Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kindzia 10:09, 10 kwi 2016

Bogdziu to magnoliowe szaleństwo...trochę w tym Twojej zasługi jest

3 magnolie bieluśkie były w Przytoku i wszystkie u nas zagoszczą Nic na zewnątrz nie pójdzie Tylko się rozjadą w różne strony Polski

Jeszcze bym niedużą, różową, o wielkich kwiatach chciała...tylko tą to już na prawdę nie mam pojęcia gdzie zmieścić...od razu mówię, że terenu więcej nie chcę. Mam kłopot żeby to co mam weekendowo obrobić...

U nas nawodniło, teraz mżawka i mgła. U mnie może już słoneczko zaświecić A chmury deszczowe do Ciebie dmuchnę...
AnnaCh 10:22, 10 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)
Jola ja mam takie same myśli . Wczoraj pojechałam 2,5 km ode mnie , kałuże na drodze ze przejechac trudno żeby ludzi nie ochlapac a u mnie nic.
Kurcze jakieś dziwne miejsce masz do mieszkanie, wszędzie leje. U mnie od wczoraj nieprzerwanie. Dobrze, że mam podjazd zrobiony, to nie utonę w błocie Trawa wymaga koszenia, a tu leje i leje...
Edit: doczytałam, że w nocy trochę lepiej było Dobre i to
Urszulla 10:22, 10 kwi 2016

Poranne pogaduszki tutaj się odbyły chętnie bym Ci cały jeden dzień deszczu odstąpiła. Co za ponura pogoda u mnie. Ładnie dopiero w przyszły weekend.
Mala_Mi 10:42, 10 kwi 2016

Bogdzia.. Dudusia Ci pokazałam
Sorki, że tak mnie tu mało, ale jeszcze trochę i mam nadzieję, że ograne to co się nazbierało ..
Mala_Mi 10:49, 10 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

Pytasz Ty , Krysia kaze zdjecia robic to zrobiłam bo chyba mi nie wierzycie ze u mnie jeszcze nie ma nic do pokazania.Tak wygląda Staccato

Tak Elite

Patrzę na Twoje i zaczynam się zastanawiać czy u mnie na pewno jest Elite?? Miałam Elite i kwitł cudownie (ale źle posadzony z roku na rok był słabszy, a przesadzenia nie przeżył), a ten nowy co mam, to ma kwiatki 3 na krzyż z jednego pąka. Wygląd tak jak Twój..

Oj miałam nie szperać już po forum.. po skończę dziś nad ranem..

agata19762 11:21, 10 kwi 2016

Bożenko u mnie od dwóch dni tylko mżawka
szaro, zimno i ponuro
Bogdzia 11:39, 10 kwi 2016

ana_art napisał(a)
kurcze identycznie pomyślałam... stwierdziłam taki piękny teren, taki potęcjał... echhh

Mnie serce rozbolało, jeziora , lasy , łaki wszystko naturalne i piekne można miec na takim areale a oni kwiatki sadza malutkie jak na ogródku o powierzchni 50m , to wcale nie pasuje do tej powierzchni, jeszcze wiecej mi sie nie podobalo ale juz nie chce pisac.Żal takiego potencjału a do tego niepotrzebna robota i po co im to???
Bogdzia 11:42, 10 kwi 2016

agata19762 napisał(a)
Bożenko u mnie od dwóch dni tylko mżawka
szaro, zimno i ponuro

Mżawkę do mnie ja przyjmę chętnie bo ciagle mam za mało ale i tak się cieszę ze cokolwiek popadało bo mój trawnik wygląda tak i bez deszczu nie urosnie.
To efekt ostatniego lata.
Bogdzia 11:43, 10 kwi 2016

Milka napisał(a)

Tak i u mnie bedzie Piruette, dzis u mnie bedzie
Kasia z rodzinka i dojedzie.
Na Allegro kupilam tez magnolie Lolanthe, 3 letnia, piekny okaz, a kwiaty ma ogromne, okolo 26 cm, jej foty sa u Katel, watek ,,ogrod, mydlo i powidlo".

Idę zobaczyc.A Piruetka jest cudna.

12 stron przeszłam i nie znalazłam , poszukam później na spokojnie.
Bogdzia 11:51, 10 kwi 2016

danuta_szwajcer napisał(a)
Na pokaz kwitnących magnolii jeszcze przyszłam za wcześnie, u nas pada i pada z czego bardzo się ciesze a o dereniu Kousa też myśle obawiam się przemarzania. Mam jednego Rh NN kwitnie dosyć wcześnie i blady róż ale po przesadzeniu pięknie rośnie, ma piękne zdrowe liście ale już trzeci rok brak pąków kwiatowych co może być przyczyną? Pozdrawiam

U mnie jeszcze magnolie nie kwitna. Przyczyną braku kwitnienia może byc brak wody latem , albo nawozów albo to ze rośnie w cieniu a sporadycznie tez to że jest za młody , niekltóre odmainy późno zaczynaja kwitnac ale to wyjątki, woda i nawozy bardzo wazne.