Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:13, 01 sie 2016

Kindzia napisał(a)
U nas deszczu też dosyć. Przynajmniej trawa zielona

U mnie połowa ogrodu była w tym roku na nowo siana bo w tamtym roku trawa zupełnie wyschła. Teraz wygląda całkiem przyzwoicie no moze troche za blada ale jutro koszenie i nawóz dostanie. Takie deszcze jak w tym roku mnie by pasowały co rok.

AgataP 21:14, 01 sie 2016

Bożenko, dziś u mnie był Fruczak Gołąbek. Pierwszy raz widziałam, stałam i patrzyłam jak zafascynowana. Normalnie malutki koliberek, latała nad floksami
Bogdzia 21:17, 01 sie 2016

Nie odpisuję wszystkim ale do wszystkich zajrzałam .Dzięki za pochwały moich motyli. Dzis tylko rózę zostawię.

Bogdzia 21:19, 01 sie 2016

AgataP napisał(a)
Bożenko, dziś u mnie był Fruczak Gołąbek. Pierwszy raz widziałam, stałam i patrzyłam jak zafascynowana. Normalnie malutki koliberek, latała nad floksami

U mnie tez czasem widuję na floksach , nawet zdjecia mu robiłam w innych latach a w tym roku nie mam bo bardzo mało w ogrodzie bywam. Fajnie go poobserwowac. Pozdrówka Agata.
szemusia 21:26, 01 sie 2016

Bożenko, opryskałam dziś moje rodki topsinem, bo pojawiły się na nich brązowe plamki. Kiedy mogę zastosować oprysk dolistny Twoją leczniczą mieszanką (piniwit, florowit, żelazo)? Jeden z rodków dodatkowo wykazuje objawy niedożywienia, wiec muszę go podkurować.

Pięknie prezentuje się ten nowy trawniczek
Pozdrawiam
BasiaLT 21:28, 01 sie 2016

Bozenko twój trawnik wycackany jak na polu golfowym. Cudnosci po prostu
Bogdzia 21:38, 01 sie 2016

szemusia napisał(a)
Bożenko, opryskałam dziś moje rodki topsinem, bo pojawiły się na nich brązowe plamki. Kiedy mogę zastosować oprysk dolistny Twoją leczniczą mieszanką (piniwit, florowit, żelazo)? Jeden z rodków dodatkowo wykazuje objawy niedożywienia, wiec muszę go podkurować.

Pięknie prezentuje się ten nowy trawniczek
Pozdrawiam

Prawdę mówiąc nigdy nie pryskałam rh na grzyby bo jesli były plamy to nie z ich powodu ale jak juz opryskałas to nie ma co sie zastanawiac nad ich przyczyną. Dolistnie mozesz ta mieszanką opryskac juz teraz liscie jesli nie ma młodych jasno-zielonych bo te można spalic. Nie dawaj juz zadnych nawozów doglabowych bo zaczna rosna , nie zdrewnieją i zimą zmarzna. Tego niedożywionego tylko dolistnie opryskaj.
Bogdzia 21:40, 01 sie 2016

BasiaLT napisał(a)
Bozenko twój trawnik wycackany jak na polu golfowym. Cudnosci po prostu

Nie jest ładny bo kosiarka sie zepsuła i była w naprawie i był skoszony po dwóch tygodniach a zawsze kosimy najpóźniej po tygodniu. Trawa była duża i nierówno sie kosiła ale jak zrobimy poprawkę będzie dobrze. W tamtym roku o tej porze była sucha całkowicie.
szemusia 22:05, 01 sie 2016

Bogdzia napisał(a)

Prawdę mówiąc nigdy nie pryskałam rh na grzyby bo jesli były plamy to nie z ich powodu ale jak juz opryskałas to nie ma co sie zastanawiac nad ich przyczyną. Dolistnie mozesz ta mieszanką opryskac juz teraz liscie jesli nie ma młodych jasno-zielonych bo te można spalic. Nie dawaj juz zadnych nawozów doglabowych bo zaczna rosna , nie zdrewnieją i zimą zmarzna. Tego niedożywionego tylko dolistnie opryskaj.

Dziękuje pięknie za ekspresową odpowiedź
Ja te brązowe plamy zdiagnozowałam jako grzyby Trzeba było najpierw specjalistki spytać... Ale fakt, stało się. Nad nawozem doglebowym też myślałam...
Zatem opryskam tylko tego niedożywionego - jest niższy niż pozostałe, zaczynają żółknąć mu liście, które już i tak nie mają takiego intensywnego koloru jak te na sąsiednich krzakach. I będę czekać na wiosnę
Mala_Mi 22:23, 01 sie 2016

Nowa trawa.. toś zaszalała