Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Margerytka40 21:00, 22 cze 2017

Fajnie Bożenko ,że już jesteś bo już prawie miałam do Cię lecieć i pocieszać jak umiem.
Bogdzia 21:53, 22 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)
Fajnie Bożenko ,że już jesteś bo już prawie miałam do Cię lecieć i pocieszać jak umiem.

Pocieszanie juz niepotrzebne ale zawsze jestes mile widziana.
Bogdzia 21:59, 22 cze 2017

Alicja169 napisał(a)
Białe piwonie z lśniącą broszką - to jest hit sezonu. Umiesz Bogdziu zadziwić

U mnie tych kruszczyc złotawek jest sporo , juz wczesniej na rh siedzą a teraz na piwoniach. Nie przenosiłam ich do zdjecia , same tak sie usadowiły. One zjadaja nektar i pyłek kwiatów.
Bogdzia 22:01, 22 cze 2017

Nie zdązyłam do wszystkich zajrzec, zostały mi jeszcze trzy ostatnie strony do rewizyt, wybaczcie ale zajrze dopiero jutro. Miłych snów mimo ze zapowiadaja trudna noc.
AnnaCh 22:14, 22 cze 2017

Bożenko, dobrze, że już doszłaś do siebie po tym trudnym ogrodowym doświadczeniu.
Cieszę się, że Cię widzę, czytam
Miłych snów i mam nadzieję, że noc będzie spokojna.
kasiek 22:38, 22 cze 2017

Cofnełam się troszkę, poczytałam, grad nie tylko w roślinkach dziury porobił ale i w Twoim sercu.. Nie dziwię sie ale też i przez chwilę nie wątpiłam że tak jak te roślinki Ty także sie podniesiesz... Masz mocna konstrukcję a w razie emocjonalnych wichur dobre duchy Ogrodowiska będą pod boki Cie trzymać Pozdrawiam
an_tre 23:08, 22 cze 2017

Bożenko piwonie cudowne
Dziękuję za bardzo serdeczny i mądry komentarz skierowany do nas przez Ciebie i Agnieszkę
Mnie też znajoma zapytała po co ja to robię jak żadne z dzieci z nami nie mieszka i nie będzie miał kto naszego ogrodowego dzieła kontynuować. Odpowiedziałam jej że robimy to dla siebie, dzieci i wnuków żeby było pięknie a my żebyśmy mięli zajęcie i cel co będzie dalej to nie nie wybiegam tak daleko myślami, ot dopóki sił starczy
przytulaski ślę
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Mala_Mi 23:57, 22 cze 2017

Grad poleciał po bandzie.... też bm miała nerwa i szlag by mnie trafiał... ale, że przetrwały piwonie to szok.... plus dla piwonii.
Moje piwonie w tym roku nawet nie dały się fotografować bo.. albo pomarzły albo zgniły.. Coral tylko dała czadu. Będą za rok.. i pomimo, ze piwonie też wnerwiły, to .. kilka bym chętnie jeszcze wcisnęła do ogrou. ta White Cap jest śliczna.

Niezapominajki i dzwonki (jedne i drugie mam od Ciebie) ratowały sytuacje w ogrodzie.. Dzięki temu kocham je taka miłością jak najpiękniejsze róże.. za kolor, za bezproblemowość, za to że są wszędzie

I po cichu ci powiem.. że chociaż klnę na róże, klnę na brak czasu.. to dziś kupiłam dwie nowe Stały sobie w doniczkach, piękne.. i kusiły... i skusiły....

Miłość do ogrodu ma siew genach.. i żadne kataklizmy tego nie zmienią.. ale spowodują, że będziemy rozpaczać gorzej niż po stłuczeniu historycznej zastawy czy urwaniu obcasa w najmodniejszych butach W moim wypadku te przykłady nawet by mnie ni ruszyły... skorupy won, a buty jak się rozalają to ich miejsce w koszu

Lilie martagony... ani jedna mi nie zakwitnie .. ot.. to boli ..
barbara_kraj... 00:30, 23 cze 2017

Bolą, nie tylko zniszczone gradem rośliny, boli totalny brak owoców, brak kwiatów na rh, bo przymrozki je załatwiły. Ale nic to, za rok wszystko wróci do normy, czego Tobie, Bogdziu, i wszystkim Ogrodomaniakom życzę.

Piwonie przecudnej urody masz!
hanka_andrus 07:52, 23 cze 2017

Widzę, że nadrabiasz nieobecność w ogrodowych wątkach, Pogody ducha na weekend i nie tylko!