Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

gierczusia 08:54, 24 cze 2017

Je też sié podpiszę..bo to dokładnie to co myślę a w życiu i to nie tylko ogrodowym zawsze jest tak jak w tej piosence.." A po nicy przychodzi dzień , a po burzy spokój......"

Ściskam Bogdziu mocno i o uśmiech proszę
Buuziole
Margerytka40 21:31, 24 cze 2017

Śliczne te Twoje peonie ,choć ja jakoś nie mogę się do nich przekonać. Mam zwykłe i też jakoś super mnie nie zachwycają. Może to i dobrze bo przynajmniej mniej chciejstw i głowa nie boli gdzie wsadzić.
Dla mnie ogród to mega odskocznia od kłopotów i zmartwień..Jak w nim pracuję to nie myślę o troskach. Poza tym gdyby nie było ogrodu to pewnie byśmy się z M pozabijali a tak to każde zajmuje się swoją pasją i cisza w domu. Ogród łagodzi obyczaje
Margarete 21:55, 24 cze 2017

Mądrze piszesz. Popieram w 1000%
Ja swój ogród marzeń wymyśliłam w trakcie dłuższego pobytu w szpitalu przed prawie 5 laty. Zbiegło się to z momentem takiego już całkowitego usamodzielnienia się mojego syna, wiecie taki typowy syndrom pustego gniazda.
Miałam wtedy dużo czasu na myślenie a taki zakręt życiowy w związku z trudną sytuacja zdrowotną powoduje że człowiek zastanawia się nad sensem swojego życia. I wymyśliłam ogród, i rzuciłam się na robotę w ogrodzie jak głupia.....mimo deficytów w budżecie...zrobiłam jak umiałam i mam go, i cieszę się nim od 4 sezonów, i trafiłam tu na Ogrodowisku, i poznałam tyłu świetnych ludzi, nawiązałam wiele nowych znajomości a nawet przyjaźni, zwiedziłam wiele nowych pięknych miejsc, odebrałam tyle serdeczności i życzliwego zainteresowania. Same plusy tej mojej ogrodowej pasji. Było warto
asiak 22:12, 24 cze 2017

Bogdzia napisał(a)

Aniu Agnieszka pięknie napisała , ja ostatnio boje sie wchodzic w uczuciowe tematy bo chyba jestem mniej wytrzymała na takie sytuacje.No cóz mój problem po jej wypowiedzi zmalał do zera.
Po co mamy ogród na starosc? Wyobraź sobie ze nie mamy i z nudów krązymy od okna do okna w blokach albo łazimy po sklepach z nazbyt głosna muzyką i akurat nie w nszym typie albo znajdujemy ciszę w miejskim parku na ławeczce na której kazdy ma prawo usiąsc i na której dopadnie nas inna znudzona emerytka i zacznie opowiadac o swoich chorobach i bólach, straszne . A mając ogród wychodzimy na własny trawniczek po którym spaceruja własne kosy , siadamy w ulubionym kątku chocby na chwile bo jednak czeka pielenie , a po nim swietny ból kregosłupa wieczorowa porą który przypomina ze jestesmy w calkiem dobrej formie , duzo lepszej niz nasi rówiesnicy wystajacy w kolejkach w poradniach i szpitalach, jak to miło gdy zamiast szpitalnej sali ma sie ogród do którego szybko sie wraca nawet jesli na chwile zamkna nas białe fartuchy w swoim strasznym królestwie. Pewnie moje spojrzenie na biały personel jest inne niz Twoje a ty inaczej patrzysz na szkolnictwo niz ja ale ogród nas godzi w jednakowym mysleniu. Buziaki.

Bogdziu, pięknie to napisałaś Zgadzam się z Tobą
Bogdzia 22:29, 24 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)
Śliczne te Twoje peonie ,choć ja jakoś nie mogę się do nich przekonać. Mam zwykłe i też jakoś super mnie nie zachwycają. Może to i dobrze bo przynajmniej mniej chciejstw i głowa nie boli gdzie wsadzić.
Dla mnie ogród to mega odskocznia od kłopotów i zmartwień..Jak w nim pracuję to nie myślę o troskach. Poza tym gdyby nie było ogrodu to pewnie byśmy się z M pozabijali a tak to każde zajmuje się swoją pasją i cisza w domu. Ogród łagodzi obyczaje

Twój M spokojny człowiek , nie byłoby tak źle jak piszesz ale przyznaję ze ogród czasem rozładowuje napiecia ........a czasem je generujeJesli nie lubisz piwonii możesz sie obejsc bez nich ,masz tyle pieknych roslin. Mnie od jakiegos czasu bardzo sie podobają choc dawniej tez za nimi nie przepadałam , chyba przesyt po ogrodach znajomych i oczywiscie mamy ale teraz tyle jest nowych odmian ze znów kupuje i jedynie z braku miejsca nie mam ich tyle ile bym chciała.
Bogdzia 22:30, 24 cze 2017

Margarete napisał(a)
Mądrze piszesz. Popieram w 1000%
Ja swój ogród marzeń wymyśliłam w trakcie dłuższego pobytu w szpitalu przed prawie 5 laty. Zbiegło się to z momentem takiego już całkowitego usamodzielnienia się mojego syna, wiecie taki typowy syndrom pustego gniazda.
Miałam wtedy dużo czasu na myślenie a taki zakręt życiowy w związku z trudną sytuacja zdrowotną powoduje że człowiek zastanawia się nad sensem swojego życia. I wymyśliłam ogród, i rzuciłam się na robotę w ogrodzie jak głupia.....mimo deficytów w budżecie...zrobiłam jak umiałam i mam go, i cieszę się nim od 4 sezonów, i trafiłam tu na Ogrodowisku, i poznałam tyłu świetnych ludzi, nawiązałam wiele nowych znajomości a nawet przyjaźni, zwiedziłam wiele nowych pięknych miejsc, odebrałam tyle serdeczności i życzliwego zainteresowania. Same plusy tej mojej ogrodowej pasji. Było warto

I zapomniałas napisac ze ja byłam chyba pierwsza osoba która poznałas , czy sie mylę??????????????
Bogdzia 22:31, 24 cze 2017

asiak napisał(a)

Bogdziu, pięknie to napisałaś Zgadzam się z Tobą

Fajnie ze sie ze mną zgadzasz, bardzo lubie takie osoby które sie ze mna zgadzaja, oby M tez tak zawsze chciał....
asiak 22:32, 24 cze 2017

Bogdzia napisał(a)

Fajnie ze sie ze mną zgadzasz, bardzo lubie takie osoby które sie ze mna zgadzaja, oby M tez tak zawsze chciał....

Basilikum 22:32, 24 cze 2017

Bozeko le pieknie piszesz o ogrodzie
tak tak potrzebujemy tej oazy spokoju i piekna

Dziekuje za nazwe omana
an_tre 22:34, 24 cze 2017

Bogdzia napisał(a)

tej na zdjeciu nazwy nie znam ale mam jeszcze białą pełną Festiva Maxima ale ona ma dodane odrobinkę czerwieni.

Królują białe piwonie, pełne i te z żółtym środkiem pojedyncze, u mnie jeszcze też jako ostatnie, codziennie ubywa im płatków...
miłej niedzieli
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies