczynić ..żeby te deszcze zakręcały tez do ciebie

To juz jestes trzecia która ma takie odczucia. mają ludzie cudny teren to muszą go zepsuc , straszne.
Uroki muszę sie nauczyc odczyniac bo nie wiem jak to robic.
jankosia 20:23, 10 kwi 2016

Bogdziu, wybacz że od razu nie odpisałam. Miałam zagwozdkę z nawozami do rh bo kupiłam inne żelazo niż twoje i nie mogę zakładać że proporcje będą takie same i że dwa centymetry w szklance będzie ok ale... Jak wyliczę ilość każdego ze środków na 5 litrów i potem je zmieszam dodając 5 litrów wody to przecież będzie dobrze nie?
Widziałam że plany zakupowe spore, chociaż nazywasz je skromnymi I same ładne rzeczy wybrałaś Zazdroszczę Buziaki
Bogdzia 20:36, 10 kwi 2016

jankosia napisał(a)
Bogdziu, wybacz że od razu nie odpisałam. Miałam zagwozdkę z nawozami do rh bo kupiłam inne żelazo niż twoje i nie mogę zakładać że proporcje będą takie same i że dwa centymetry w szklance będzie ok ale... Jak wyliczę ilość każdego ze środków na 5 litrów i potem je zmieszam dodając 5 litrów wody to przecież będzie dobrze nie?
Widziałam że plany zakupowe spore, chociaż nazywasz je skromnymi I same ładne rzeczy wybrałaś Zazdroszczę Buziaki

Wylicz średnią dawke z tych trzech i na pewno bedzie dobrze, nie musisz az tak bardzo dokładnie wyliczac kazdy.

Co do zakupów to najgorsze bo nie mam gdzie sadzic wiec nie wiem czy to wszystko kupię , zobaczymy co mnie najbardziej skusi.
Olili 20:44, 10 kwi 2016

Bogdziu jak będziesz na forum to zerknij u mnie zaczęło mi się coś dziać z tymi rodkami, tak jakby bladły..
luk 21:01, 10 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

Moim zdaniem było tak: jesień długo była ciepła więc twoje bukszpany rosły i nie zdążyły zestarzec sie przed zimą a mróz młode listki szybko załatwił, szczególnie najbardziej wystajace części. Poczekaj az deszcz przestanie padac i obetnij te brzydkie częsci , wyrosna nowe i ładne.

Dziękuję za info. już myślałem, że jakaś choroba. Taki ze mnie poczatkujący ogrodnik
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies