Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kindzia 09:59, 02 sie 2016

Faktycznie, porównując Twój trawnik teraz z tym z zeszłego roku...królewski dywan teraz.
Ja walczę teraz z grzybem na buksowym żywopłocie na skarpie. Ale mam wyłysiałe...
Urszulla 16:18, 02 sie 2016

Bogdzia napisał(a)

Nie jest ładny bo kosiarka sie zepsuła i była w naprawie i był skoszony po dwóch tygodniach a zawsze kosimy najpóźniej po tygodniu. Trawa była duża i nierówno sie kosiła ale jak zrobimy poprawkę będzie dobrze. W tamtym roku o tej porze była sucha całkowicie.

U mnie w tym sezonie 3 naprawy przeszły kosiarki
Trawkę masz teraz pokazową
Madzenka 19:48, 02 sie 2016

Bogdzia napisał(a)

Aniu ona nie jest nowa tylko dosiewana tam gdzie wyschła ale poniewaz rok jest dosc mokry to nieźle wygląda.

Uff całe szczęściem myślałam, ze jakimś cudem przegapiłam zakładania trawnika
anabuko1 20:29, 02 sie 2016

Ależ wzorcowa, ta twoja trawa!!
U mnie to i jakieś zielka przeplatają ją
Bogdzia 21:26, 02 sie 2016

asiak napisał(a)
Witam! Jestem początkującą ogrodniczką
Obejrzałam trochę zdjęć z Twojego ogrodu i jestem pod ogromnym wrażeniem, po prostu bajka...
Zamierzam mieć rabatkę z rododendrami, więc będę stałym gościem, jeśli pozwolisz
Pozdrawiam

Asiu oczywiscie zapraszam.
Bogdzia 21:28, 02 sie 2016

elka_ napisał(a)
Do pięknego ogrodu piękne motyle się zlatują u mnie tylko pawiki bielinki kapustniki , ale i tak się cieszę
Pozdrawiam

Pawiki piękne przeciez a bielinki tak były tępione ze teraz juz trzeba sie cieszyc jesli przylecą oczywiscie jesli w ogrodzie nie ma roslin kapustnych bo jesli są to radosci juz nie ma.
monteverde 21:28, 02 sie 2016

Bogdzia napisał(a)
Nie odpisuję wszystkim ale do wszystkich zajrzałam .Dzięki za pochwały moich motyli. Dzis tylko rózę zostawię.

No piękna różyczka jak i trawniczek, a jak się nazywa? pozdrawiam Bogdziu
Bogdzia 21:30, 02 sie 2016

Dorota123 napisał(a)
Chyba sporo deszczu miałaś ostatnio, bo trawniczek jak marzenie. Ja tylko roślinki na rabatach ratowałam, na trawnik brakowało wody.

Nie było az tak duzo , średnio raz na tydzień troche deszczu i raz porzadna ulewa. Dzis trawka została skoszona porządnie naprawiona kosiarka , w końcu bedzie lepiej wyglądac. W tamtym roku i my trawnik poświecilismy by ratowac rh.
Bogdzia 21:34, 02 sie 2016

danuta_szwajcer napisał(a)
Tez dziś rano spacerując po ogrodzie z psiunią stwierdziłam, że takie deszcze to żeby zawsze były bo nie pamiętam tak zielonej trawy w sierpniu: Tak mi te motylki się u Ciebie podobają, że musze u siebie polatać za nimi czy też takie okazy mam bo piękne są no i cudne zdjęcia im robisz Pozdrawiam

Ja mam w jednym miejscu zgrupowanie jeżówek , jest ich większa ilosc i w tym miejscu motylki nie robią długich lotów co najwyzej na sąsiedni kwiatek więc stojac w jednym miejscu moge narobic mnóstwo zdjec.Danusiu działaj, motylki na zdjeciach nawet zimą cieszą.
Bogdzia 21:42, 02 sie 2016

Kindzia napisał(a)
Faktycznie, porównując Twój trawnik teraz z tym z zeszłego roku...królewski dywan teraz.
Ja walczę teraz z grzybem na buksowym żywopłocie na skarpie. Ale mam wyłysiałe...

Nie wiem ale chyba są bukszpany o róznej wrażliwosci na choroby bo u mnie jasniejsze tez po cięciu choruja a ciemniejsze nie choruja .Trawnik faktycznie piękny w porównaniu z poprzednim rokiem.Takie lato jak w tym roku bardzo mi odpowiada.