Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 17:59, 26 cze 2017

Kasik napisał(a)
Bożenko- zachodzę co jakiś czas, czytam, w duchu współczuję strat. Nie będę już powielać słów napisanych, ale nachodzi mnie taka refleksja, że nawet jak dopadną nas takie złe chwile i kataklizmy, to ogród i tak się obroni.
Oczywiście czas ma dziś wielkie zadanie i musi pozaleczać rany by od nowa móc się cieszyć pięknem.
Wiadomo- ktoś kto tego nie doświadczył patrzy z innego punktu, tylko, że my tutaj wszyscy potrafimy się identyfikować, bo każdego z nas może trafić coś co zniszczy jego mały raj.

Nie pomyślałabym kiedyś, że mogę ocierać łzy oglądając ułamane gałązki i pąki kwiatów.

Dzis już wiem jak ogród zmienił mnie jako człowieka, uwrażliwił, a jednocześnie pokazał kolejną drogę w moim życiu. Drogę cudowną, kolorową, na której spotkałam tylu wartościowych ludzi.

Co by było gdybyś Ty i inni zakręceni ogrodnicy na niej sie nie pojawili?

Dziękuję i buziaki posyłam.

Kasia powinnas pracowac jako psycholog , pocieszacz. Masz dar.
Bogdzia 18:00, 26 cze 2017

Nikita napisał(a)
Jak dobrze Bogdziu , że wróciłaś.
Łuuuup !!!Słyszałaś? To kamień z serca mi spadł, że wszystko już (prawie) w porządku!
Ogród powoli się zregeneruje choć pewnie będzie to musiało chwilę potrwać.
Widzisz, piwonie już zapominały o gradobiciu i cudnie kwitną. No i te twoje ptaszki...musisz mieć ogród, musisz być na forum żebyśmy mogły sobie fascynujące ptasie fotki oglądać. Ja dzięki Tobie zaczęłam zauważać ptaszyny w moim "szmaragdowym"...do tej pory były bo były. To dzięki Twoim wpisom mam budki lęgowe i poidełko... to też twoja sprawka !!!
Buziaki przesyłam najsłodsze na świecie.

Przeceniasz moje zasługi, ale dziękuje.buziaki.
Bogdzia 18:02, 26 cze 2017

Krys napisał(a)
Ale pieknie napisałyście dziewczyny !

Bożenko przypomnij proszę czym teraz nawozić rh

Krysiu mozna jeszcze sypnąc nawóz dla rh ale nie jest to konieczne, ja czasem sypię po kwitnieniu ale najczęsciej tylko na wiosnę plus opryski dolistne jesli trzeba.Przenawożenie jest groźniejsze niz brak nawozu.
Bogdzia 18:03, 26 cze 2017

Basilikum napisał(a)

ae sliczna
i oman sliczny

Fajnie jak nowy ptak się pojawia chociaz dzierzba juz kiedys była.
Bogdzia 18:06, 26 cze 2017

zawitka napisał(a)
Bozenko ------nie chcę myśleć co przeżywałaś /sama w tym czasie bardzo chorowałam więc mało czytałam/ale wiesz już że wszystko człowiek przeżyć musi iiii głowa do góry Jesteśmy silne , bo tacy są ogrodnicy,a jak jest jeszcze takie cudowne wsparcie to trzeba wrócić i nie poddawac się .Pozdrawiam ,trzymam mocno pięści za ogród i już Buziaki

Kurcze nie jestem silna bo dopiero co chorowałam a juz znów jestem chora , mam dreszcze , gorączke , zawalone gardzło , chyba muszę polezec pierwszy raz w zyciu.Dzis mimo kilku warstw ciuchów jestem jak galareta.
Bogdzia 18:08, 26 cze 2017

AnkaK napisał(a)
Cieszę się Bożenko, że nieobecność tylko awarią sprzętu spowodowana była, bo już nas Asia o zmowę zaczęła podejrzewać.
Wydaje mi się, że przejeżdżałam ostatnio koło Twojego domu, bo chyba więcej takich cudów w okolicy nie ma. Bezczelnie powisiałam na płocie
Zdradzisz sekret piwonii? Mam 3 sztuki od 3 lat i co roku łaskawie wypuszczają po 1 liściu...

Trzeba było zadzwonic i wejsc , teraz niestety nie zapraszam bo na pewno zarażam.Piwonie trzeba sadzic płytko ale Ty cgyba miałas za małe sadzonki jesli tylko po listku puszczają , daj im trochę nawozu do roślin kwitnących ale mało zeby ich nie spalic.
Bogdzia 18:10, 26 cze 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Bogdzia, chciałaś kiedyś misc. 'Cosmopolitan' albo tego drugiego "białego"? Cały czas zapominam Cię zapytać, czy to aktualne?

Pszczólko pamiętałam o tym jak u Ciebie byłam ale poniewaz trawy trudno dzielic więc nic nie powiedziałam. dałas mi inne rośliny i jestem bardzo zadowolona, dziękuje i nie rób sobie ze mna kłopotu bo ja swiadomie nic nie powiedziałam. Buziaki i dzięki za goscinę , wyjątkową!!!!!!!!!!!!!!!!
Bogdzia 18:19, 26 cze 2017

Kindzia napisał(a)
Kasia powinna książki pisać, jej łatwość pisania i trafność dobierania słów wpadających prosto do serca...już jej mówiłam, że powinna.
Ważne jest to, że napisała pięknie to, co wszyscy czujemy
A teraz koniec mazgajenia, choć do mnie zobaczyć czy to drozda Figo z trawy przegonił...te ptaki w moim przypadku to też przez Ciebie....zresztą nie tylko ptaki...Kusicielko

Kasiu byłam . to kosica. Idę do łóżka , niestety.
Kindzia 18:22, 26 cze 2017

Bogdzia napisał(a)

Kasiu byłam . to kosica. Idę do łóżka , niestety.

Ludu...wyrzuty mam. Idź, koniecznie!!!
Bogdzia 18:23, 26 cze 2017

Jeszcze kilka moich róz i juz mnie nie ma.