Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

barbara_kraj... 00:26, 02 sie 2016

Bogdziu, u Ciebie bez względu na porę roku zawsze jest co podziwiać.
Motylki, każdy wie, że urocze. Ale ich zdjęcia pasjonujące!
Margarete 00:53, 02 sie 2016

U mnie pada codziennie ale ostatnio bez jakichś szalonych ulew. I dobrze....przynajmniej podlewać nie muszę. I trawa u mnie też wyjątkowo zielona jak na środek lata, bez porównania do poprzednich sezonów.
Serial z motylkami świetny
Wczoraj w ramach imprez z okazji 593 urodzin Łodzi byłam na Księżym Młynie i w palmiarni. Od kilku dni w naszej łódzkiej palmiarni można oglądać i zwiedzać motylarnię. Motyle wylęgają się codziennie i fruwają nad głową,siadają na ramionach i włosach zwiedzających. To gatunki południowoamerykańskie, duże i kolorowe. Motylarnia jest nieduża i ma kiepski wystrój oraz mało tropikalnych roślin w porównaniu do takiej n..w Wiedniu ale ma.y ją blisko to może warto tam zajrzeć. Wiadomo że daleko tej prezentacji do natury....one tam mają tak trochę jak zwierzęta w ZOO...
Bogdzia 06:57, 02 sie 2016

Mala_Mi napisał(a)
Nowa trawa.. toś zaszalała

Aniu ona nie jest nowa tylko dosiewana tam gdzie wyschła ale poniewaz rok jest dosc mokry to nieźle wygląda.
Bogdzia 06:58, 02 sie 2016

barbara_krajewska napisał(a)
Bogdziu, u Ciebie bez względu na porę roku zawsze jest co podziwiać.
Motylki, każdy wie, że urocze. Ale ich zdjęcia pasjonujące!

Basiu dziekuję. Tak chwalicie te zdjecia a ja nie mam najmniejszych kłopotów z ich zrobieniem, motylki pozują ile chcę.
Bogdzia 07:01, 02 sie 2016

Margarete napisał(a)
U mnie pada codziennie ale ostatnio bez jakichś szalonych ulew. I dobrze....przynajmniej podlewać nie muszę. I trawa u mnie też wyjątkowo zielona jak na środek lata, bez porównania do poprzednich sezonów.
Serial z motylkami świetny
Wczoraj w ramach imprez z okazji 593 urodzin Łodzi byłam na Księżym Młynie i w palmiarni. Od kilku dni w naszej łódzkiej palmiarni można oglądać i zwiedzać motylarnię. Motyle wylęgają się codziennie i fruwają nad głową,siadają na ramionach i włosach zwiedzających. To gatunki południowoamerykańskie, duże i kolorowe. Motylarnia jest nieduża i ma kiepski wystrój oraz mało tropikalnych roślin w porównaniu do takiej n..w Wiedniu ale ma.y ją blisko to może warto tam zajrzeć. Wiadomo że daleko tej prezentacji do natury....one tam mają tak trochę jak zwierzęta w ZOO...

Małgosiu ona jest chyba tymczasowa, nie na stałe??? Kiedys Hania Andrus była w Łodzi i ma fajne zdjecia z egzotycznymi motylami bo siadały na niej. Wiesz moze jak długo będzie czynna bo najbliższe dwa dni mam zajęte a potem bym zajrzała.
Bogdzia 07:01, 02 sie 2016

szemusia napisał(a)

Dziękuje pięknie za ekspresową odpowiedź
Ja te brązowe plamy zdiagnozowałam jako grzyby Trzeba było najpierw specjalistki spytać... Ale fakt, stało się. Nad nawozem doglebowym też myślałam...
Zatem opryskam tylko tego niedożywionego - jest niższy niż pozostałe, zaczynają żółknąć mu liście, które już i tak nie mają takiego intensywnego koloru jak te na sąsiednich krzakach. I będę czekać na wiosnę

Zrób mu zdjecie i wstaw u mnie.
asiak 08:08, 02 sie 2016

Witam! Jestem początkującą ogrodniczką
Obejrzałam trochę zdjęć z Twojego ogrodu i jestem pod ogromnym wrażeniem, po prostu bajka...
Zamierzam mieć rabatkę z rododendrami, więc będę stałym gościem, jeśli pozwolisz
Pozdrawiam
elka_ 08:33, 02 sie 2016

Do pięknego ogrodu piękne motyle się zlatują u mnie tylko pawiki bielinki kapustniki , ale i tak się cieszę
Pozdrawiam
Dorota123 09:12, 02 sie 2016

Chyba sporo deszczu miałaś ostatnio, bo trawniczek jak marzenie. Ja tylko roślinki na rabatach ratowałam, na trawnik brakowało wody.
danuta_szwajcer 09:14, 02 sie 2016

Tez dziś rano spacerując po ogrodzie z psiunią stwierdziłam, że takie deszcze to żeby zawsze były bo nie pamiętam tak zielonej trawy w sierpniu: Tak mi te motylki się u Ciebie podobają, że musze u siebie polatać za nimi czy też takie okazy mam bo piękne są no i cudne zdjęcia im robisz Pozdrawiam