Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:47, 15 maj 2017

m_gocha napisał(a)
Bogdziu, wiem że jesteś królową rododendronów ale wiem też, że kochasz przyrodę, zwierzęta i ptaki

Muszę Ci powiedzieć, że miałam dzisiaj niesamowite widowisko w ogrodzie

Na starym orzechu od wielu lat są dwie budki dla szpaków. Przechodząc w jego pobliżu nagle usłyszałam przeraźliwy skrzek szpaka (znam ten głos - zawsze oznacza on niebezpieczeństwo). Byłam pewna, że to znów pewnie blisko znalazła się sroka. Pobiegłam na ratunek ale jakie było moje zdziwienie, gdy zobaczyłam na drzewie wiewiórkę i atakującego ją szpaka. W pierwszej chwili pomyślałam, że pewnie wiewiórka przyszła po swoje pochowane orzechy i już miałam zamiar ją bronić, ale po chwili stwierdziłam, że chyba nie jest ona takim niewiniątkiem.

Udało mi się nagrać filmiki z tej walki - można zobaczyć je na YouTube. Gdybyś chciała zerknąć to linki wstawiłam u siebie TUTAJ
Zapraszam

Super filmiki , dzieki.
Bogdzia 20:49, 15 maj 2017

gierczusia napisał(a)

Cudny ten klon Bogdziu ta kora nie dość ,że kolor czekolady to jeszcze się tak cuuudnie łuszczy
Czasem zazdaszczam tym , co mają obszarowo więcej i wiecej chciejstw wcisną ale to tylko czasem bo już jak czas plewienia to mi sié tego zazdraszczania odechciewa
Buuuziol

Przy drzewach wielkiej roboty nie ma , no moze tylko grabienie lisci.Ta kora rzeczywiscie jest śliczna.
Bogdzia 20:51, 15 maj 2017

Kasiek napisał(a)
Piekne zakupy Bozenko a najpiekniejszy ten strzepiastokory, pamietam jak w tamtym roku o nim pisalas i sie zastanawialas Ciesze sie ze go kupilas, bede u Ciebie podziwiac
No niesamowity jest

Podziwiania Kasiu jeszcze długo u mnie nie bedzie bo musi sie zestarzec zeby tak ładnie wygladac.
Bogdzia 20:51, 15 maj 2017

Margerytka40 napisał(a)
Miałaś rację Bożenko,to szpaki nie kosy

Bogdzia 20:59, 15 maj 2017

KasiaWB napisał(a)
Bożenko, jak będziesz miała wolną chwilkę to zajrzyj proszę do mnie i poradź czy i jeśli w ogóle to jak ratować mojego jedynego rh, którego wreszcie wykopałam i wsadziłam donicy. jest w fatalnym stanie, jeszcze ostatnie przymrozki dały mu popalić.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam

Byłam.
Bogdzia 21:01, 15 maj 2017

Urszulla napisał(a)
Pokażesz tego klon w całości. Bo kora ozdobna a jakie ma liście?

Nie mam zdjecia lisci bo zdjecie było robione jesienią jak liscie juz opadły. Byłam wprawdzie równiez wiosna ale zdjecia nie mam. Będe moze jutro , jak nie zapomnę to zrobię.
Bogdzia 21:07, 15 maj 2017

Mala_Mi napisał(a)
Widzę nowego klona

U mnie Muminki som... na fotach.. i jeszcze jedną piwonie muszę sobie zafundowac..

Chciałam wstawić linka, ale się nie da.. a FB nie masz.. foto z FB od pani Moniki z Peony Max. Mam nadzieję, że mi wybaczy ..ale muszę ci pokazać ...
2 jodły mam jeszcze do wycięcia.. wcisnę choćbym miała coś wyrzucić. Nie przepadam za takimi kolorami, ale ten jest po prostu niesamowity

Ania do Ciebie to ja zawsze zdązę i Muminki oczywiscie w dużej ilosci zdjec widziałam , uwielbiam na nich patrzec i nie dziwie sie ze oni uwielbiaja byc u Ciebie , mało która babcia pozwoli na takie zabawy. Co do zdjecia to mam nie powtarzac? Piwonia i pani cudnie wyglądaja a nazwę znasz? Ja mam zamówione tam trzy piwonie (dwie itoh) to moze jeszcze bym ta dołozyła , nad innymi tez jeszcze myśle ale gdzie ja to posadze. z wyjazdu tez przywiozłam roślin , dzis łaziłam i upychałam w róznych dziwnych miejscach ale duzo jeszcze zostało do upchnięcia.Buziaki Ci ślę bo napisac chyba dzis u Ciebie nie zdołam.

Tak pomyślałam że blondynka cudnie przy tych kwiatach wygląda ale my obie nie blondynki to czy nie straci przy nas na urodzie?
Mala_Mi 21:48, 15 maj 2017

Nosagay...czy jakos tak sie zwie. Musze cie dopasc na sprawozdanie z zakupow i lilakow.
sylwia_slomc... 22:23, 15 maj 2017

Protestuję! przekopałam 10 stron i nie ma kwitnących rodków i azalii???
Bogdziu uprasza się o zdjęcia Twoich cudów
Kindzia 11:46, 16 maj 2017

Mnie ta pani też bardzo pasuje do tych piwonii, ale Wy też będziecie pasować

Teraz pryskać Calypso Bożenko, czy za późno jak rh rozwijają kwiaty?